Der er altid en fortælling

Jeg forsøger at blive stille nok, så jeg kan lytte og høre. Uden ord spørger jeg, om der er en fortælling til mig i dag?

”Der er altid en fortælling” svarer hun og smiler gennem morgendis og skydække, ”spørgsmålet er blot, om du er klar til at modtage den?” Jeg smiler tilbage og indser, at mit spørgsmål var overflødigt, men til det ryster hun på hovedet. ”Dit spørgsmål åbnede en indre dør, det skabte en åbning.”

Jeg nikker, jeg ved det godt. Spørgsmål er gode. Kraftfulde. Især, når vi ikke er ved at falde over vores egne ben i ivrighed over, at besvare dem. Selv. Det er ofte et tegn på svaghed. Nej, vent lidt, er du stille og lydhør nok og er du villig til at indstille dig, vågen på tærsklen og i grænselandet? Er du villig til at vente på svaret og lade det fragte dig gennem dagen?

I dag handler det om tillid og hengivelse, om at vande og gøde de frø, som nu spirer. Frø, som blev sået i frygtens sorte tunnel, da jeg opdagede, at jeg kunne betragte hende, som blev bange. Man kan vel sige, at jeg forstod, at jeg har en styrke og indre kraft til rådighed, som jeg kan anvende på tidspunkter, hvor det stormer i hjertet. Jeg kan væve i vinden. En styrke, som er forbundet med rødderne og kontakten til Kilden forankret i min tro. Min vished.

”Du er kommet tilbage til udgangspunktet”, siger hun med mildhed i stemmen, ”en cirkel er sluttet og en ny begyndt. Den var allerede present i dig, da du stod ved fjorden i går og hilste på valmuerne, dine gamle venner. Da du opdagede silketrådene mellem himmel og hav og fandt glæde i at betragte fiskernes net og ruser hængt op på gamle pæle langs havnen. Da du trådte ind i det grønne landskab, hånd i hånd med Maj i en duftende dans af syrener. Noget skete lige dér. Du blev sommer. Men overgangen er subtil og jo langsommere du kan bevæge dig i din cyklus lige nu, desto mere vil du få med dig.

Nærvær. Det er dit nøgleord i dag. Nærvær.”

Magiske morgensider, 20. maj 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Kære ven

Vi er nået frem til den sidste del af maj, det tidspunkt, hvor forår bliver til sommer og en invitation til os om hengivelse til sommeren og dens særlige energi og budskab.

For mit eget vedkommende handler det præcist om det, som fortællingen siger. Nærvær. Indre nærvær og fokus på det, der har foldet sig ud igennem foråret og den tunnel af mørke, jeg har været igennem. Det kan du læse mere om i nogle af de forudgående fortællinger og blogindlæg her på siden.

Nu tør jeg være sommer

Lige nu handler det altså om nærvær og om at turde være sommer. Det handler om at springe ud og leve livet, danse og være vågen i de lyse nætters tid. Men det handler også om det dér indre nærvær og fokus, som umiddelbart kan synes som en kontrast til det ydre og udadvendte.

Det behøver det slet ikke at være! Ikke hvis vi især som introverte og som kvinder værner om vores ret til indre næring og hylder det enerum, vi har brug for, til at samle os og lade op. Også om sommeren. Her kan skrivning og fortællingens kraft hjælpe os!

Dit skriverum – det indre og det ydre

Mit skriverum er ikke begrænset til mit skrivebord og det fysiske rum alene. Det er et indre rum i mig, en særlig tilstand, som også rummer naturen, mine tarotkort og min meditation og yoga. Det er summen af alt det, som kildrer min længsel og som får mig tilbage til udgangspunktet igen og igen. På min måde. Tilbage til min kerne og til det, som nærer mig og gør mig godt.

Find din egen vej og måde

Hvordan mon det er for dig? Som altid vil jeg invitere til, at du finder helt din egen vej og måde, men selvfølgelig gerne med afsæt i og inspiration fra det, jeg tilbyder dig på mine online eSkrivekurser og i skrivecirkelforløbene, skulle du have lyst til at være med.

Din personlige forbindelse til Kilden og vejen derhen, igen og igen, er det essentielle.

“Techniques are directionless without grounding and connecting to Source,
they are a style without subtance.”
– Loren Cruden –

Between Stories eSkrivekurser – året rundt
Din spirituelle skrivevej

Between Stories eSkrivekurserne med tilbud om medlemskab af Story Circle skrivefællesskabet er kommet for at blive og fremover vil jeg tilbyde kurserne året rundt. I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

Sommer og høstkurset består af skrivebreve/inspiration hver uge og varer 8 uger.
Vinter og forårskurset består af skrivebreve/inspiration hver 14 dag og varer 14 uger.

Alle Between Stories kurser indeholder inspiration til spirituel skrivning OG et tilbud om gratis medlemskab af mit skrivefællesskab Story Circle. 

Fortællersken og eventyret

FORTÆLLERSKEN, mit online skrivecirkelforløb for kvinder, fortsætter selvfølgelig også og efterårsholdet starter den 5. september.

Og først i det nye år kommer så FORTÆLLERSKEN II. Her handler det om eventyr.

Spirituel skrivning og ritualer i skriveprocessen

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi. Og er vi Fortællersker, allierer vi os med fortællingens kraft og inviterer gerne eventyr med ind i skriveprocessen også.

Eventyrets kraft og et særlig sprogbrug

Gennem eventyr kan vi nemlig få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen særlige kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det daglige sprog ikke er i stand til. Det bryder mure ned og åbner hjertet. Fortællingerne løfter os simpelthen op på et andet niveau. De skænker os perspektiv og helt andre briller.

Og de historier, som bevæger mest, er selvfølgelig dem, som er fortalt med hjertet. De læses med hjertet, de modtages af hjertet. Et eventyr er som en poetisk præsentation af en spirituel sandhed. Og det sprog, du bruger, har direkte effekt på, hvordan du har det, hvad du føler og hvordan du møder livet.

“Den måde, man beskriver og forstår sit liv på er i sidste instans uløseligt forbundet med den måde, man lever livet på”, siger terapeut og skrivemanduktør Mandy Aftel. Man er bogstavelig talt sit eget livs forfatter.

FORTÆLLERSKEN II får således et eventyrligt fokus. Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken (det vil jeg umiddelbart anbefale), men er du erfaren skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

Tarot2

Tarotkort og skrivebrev

Tarotkort som vejledning og skriveafsæt –
bestil en personlig trækning og skrivebrev hos mig

I mit skrivecirkelforløb Fortællersken trækker jeg som en del af kurset et tarotkort fra den keltiske tradition til deltagerne. Kortet fungerer her som kraftdyr og åndelig vejleder på skriverejsen i Fortællersken og er samtidig katalysator for skriveafsæt til fortællinger og den indre proces.

Men du behøver ikke at deltage i Fortællersken for at få trukket tarotkort af mig.

Hvis du skriver på egen hånd eller blot er nysgerrig efter, hvad et dyrekort fra den keltiske tradition kan tilføre din skriveproces, så kan du nu bestille et kort/en trækning hos mig.

For kvinder, som skriver

Tarotkort og skrivebrev er for dig, som allerede skriver ELLER for dig, som ønsker at bruge ord og fortællinger på den indre rejse.

Sådan foregår det:

Du kontakter mig på e-mail skrivehuset@gmail.com med dit spørgsmål og din bøn. Måske fortæller du mig også (ganske kort) lidt om din intention med at skrive og få trukket et dyrekort (kraftdyr) i den forbindelse.

Jeg tuner ind på dig og din skriverejse, dit spørgsmål eller din bøn og laver et skrivebrev til dig (sendt som PDF fil) baseret på kortets budskab og med en invitation til at udforske kortets symbolik og budskab via skrivevejen.

Intropris – gælder til og med 30. juni
Pris DKK 275,- pr. kort/trækning og personligt skrivebrev
Beløbet er inklusive moms

Herefter vil prisen være DKK 375,-
pr. kort/trækning og personligt skrivebrev
Beløbet er inklusive moms

Beløbet betales via MobilePay 29476483

Beløbet betales ved bestilling via MobilePay. Samtidig skriver du til mig på email til skrivehuset@gmail.com (se vejledning herunder) inklusive dit spørgsmål eller din bøn til kortet og din proces/skriverejse.

KLIK HERUNDER FOR VEJLEDNING (PDF)
Tarotkort på skriverejsen_bestil en trækning

Stil kun åbne spørgsmål og vær så tydelig i dit sprog som muligt

Husk at være så klar i dit sprog som mulig og stil ikke spørgsmål, der kan besvares med ja eller nej. Kun ét spørgsmål pr. kort/trækning og skrivebrev.  Jo mere præcis, du er i din formulering, desto mere præcist vil dit budskab og kortets vejledning være.

Så brug gerne lidt tid på at arbejde med ordene og din formulering. Det betaler sig.

Dyrekort fra den keltiske tradition

Jeg trækker et dyrekort til dig fra fra den keltiske tradition.

Bestiller du trækning af tarotkort og et skrivebrev hos mig, får du følgende

  • Et dyrekort (kraftdyr) fra den keltiske tradition
  • Et personligt skrivebrev i PDF fil, som indeholder dit kort, en intuitiv tolkning fra mig OG inspiration til, hvordan du kan arbejde med kortet i din skriveproces og skrive dig ind.

Du får som udgangspunkt svar indenfor 3 arbejdsdage

Du får svar og dit kort med budskab og afsæt indenfor 3 arbejdsdage efter bestilling – men ofte samme eller næste dage selvfølgelig afhængig af, om jeg er online eller ej og om jeg har tid til rådighed. Hvis jeg slet ikke har tid, får du selvfølgelig besked.

Som udgangspunkt er jeg ikke tilgængelig i weekenden og ser først din bestilling/mail mandag formiddag.

Skulle du ramme ind i et tidspunkt, hvor jeg holder ferie eller er forhindret af anden grund, får du besked pr. mail (autosvar) eller SMS.

Læs mere om tarotkort og min baggrund for at arbejde med kortene i linket herunder. Jeg glæder mig til at trække kort for dig og formulere dit helt personlige skrivebrev.

Positiv tolkning  og med en intention om at skænke dig et skrivebrev og et dyrekort, som hjælper dig med at tune ind og skrive fra sjæl og hjerte.

Jeg arbejder intuitivt med kortene, tolker positivt (alting har to sider) og gør det ikke ud i spådomme og profetier.

Min intention med at trække tarotkort og skænke dig et skrivebrev er at tilføje din skriveproces et afsæt, der kan støtte dig i at tune ind og skrive fra sjæl og hjerte.

KLIK HER FOR MERE INFORMATION om tarotkort og skrivebrev

Between Stories Sommer 2019

Between Stories – Høst
Din spirituelle skrivevej
Starter 7. august 2019 

Between Stories Høst er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Når de lyse nætter ender

Between Stories Høst starter helt symbolsk onsdag den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere, mørket vokser stødt, stille og gradvist i naturligt tempo.

Vi forankrer os i nuet, det skabende øjeblik, og langsomt vender vi næsen hjemad og indad. Vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. I Between Stories høster vi via ordene og fortællingens kraft og øver os i at skrive fra sjæl og hjerte.

For høsten og efteråret er ikke kun en forberedelse til den kommende vinter. Det er i høj grad også et tidspunkt, hvor vi fejrer og siger tak for alt det, vi fik med igennem foråret og sommeren. Det, der bar frugt og som vi spiser og nyder godt af lige nu samt det, som vi gemmer til vinterens forrådskammer.

Du kan være med i Between Stories Høst som en fortsættelse på sommerholdet, men du kan også starte din skriverejse lige her. Between Stories Høst er for alle kvinder på livets tærskler og for dig, som ønsker at bruge skrivningen som en del af dit høst- og energiarbejde.

Between Stories Høst – Klik her for invitation og detaljer lige nu får du ravnerabat!

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Efterårsholdet
Holdstart den 5. september 2019

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

FORTÆLLERSKEN – klik her for invitation og detaljer – lige nu får du ravnerabat!

Stemmer - Intuitiv skriveworkshop

STEMMER
Intuitiv skriveworkshop for kvinder

Torsdag den 12. september fra kl. 10-16:30
Skrivehuset v. Ringsted

Kom på intuitiv skriveworkshop og styrk din skrivestemme

På samme måde som når vi synger, øver os, udvider vores repertoire og styrker vores stemme ved at synge skalaer og prøve kræfter med forskelligt sangmateriale, kan vi smøre vores skrivestemme og gennem øvelse i forskellige tonearter få en smidig og levende stemme med masser af energi til rådighed.

Hvis vi ikke øver os, udfordrer os selv og altid skriver på samme måde, udvikler vores skrivestemme sig selvsagt ikke.

Smør din skrivestemme, boost din skriveglæde

Skriveworkshoppen vil både smøre din skrivestemme, gøre den mere smidig, spændstig og legende og samtidig booste din skriveglæde.

Du vil opleve, hvordan leg i den kreative proces åbner op og sætter fri.

Leg, eventyr og fortællinger

Vi skal skrive og lege med små eventyr, fortællinger og øve os på at skrive med forskellige stemmer og lyd.

På denne skriveworkshop handler det primært om følelser og hvordan vi bevidst kan bruge følelser til at farve fortællingerne med. Følelserne giver os materiale og gennem dem kan vi på opdagelse i toner og udtryk. Gennem dem giver fortællinger en særlig stemme.

Eventyr er et nøgleord og det samme er leg og forestillingsevne. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, der som døråbninger sætter dig på vej.

Det bliver en skriveworkshop fuld af humor, leg og skriveglæde.

KLIK her for invitation og detaljer – jeg har 5 pladser tilbage omkring skrivebordet

Poppies on the sea shore at sunrise

”Der er altid en fortælling” svarer hun og smiler gennem morgendis og skydække, ”spørgsmålet er blot, om du er klar til at modtage den?”
Jeg smiler tilbage og indser, at mit spørgsmål var overflødigt,
men til det ryster hun på hovedet.
”Dit spørgsmål åbnede en indre dør, det skabte en åbning.”

Fra “Nærvær” – en fortælling fra min egen skriverejse
Lene Frandsen, 2019

Til inspiration, læs også gerne

Moon
Forvandling
Floden
Skrivekraft og ritualernes 8 bud
Kvinden der rykkede tilbage til start

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: