Gryden

Ikke presse, dette er en morgen mellem linjerne. En pause mellem afslutningen og den nye begyndelse. Det kan være et svært sted at være, for det kalder på indre stilhed og langsomme skridt gennem dagen. Sommermorgen, den store gryde står på engen og simrer. Duften er ikke til at tage fejl af. Men det er ikke i dag, at du tager for dig af retterne, selvom du naturligvis er velkommen til at smage.

Mosekone af ord og stemninger, tilbage i din skrivestue med åbent vindue og fuglesang. Kragerne kaldte til morgensamling ganske tidligt og du adlød deres kald. Du kom og du forstod. På en ny måde. Det er gaven i dansen, når vi skriver og lever i pagt med årshjulet, så gentager vi og oplever magien i de trin.

Sidste år gjorde jeg det ikke, siger du til dig selv og giver ordene til din rejsedagbog. Dér blev kragernes kald til råb og skrig med ét eneste formål. At ødelægge min skønhedssøvn. Se, de briller gjorde dig grim og utilfreds. Du kæmpede, du var træt og pludselig fik trætheden ordet. I år er det anderledes. Kan du mærke det? Se, nu får du øje på dig selv og ser, at du er langt bedre til at udføre dansen. Mosekone, jeg anerkender dig. Du har lært noget essentielt.

Og frygten? Den indre censor og modstanden mod rytmen, det naturlige ebbe og flod? Altid klar til at springe ind og komme malurt i bægeret. Mosekonen trækker på skuldrene, hun har prøvet det så mange gange før. Denne gang vælger hun at lade det fare. Når jeg bliver stille nok, så lander både ord og sommerfugle, så kommer fortællingerne af sig selv. De bryder sig ikke om tvang, de følger en særlig rytme og har deres egen sang. Præcist som jeg har. Når det så sker, at vi mødes i dansen, tager vi hinanden om livet og hvirvler rundt i en jig. Rumba. Salsa. Vals. Det betyder ikke så meget, hvad slags dans det er, faktisk kalder vi den ikke noget. Vi ved, at det er selveste dansen. Fortællingen. Livet.

Og tror du, at du altid ved, om det er fortællingens ånd, der er på spil og som vil lokke dig frem til det sted, hvor I mødes og danser i pennens lys? Eller om du er på vej til rivegilde med din indre censor? You never know!

Styrken kommer, når du opdager at alt kan skrives, når du skriver uanset hvad og når du ved slutningen af dagen står i solnedgangen og ved. Hvad der betyder mest. Den betydning, den indre vished og resignation, den stille glæde bliver en hymne til livet og din dans. Du var her. Du deltog. Det er dét, du putter i gryden. Det er det, der simrer videre og damper i morgendisen.

Jeg ved en sang om en kvinde, en mosekone af sitrende modtagelighed over de fortællinger, som ikke alle kan se eller høre. Jeg ser hende samle nøgleord. Et nåleøje. En suppeske. Et rivejern. Og en nøgle. Hvad der så kommer ud af det? Vi får se.

Magiske morgensider, 24. juni 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen ©

Skrivekurser for kvinder
i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Between Stories Høst, som starter den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her skriver vi os ind i høsten, vi fejrer, sår nye frø og samler til vinterens forrådskammer. Samtidig indstiller vi os på at give slip på alt det, vi ikke skal med os videre. Gennem ord og fortællinger.

eSkrivekurset rummer også en del om spirituel skrivning. Her er nøgleordene ritualer, tarotkort og fortællinger, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjulet, intentionens kraft, varselstagning og fortællinger, rutiner, disciplin og gentagelsens magi.

For kvinder med skrivelyst og længsel. Se invitation og detaljer herunder.

Between Stories Sommer 2019

Between Stories – Høst
Din spirituelle skrivevej
Starter 7. august 2019 

Between Stories Høst er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Når de lyse nætter ender

Between Stories Høst starter helt symbolsk onsdag den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere, mørket vokser stødt, stille og gradvist i naturligt tempo.

Vi forankrer os i nuet, det skabende øjeblik, og langsomt vender vi næsen hjemad og indad. Vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. I Between Stories høster vi via ordene og fortællingens kraft og øver os i at skrive fra sjæl og hjerte.

For høsten og efteråret er ikke kun en forberedelse til den kommende vinter. Det er i høj grad også et tidspunkt, hvor vi fejrer og siger tak for alt det, vi fik med igennem foråret og sommeren. Det, der bar frugt og som vi spiser og nyder godt af lige nu samt det, som vi gemmer til vinterens forrådskammer.

Du kan være med i Between Stories Høst som en fortsættelse på sommerholdet, men du kan også starte din skriverejse lige her. Between Stories Høst er for alle kvinder på livets tærskler og for dig, som ønsker at bruge skrivningen som en del af dit høst- og energiarbejde.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES HØST

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel. Tid til mellemrummet og til tærskelfortællingerne.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden off-line og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig. Ære dit mellemrum og din tærskel og skrive dig ind.

Du kan tage forløbet med dig hvor som helst og også gerne ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

“Honour the space between no longer and not yet.”
– Nancy Levin – 

“Between Stories Høst” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • “Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis
  • Du hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
  • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
  • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
  • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
  • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
  • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
  • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
  • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
  • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
  • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,-

Beløbet er inklusive moms.

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • 8 x introduktion til spirituel skrivning
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte. Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Din spirituelle skrivevej

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Skriv med afsæt i høstens og efterårets energi – høst via ord og fortællinger

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i høstens og efterårets energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd og i eget selskab. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Spørgsmål, svar og Story Circle

Undervejs har du selvfølgelig for at stille mig spørgsmål om den kreative proces og dit skrivearbejde. Det kan du enten gøre fortroligt på e-mail eller i Story Circle.

Som deltager i Between Stories Høst tilbydes du nemlig medlemsskab af mit skrivefællesskab STORY CIRCLE, som du kan læse mere om ved at klikke på linket her. Det er helt frivilligt, om du vil være med eller ej.

Between Stories – HØST
Din spirituelle skrivevej
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

TILMELD MIG BETWEEN STORIES HØST

Tilmelding kan også ske til skrivehuset@gmail.com

Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.
Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Kærlig hilsen
Lene

Gryde_i det fri

One thought on “Gryden

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: