Spiralen

En ny begyndelse. På kanten af efterår træder hun ind i rummet og tænder sit skrivelys. Lyden af den strøgne tændstik, duften af svovl og flammen, som får fat. Det er nok til, at hun igen kommer på sporet og et øjeblik med lukkede øjne gør det muligt at se den. Spiralen.

”Følg spiralens mønster” hører hun stemmen i sig hviske, ”helt ind i din kerne og ud igen. Bevægelsen går indad. Følg spiralens mønster og træk ligeså stille energien derind, hvor skatten ligger begravet.”

Skatten, hun smiler, hvorfor tvivler vi så ofte på os selv og vores egen formåen. Hvorfor forkaster vi magien og den kraft, der bor i vort skød? Leder i øst, søger i vest og lytter til alverdens kloge stemmer, højrøstede, gennemtrængende, hør min røst i øst.

Men hun vender sig indad. Hver eneste dag skaber hun rum og giver tid til sin indre guide og vejviser. Stemmen, fornemmelsen, intuitionen. Hun er begyndt at stole fuldstændigt på de anvisninger, hun får. Og som tilliden vokser, vokser hendes evne til at tune ind. Hun ser klart nu og budskaber falder som stjerneskud på septembers nattehimmel.

Nu brænder skrivelyset, flammen danser og spiralen bevæger sig indad. Lyden af vand, efterårets element. Hun hører floden risle og et sted på rejsen ad spiralens vej sætter hun sig i den blege morgensol på flodbredden. Det er køligere nu, luften er frisk og hun kan igen trække vejret. Dybt.

Han står på kløvermarken bagved hende og ser. Hun så ham også i går. De har set hinanden og begge ved. Hemmeligheden bor i spiralens mønster, et sted dér ligger skatten begravet.

Magiske morgensider, 3. september 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

efterar_livsflod

Efterår, vandets element

Jeg mødte ham i går igen, da jeg gik eftermiddagstur med hunden. Han lettede fra et træ og hans flyvende færd var på ingen måde lydløst. Tværtimod. Han lod mig vide, at han var kommet.

”Hver årstid sin kraft” sagde han og så granskende på mig. ”Og nu er det efterår. Vandets element. Vest, solnedgang og tusmørke. En tid for at bevæge sig dybere indad og ind i det ubevidste, modtage, rense og give slip. Kilder, åer og vandløb. Flydende former. Farverne er blå, lilla og turkis.”

At dyppe pennen i efteråret

De skulle bare vide, dem, som ikke gør det. Hvor kraftfuldt det er at dyppe pennen dybt i efteråret og de indre vandløb. Vi kan med stor fordel invitere naturen og efterårets processer ind i vores eget liv og forankre os i den cyklus, som vi allerede er en del af.

Skridt for skridt, ord for ord, bevæger vi os ind i efteråret og langsomt giver vi slip på det, som ikke længere tjener os. Vi lader træerne hjælpe os, vi spejler os i naturens processer og indser, at give slip også er en proces. Alles mit der Ruhe!

Lad naturen hjælpe dig

Der en skjult skønhed og kraft i naturen og når du åbner dig selv, føler du dig tæt på det guddommelige, tæt på jorden og tæt på vandet. Se efter skønheden og magien bag det tilsyneladende.

You create a path of your own by looking within yourself and listening to your soul, cultivating you own ways of experiencing the sacred and then practicing it until you make it a song that sings you.
– Sue Monk Kidd 

Bridge Autumn

Årshjul og efterår

Hver gang årshjulet drejer og jeg står på et sted, hvor jeg har stået før og alligevel aldrig har været, har jeg vished om, at der er en underliggende rytme i livets dans.

Der er magi i gentagelsen og der er stor kraft og styrke i at blive en del af rytmen og lade dansen danse dig.

Og når vi skriver i pagt med årshjulet, forankrer vi os i det, der er og hengiver os til årstiderne, energien og den visdom, der ligger heri. Vi læner os ind og kopierer naturens processer.

Spiralen

Spiralen er et af efterårets nøgleord og mønstre. Og fortællingen om netop spiralen, som jeg delte med dig allerførst, kom som ørnen svævende i morges, da jeg satte mig ned med pen og papir. Det skete helt af sig selv og fortællingen lod mig forstå, hvordan jeg bedst kan gribe det an i de kommende måneder. Rejsen ind i efteråret og hengivelsen til efterårets processer.

Det er noget af det, der er så vidunderligt ved fortællingens kraft. Vi får råd og vejledning gennem de historier, der folder sig ud på papir eller skærm, når vi kontinuerligt møder op og hengiver os til processen. Og intet kan siges bedre end gennem en fortælling.

In many shamanic societies, if you came to a shaman or medicine person complaining of being disheartened, dispirited, or depressed, they would ask one of four questions. When did you stop dancing? When did you stop singing? When did you stop being enchanted by stories? When did you stop finding comfort in the sweet territory of silence?
– Gabrielle Roth –

Når vi mister kontakten til vores sjæl

Når vi undlader at danse, lege, at skrive, skabe og blive fortryllet af historier eller når vi undgår stilhedens gave, så mister vi kontakten til vores sjæl. Det kan føles som en indre tørke, mismod eller depression. Vi er skabt til at skabe og den bedste medicin mod mismod, depression og livssorg er netop at hengive sig til en kreativ syssel og i øvrigt at danse, synge og bevæge sig.

Og har du skrivelængsel er det åbenlyst. Det er igennem ordene, dine egne ord, at din sjæl ønsker at komme til udtryk.

Du skaber din egen vej ved at se indad og lytte til din sjæl

Og det er her, at ordene og skriverejsen kan hjælpe dig. Gennem dine skriverier, om det er dagbog, morgensider, fortællinger eller en kombination, du dedikerer dig til, kan du lære dig selv at skabe forankring og finde fodfæste i det, der er dit liv.

Du kan skrive dig til klarhed, du kan skrive dig ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte. Her bliver skriverejsen en kraftfuld affære, for du rummer så meget mere end det, der buldrer og brager i tanker og sind.

Det fine ved skriverejsen er, at du kan tage den med dig overalt. Og hvis du vælger at brug ord, skriverier og fortællinger som en støtte og glæde på din spirituelle vej og i din praksis, kan ordene hjælpe dig med at se klarere.

Efterhånden som du skriver og øver dig på at lytte, vil du opdage, at din sjæl gerne vil skrive visdomsord til dig, men at det kan være nok så svært at få ørenlyd, når tankerne råber og gamle historier vælter ind på din kyst. Igen og igen.

Gode, kærlige og styrkende ord

Når du skriver og har en intention om at skabe forbindelse til både sjæl og Kilde, vil du snart opdage, at din sjæl er fuld af gode og kærlige ord. Den gnist af guddommelighed, du kan skrive dig ind i her, har en kærlig og opmuntrende stemme og en energi, du kan læne dig ind i og tappe af. En energi, som strømmer dybt i dig selv. Personligt forestiller jeg mig, at det er min livsflod, som strømmer dér, en rislende kilde af visdom og kærlig energi, som jeg kan sætte mig ved. Her kan jeg lytte til min livssang, lytte og sætte ord på det, min sjæl synger om.

Sjælen er stille og vis

Sjælen er stille og sjælen er vis. Mens tankerne er heftige, hurtige og ofte overaktive, mens de har travlt med at dømme, bedømme og fortælle os alle de gamle historier om fejl og mangler, er sjælen blid, stille og afventende.

Stemmen er som en dyb hvisken, der let kan blive overdøvet af den moderne verdens larm og støj og det er en kunst at tune ind og blive lydhør overfor det, der bølger under overfladen. Også det kan vi øve os på på skriverejsen.

“We need to remain in rhytm with our inner clay voice and longing. Yet this voice is no longer audible in the modern world.”

Sådan siger John O’Donohue det så fint i “Anam Cara” og det er essensen af skriverejsen og de forløb, jeg tilbyder. Det er en måde, hvorpå du bevidst kan møde op og via ordene og den proces, du med dit fremmøde sætter i gang, kan skabe rum og komme i sync med din livssang og den flod, som flyder dybt i dig.

Fordi du nu lytter

Fordi du nu lytter og fordi du forankrer dig i nuet, det skabende øjeblik og via skriveafsæt og øvelser skrive fra og arbejder med den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Uanset om du skriver sommer, efterår, vinter eller forår.  Du kommer til stede, du har en intention om at lytte, du følger din skrivelængsel og du skriver fra det sted, hvor længslen bor. Et ord af gangen.

Kærlig hilsen
Lene

Efterårets og vinterens skrivekurser

Skrivekurser og workshops – efterår og vinter 2019/20

Stemmer – Intuitiv skriveworkshop – 12. september 2019
Skrivehuset ved Ringsted
3 pladser tilbage!

Vintercirklen – den indre rejse – 23. oktober 2019
eSkrivekursus for kvinder
I pagt med årshjulet
Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. september

Samhain – Intuitiv skriveworkshop i mørkets tegn – 1. november 2019
Skrivehuset ved Ringsted
Der er kun plads til 6 kvinder på denne skriveworkshop

FORTÆLLERSKEN I– starter 9. januar 2020
Online skrivecirkelforløb for kvinder  med skrivelængsel

Fortællersken II – Eventyret – 15. januar 2020
Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel

Klik på navn/link for at komme videre til invitation og detaljer.

Eller gå direkte til TILMELDING via linket her.


Andre muligheder i mit skriveunivers

Tarot2
Tarotkort og skrivebrev

Hvis du skriver på egen hånd eller blot er nysgerrig efter, hvad et dyrekort fra den keltiske tradition kan tilføre din skriveproces, så kan du nu bestille et kort/en trækning hos mig og et personligt skrivebrev.

Klik på linket ovenfor for at læse mere om, hvordan det foregår. Bestiller du dit kort og skrivebrev i august måned, får du sommerrabat.

Spirituel Skrivning Forside
Min eBog om Spirituel Skrivning kan købes særskilt til DKK 150,- inkl. moms

Hvis du senere tilmelder dig eSkrivekurset Vintercirklen, hvor eBogen udleveres som en del af kurset, trækker jeg 150 kr. fra deltagergebyret uanset om du tilmelder dig med ravnerabat eller fuld pris.

Beløbet bliver refunderet via opkrævning af deltagergebyr.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: