Imbolc og brev fra Brigid

Det er den sidste dag i januar. Det er gråt, blæsende og regnfuldt. Og fordi vinteren er så mild i går her på disse breddegrader, er der allerede fuld gang i spirerne også ovenpå jorden.

Nu er det tid for Imbolc, her ved månedsskiftet og i de første dage af februar fejrer vi det tiltagende lys ved en lys eller fakkelfest og vækker lysets ånd midt i vinteren.

Den 2. februar og ved Imbolc var jeg i de forgangne år at finde i min skrivestue, hvor jeg holdt intuitiv skriveworkshop i anledning af Imbolc. Vi skrev os ind og tog imod de fortællinger, der dukkede op. Vi læste højt, vi lyttede og vi fejrede lyset og de små spirer i os selv.

Skriveretreat på Læsø i anledning af Solsommerhverv

I år er det anderledes, for som du måske ved, holder jeg pause fra de intuitive skriveworkshops i min egen stue i år. Jeg er søgt ud for at finde nye græsgange, måder og steder at afholde de intuitive skriveworkshops på og ikke så snart havde jeg sluppet taget, før jeg fik en invitation. En ganske særlig invitation fra en kvinde, som bor på en ø.

Invitationen går ud på, at vi i fællesskab vil afholde et intuitivt skriveretreat på Læsø i sommeren 2020. Et skriveretreat i anledning af Sommersolhverv.

I næste uge drager jeg på tur til Læsø for at besøge øen for første gang og lære den nærmere at kende. Jeg skal have møde med kvinden på øen, se mig omkring og åbner op for alt det, der skal lande og blive en del af det skriveretreat, vi tilbyder i dagene 18-21. juni 2020. Det skal jeg nok fortælle meget mere om senere.


Imbolc – skriv i pagt med årshjulet, skriv dig ind

For lige nu skal det handle om Imbolc. Selvom jeg ikke fejrer ved at holde skriveworkshop, så skriver jeg mig naturligvis selv ind i energien og mærker den allerede.

Har du lyst til at gøre det samme, byder jeg afslutningsvis på et skriveafsæt, hvor du kan skrive dig ind og besvare et brev fra Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. Du finder dit link til skriveafsættet sidst på siden her.

Ildfest, spirende forårslængsel … og vejret

Imbolc er et tidspunkt på det keltiske årshjul, men det findes også i mange andre traditioner. Kyndelmisse i den kristne tradition og Lysfest. Blandt andre.

Der er rigtig mange traditioner og forudsigelser omkring vejret på dette tidspunkt, hvor vi er midt imellem Vintersolhverv og Forårsjævndøgn, vi er så dybt i vinteren, som vi overhovedet kan komme. Det er normalt også det koldeste tidspunkt på året.

Mange af os er ved at være vintertrætte og vi vil gerne vide, hvordan bliver vejret resten af vinteren. Er foråret mon på vej eller bliver det pludselig rigtig vinter med sne og storm?

Jeg har én gang afholdt intuitiv skriveworkshop ved Imbolc i snestorm!

Kald det hvad du vil og lade dig forankre i energien og naturen

Men kald det, hvad du vil, for egentlig er det mere energien og tidspunktet i naturen, det handler om.

Imbolc er en ildfestival, hvor vi fejrer lysets tilbagevenden og at dagene nu for alvor bliver længere, det kan vi mærke, det kan vi se. For de gamle keltere var Imbolc den tid på året, hvor nyt liv opstår. Træer og planter begynder at vokse, vinteren møder foråret for første gang.

Brigid og lysets ånd

Ved Imbolc holdt man ildfest for Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. En af intentionerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter (midvinter).

Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.

Vi mærker vores intention og sætter en indre bevægelse i gang

For det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention, hvad vi har lyst til og brug for at sætte i bevægelse og påbegynde. Her giver vi altså bevidst liv til vores intention om forandring, især de forandringer, som skubber os frem og transformerer os indefra.

Det er et kraftfuldt tidspunkt at ændre gamle vaner på og skrive nye historier og fortællinger. Så vil du gerne i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er Imbolc vitterligt et stærkt tidspunkt at begynde på.

Lyt dybt til din livssang og gør dig klar til at spire

Nu er det tid til indre forberedelse af de forandringer, som skal komme. Plant dine ideer og lad dem udvikle sig. Bring dine visioner og indre erkendelser ud gennem ordene, brug poesi, sang og kunst.

Det er meget intuitiv energi til rådighed lige nu, så lyt dybt og inderligt til din indre livssang og lad den smelte sammen med de nye kræfter, der kommer med det snarlige forår.

Kunst, poesi og små spirer

Imbolc er et tidspunkt at fejre, et gunstigt tidspunkt for kunst og poesi og for at pusle med de subtile spirer, der rører på sig. Det kan vi gøre på mange måder og selvfølgelig også gennem ord og fortællinger.

Skrivelyst og længsel? Start ved Imbolc

Har du skrivelyst og længsel? Så er Imbolc det perfekte tidspunkt at starte eller genstarte din skriveproces på. Der findes aldrig et bedre tidspunkt end nu, men hvorfor ikke alliere dig med årstiden og den særlige energi, der er til rådighed lige nu?

Skriveafsæt til dig i anledning af Imbolc og Imbolc rabat på deltagelse i Forårscirklen, som starter den 1. marts.

Jeg byder på et skriveafsæt til dig i anledning af Imbolc, se herunder og har du lyst til at skrive dig ind i foråret, så får du i weekenden her og senest den 3. februar en ekstra Imbolc rabat på deltagergebyret til Forårscirklen, mit næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet. Du sparer 300 kr. på deltagergebyret, se herunder.

Imbolc Blessings. Glædelig Imbolc.

Lad lyset vokse.

Kærlig hilsen
Lene

Foraarscirklen

Forårscirklen
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet (online)
Starter 1. marts 2020

Forårscirklen er et eSkrivekursus til dig forankret i årstid og årshjul.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Skriv dig ind. Fra de første tegn på forår i marts og videre med foråret og lyset helt frem til juni.

Du øver dig på at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

Forårscirklen er forankret i foråret fra de første spæde tegn på nyt liv fra begyndelsen af marts og til naturen står i fuldt flor i slutningen af maj.

I pagt med årshjulet

I Forårscirklen sætter du ord på din indre rejse fra det tidlige forår og frem til sommer. Du skaber rum til ord og skriverier, du byder fortællingens kraft op til dans og du får på kraftfuld og fordybende måde skrevet dig fra det tidlige forår og frem til sommerens land.

Samtidig skaber du bevidst rum til fordybelse og indre nærvær. Og du gør det via ord, skriverier og ved hjælp af fortællingens kraft.

Ved tilmelding senest den 3. februar får du en særlig Imbolc rabat og sparer 300 kr. på deltagergebyret. Skriv blot “Imbolc” i kommentarfeltet ved tilmelding.

At skrive i pagt med årshjulet på denne måde forankrer os i nuet, det skabende øjeblik. Du lærer årstiden, månederne og dig selv at kende på en ny måde.

Du lærer at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

eSkrivekurset kan også medvirke til større indre ro og fordybelse. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiderne og hengiver os til skriveprocessen.

Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

FORÅRSCIRKLEN – klik her for invitation og detaljer

Imbolc - Skriveafsæt

SKRIVEAFSÆT I ANLEDNING AF IMBOLC

Klik på billedet ovenfor og lad dig fragte videre til skriveafsættet. Her får du et personligt brev fra Brigid, som du kan læse og besvare. Skriv dig ind.

Imbolc Blessings.

At fejre jordens årlige cyklus er at deltage i en urgammel tradition, som er overdraget til os gennem tiden og fra før kelterne. De gamle keltiske festivaler falder på otte tidspunkter om året og er måder, hvorpå vi kan forbinde os til naturen og årstiderne og opleve den måde, det skaber resonans i os selv at være en del af den naturlige verden.
– Glennie Kindred –

Imbolc, at night I dream of Spring.
– Lene Frandsen – 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: