Træet og de fem fugle

Så blev der stille. Så stille at hun kunne høre den gyldne nål falde til jorden. Den sang i faldet. Og nålesang er gjort af ganske særlige toner.

Stilheden flettede sig ind i lyden fra nålen og i korte øjeblikke lyttede hun til en underskøn symfoni. Så blev der helt stille og ikke flere nåle faldt. Hun kunne kun høre sit eget hjerte slå, men så blev det også forbavsende stille. For noget i hende vidste. Dette var et særligt øjeblik og et af dem, som kvinder har brug for, når de søger ind i sjælen.

Nu kom trætheden hende til hjælp, udmattelsen og følelsen af ikke at orke længere. Hendes krop slappede af og var kun glad for at slippe taget for en stund. Læne sig tilbage i den dybe lænestol og lade sig opsluge af stoffet.

Hendes øjne lukkede sig med det samme, ingenting strittede længere imod. Og endelig fik fuglen ørenlyd af den slags, der var brug for. En fortælling havde længe været undervejs, men det havde ikke været muligt for den at lande.

Du må gøre dig modtagelig

Hvorfor? spørger du måske og det er et godt spørgsmål, for det giver mig anledning til at huske dig på, at det ikke kun handler om at sende ud. Gode bønner og spørgsmål, du så gerne vil have svar på. Du er også nødt til at gøre dig modtagelig, skabe rum og landingsplads, så de kan nå dig. Når du omgiver dig med mental støj og i øvrigt har svært ved at være stille i mere end få sekunder af gangen, så kan det være rigtig svært for både svar, opfyldte ønsker, hørte bønner og fortællinger at komme til.

Endelig var hun blevet stille nok. Efter flere dages tilløb. Hun vidste det, men hendes bremselængde var lang og derfor var det først nu, at hun kunne synke tilbage i drømmestoffet og lade sig fragte. Lytte så dybt, at man måske som udenforstående ville tro, at hun sov eller måske var død. Dér i stolen og et sted mellem verdener fik hun sit budskab. Blandt usynlige venner hørte hun sin sang.

Paradokset som en nøgle

Ja! Der ér en fortælling, synger Solsorten, men du forkaster den straks og sætter et indre hegn op, fordi du tror, at det er enten eller. Men i mit magiske univers er det altid både og. Ofte finder du også paradokset her som en nøgle. Du ser forvirret ud, jeg ved det, det er endnu tidligt og dagen er kun en sprække af blåt på vinterhimlens hav. Bortset fra altså, at det er midt om natten.

Jeg er kommet og vil nu følge dig på vej. Kom nærmere, tættere på jorden og længere ind i himmelrummet. Over havet og på vinger i luften, den klare. Her har du porten, en beskeden en af slagsne, men lad dig ikke narre af det.

Det kritiske punkt

Det kritiske punkt er her, for i dette øjeblik må du vælge, hvem du vil lytte til. Sind eller sjæl? Hvilken hånd vil du have? Så simpelt, så svært. ”Sjælen” hvisker du med spæd stemme, trætheden bølger i din krop. Det er hårdt at kæmpe imod. Men du har truffet et klogt valg, så kom.

Det kritiske punkt. Øjenlågene dirrer lidt, det har hun hørt før et sted. Hun er lige ved at vågne og blive trukket væk fra den sti, hvor hun i dvælende tempo vandrer med Solsorten som hjælper. Heldigvis opdager hun det og lader tanken fare. Som et blad, der daler fra træet i efterårsstormen. Slipper, falder og lander et sted på jorden blandt andre gode blade.

Vil du gerne lære det?

”Vil du gerne lære det?” spørger Solsorten så og vender sig pludselig om. Hun stopper brat og er helt bange for at komme til at træde på den lille fætter. Det er næsten mørkt og dog. For månen lyser og stjernerne har gjort sig det mageligt på himlen over dem. Hun kender deres mønstre, de fleste af dem og det gør hende uendelig glad og tryg. Den følelse mærker hun og sukker dybt. Hun har ikke trådt på Solsorten og …

”Ja, jeg vil så gerne lære det” svarer hun og folder hænderne i bøn.

”Så lad mig gentage skriften fra forleden. Du husker den måske, når du hører den igen. Igen og igen. Det er formlen.

Én gang er ikke nok

Én gang er ikke nok, kvinde, du må lære dig selv at give tid og gentage. Som årshjulet, der snurrer og vender tilbage til udgangspunktet, må du også vende tilbage og lytte igen. For måske forstår du det på en ny måde denne gang? En dybere måde måske?

Misty lighthouse at sunrise sunset
Fyrtårn på sjælens kyst

Klar til at tage imod

Tre ord, hver eneste morgen, ledetråde af sjælestof. Lytte og skabe rum for uden det rum og den stilhed, der gør tankepause, kan du slet ikke modtage det, der er til dig. Har du tænkt på det? Du nikker, men det er ikke et mentalt anliggende og derfor må du være bevidst om at holde rummet. Dit indre, magiske rum.

Det, du ser efter, får du øje på. Har du tænkt på det? Så lad mig kærligt invitere dig til at se bag tæppet af det tilsyneladende. Du har brug for magi og mirakler, men de kan kun finde dig og lande i din sfære, hvis du skaber rum til dem.

Tre ord, tre dybe vejrtrækninger. I den første vejrtrækning giver du slip. I den anden vejrtrækning kommer du til stede, nærværende i nuet. Og i den tredje vejrtrækning åbner du dig, stille dit spørgsmål, hvad så nu? og lytter efter svar.

Vil du følge sjælens vej og lytte til dit hjerte, må du åbne dig i dit indre rum. Tre ord, hver eneste morgen, ledetråde af sjælestof. De er som brændstof på dit indre fyr og når du stilner dig og gør dig lydhør og modtagelig, lyser du op som et fyrtårn på sjælens kyst.

Klar til at tage imod.

Skab rum og ro, så du kan lytte og modtage 

Noget at det vigtigste, du kan gøre for dig selv, er at skabe rum og kontinuerligt vende tilbage til det rum. Det stille sted i dig selv og dit magiske rum, nogle gange to forskellige steder og andre gange ét og samme rum. Det er her, du gør dig lydhør og falder til ro. Det er her, du kan øve dig på at tage imod, for det er vitterligt ikke nok, at du kun gør dig umage med at bede bønner, stille spørgsmål og sende ud. Du skal også kunne modtage. Modtage af hele dit hjerte.

Hun nikker og føler sig både set og hørt. Det er stort.

”Må jeg spørge dig om noget, Solsort? Han nikker selvfølgeligt.

”Jeg venter jo på en fortælling om træet og de fem fugle. Har du mon den med?

”Ha ha ha, ja det vil du gerne vide. Du er ude efter noget, som du har en bestemt forestilling om, og det er både godt og skidt. For nogle gange kan vi lukke af for gaver og budskaber, fordi vi på forhånd har gjort os forestillinger om, hvordan de vil se ud og hvordan det vil ske.

Åbn dig min ven og tillad dig selv at blive overrasket. Hvem ved, måske møder du en anden hjælper lidt længere henne af stien, som vil skænke dig lige netop den fortælling, du har en ide om vil tilkomme dig. Måske ikke. Men skal vi ikke bare gå lidt videre og ikke drage forhastede konklusioner? Natten er endnu ung.”

Og så går de videre, Kvinden og Solsorten. Mens hun sidder i den dybe lænestol og lytter til det, der vil hende det så godt.

Lene Frandsen (c)

Fortællersken og Bodhi træet

Træet er Fortællersken holdet, som starter den 1. februar.
Det er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Og en af de fem fugle er måske dig, som overvejer at flyve ind og være med?
Lande i træet for en stund og øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte.

Der er 5 pladser tilbage på holdet

Der er endnu 5 ledige pladser og du skal være så hjertelig velkommen, hvis du som jeg og de andre deltagere har brug for historiemedicin og gode ord. Ord, som forløser og som skænker dig indre visdom og retning. Ord, som du selv skriver.

Der er 5 grene tilbage. Se, det smukke fortællerske-træ i vinterdragt dér i skovbrynet. Eller på strandbredden. I skellet på marken bag den gamle mølle?

Forestil dig et træ, som er indbydende, kærligt og hvor du, fuglekvinde, kan lande og være med på skriverejsen i Fortællersken i de kommende 4 måneder.

Skrivekurset foregår online og der er ikke bestemte dage, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder.

Et kursus udi intuitiv skrivning fra sjæl og hjerte, hvor du vækker din indre fortællerske og sætter fri. Hvor du lærer at åbne op og gøre dig modtagelig, så fortællinger og gode ord kan lande, berige og berøre dig.

Er den ene gren i fortællerske-træet din?

Lander du mon snart på en af de sidste ledige grene i træet? For ser du, det er jo på lørdag at forløbet starter, så jeg skal have din tilmelding senest fredag den 31. januar kl. 18. Herefter lukkes dér for tilmeldinger.

Du er hjertelig velkommen til at betale deltagergebyret i 2 eller 3 rater. Læs mere herunder.

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Holdstart den 1. februar 2020

Tilmelding til Fortællersken Februar 2020

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken teaser 1 (4)

Nyt hold starter 1. februar 2020

Pris DKK 2000,- inkl. moms

Du er velkommen til at betale i 2 eller 3 rater –
skriv blot i kommentarfeltet ved tilmelding, at du ønsker det.

Ved betaling i 3. rater påregnes et ekspeditionsgebyr på 50 kr.

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Du tilmelder dig ved at klikke på linket herunder og udfylde felterne i tilmeldingsformularen.

Tilmelding til Fortællersken Februar 2020

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken. Der er et begrænset antal pladser på hvert hold, så tøv ikke for længe, hvis du bare kan mærke, at du skal være med.

KLIK HER FOR FULD INVITATION OG FLERE DETALJER

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Karoline Hedegaard Brander –

The Bodhi Tree.
Træet og de fem fugle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: