Imbolc

Jeg skriver i morgenlys og til gåsesang. Det er Imbolc og blækket viser sig fra en ny side. Dristige bobler af ord finder vej og et strejf af poesi blander sig med mørket. En ny dag er stået op.

Midt mellem Vintersolhverv og Forårsjævndøgn findes en station og her står jeg af i dag. De beskidte togvinduer bliver til malerier af støv og sollys, en mosaik af håb og glæde. Så forlader toget perronen og jeg går af ukendte stier ind mod landsbyen, som ligger gemt bag en bakke.

Ikke så snart er jeg ankommet til byport og gadekær, før hun højlydt lander foran mig og griner stort. Gåsemor med G og Å, ikke bange for at gøre væsen af sig. Her ved Imbolc bliver hun ekstra aktiv.

”Vi skal skrive poesi i dag” siger hun, ”lytte og blive det vi hører. Lade det ske gennem os og danse til tonerne af livet. Livet, der i lyset fra Imbolc blandes med spirende magi og troen på, at der findes en vej. En anden vej og måde.”

Jeg smiler, det er gode ord og trodsige tanker falder til ro. Det gør mig glad helt ind i hjertet og sjælen min danser.

Magiske morgensider, 2. februar 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Daffodils sprouts Imbolc

Imbolc

Imbolc er en ildfestival i den keltiske tradition, hvor vi fejrer lysets tilbagevenden og at dagene nu for alvor bliver længere, det kan vi mærke, det kan vi se. For de gamle keltere var Imbolc den tid på året, hvor nyt liv opstår. Træer og planter begynder at vokse, vinteren møder foråret for første gang.

Brigid og lysets ånd

Ved Imbolc holdt man ildfest for Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. En af intentionerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter (midvinter).

Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.

Vi mærker vores intention og sætter en indre bevægelse i gang

For det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention, hvad vi har lyst til og brug for at sætte i bevægelse og påbegynde. Her giver vi altså bevidst liv til vores intention om forandring, især de forandringer, som skubber os frem og transformerer os indefra.

Det er et kraftfuldt tidspunkt at ændre gamle vaner på og skrive nye historier og fortællinger. Så vil du gerne i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er Imbolc vitterligt et stærkt tidspunkt at begynde på.

Lyt dybt til din livssang og gør dig klar til at spire

Nu er det tid til indre forberedelse af de forandringer, som skal komme. Plant dine ideer og lad dem udvikle sig. Bring dine visioner og indre erkendelser ud gennem ordene, brug poesi, sang og kunst.

Det er meget intuitiv energi til rådighed lige nu, så lyt dybt og inderligt til din indre livssang og lad den smelte sammen med de nye kræfter, der kommer med det snarlige forår.

Kunst, poesi og små spirer

Imbolc er et tidspunkt at fejre, et gunstigt tidspunkt for kunst og poesi og for at pusle med de subtile spirer, der rører på sig. Det kan vi gøre på mange måder og selvfølgelig også gennem ord og fortællinger.

Har du skrivelyst og længsel? Så er Imbolc det perfekte tidspunkt at starte eller genstarte din skriveproces på. Der findes aldrig et bedre tidspunkt end nu, men hvorfor ikke alliere dig med årstiden og den særlige energi, der er til rådighed lige nu?

Forårscirklen, mit næste eSkrivekursus for kvinder starter den 1. marts. Her skriver du i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen. Se herunder.

Foraarscirklen

Forårscirklen
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet (online)
Starter 1. marts 2020

Forårscirklen er et eSkrivekursus til dig forankret i årstid og årshjul.

IMBOLC rabat ved tilmelding senest den 3. februar
Du sparer 300 kr. på deltagergebyret – se nedenfor

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Skriv dig ind. Fra de første tegn på forår i marts og videre med foråret og lyset helt frem til juni.

Du øver dig på at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

Forårscirklen er forankret i foråret fra de første spæde tegn på nyt liv fra begyndelsen af marts og til naturen står i fuldt flor i slutningen af maj.

I pagt med årshjulet

I Forårscirklen sætter du ord på din indre rejse fra det tidlige forår og frem til sommer. Du skaber rum til ord og skriverier, du byder fortællingens kraft op til dans og du får på kraftfuld og fordybende måde skrevet dig fra det tidlige forår og frem til sommerens land.

Samtidig skaber du bevidst rum til fordybelse og indre nærvær. Og du gør det via ord, skriverier og ved hjælp af fortællingens kraft.

Ved tilmelding senest den 3. februar får du en særlig Imbolc rabat og sparer 300 kr. på deltagergebyret. Skriv blot “Imbolc” i kommentarfeltet ved tilmelding. 

At skrive i pagt med årshjulet på denne måde forankrer os i nuet, det skabende øjeblik. Du lærer årstiden, månederne og dig selv at kende på en ny måde.

Du lærer at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

eSkrivekurset kan også medvirke til større indre ro og fordybelse. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiderne og hengiver os til skriveprocessen.

Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

FORÅRSCIRKLEN – klik her for invitation og detaljer

TILMELDING – FORÅRSCIRKLEN

Imbolc - Skriveafsæt

SKRIVEAFSÆT I ANLEDNING AF IMBOLC

Klik på billedet ovenfor og lad dig fragte videre til skriveafsættet. Her får du et personligt brev fra Brigid, som du kan læse og besvare. Skriv dig ind.

Imbolc Blessings.

At fejre jordens årlige cyklus er at deltage i en urgammel tradition, som er overdraget til os gennem tiden og fra før kelterne. De gamle keltiske festivaler falder på otte tidspunkter om året og er måder, hvorpå vi kan forbinde os til naturen og årstiderne og opleve den måde, det skaber resonans i os selv at være en del af den naturlige verden.
– Glennie Kindred –

Old woman Butterfly

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: