Primula Vej

Så lander de, kortene og efterlader ingen tvivl. Umiddelbart er jeg ordløs. For jeg forstår, at jeg inviteres til at skifte perspektiv. Uden tøven tager jeg de gamle briller af. De valg, jeg nu foretager, må være selvkærlige i deres natur og stamme fra sjælen.

”Når du virkelig tuner ind på den intention” siger hun, ”så skifter dit perspektiv og dit indre landskab ændrer sig. Fra det sted kan du møde verden, der ligeledes vil ændre sig. Og som du ved, er det tærskeltid og dette er måske den største tærskel, du vil komme til at opleve på din rejse.

Ær din tærskel og vov at være til stede, men øv dig på at være det fra et sjæleligt sted i dig selv. Lad det være din intention her i månens aftagende fase og i Nymånemørke om et par dage.”

Honour the space between no longer and not yet.

”Jeg ved det, det er ikke en let opgave for et menneske, eftersom du blander egoet ind i det. Det, der i virkeligheden er såre simpelt, bliver smerteligt og kompliceret. Det er kampen, som dræner dig.”

”Derfor er jeg din frænde denne forårsmorgen, jeg er kommet for at huske dig på hjertets intention. Det sted, hvor du tager en dyb vejrtrækning og et kærligt kig på dit kompas. Her er et skiftespor og stationen hedder … ”

Men det fortæller hun mig selvfølgelig ikke, for som en god underviser ved hun, at jeg er nødt til at gøre det selv. Det er min opgave at udforske og navngive stedet, en særlig station på mit magiske landkort. Her står den smedejernsgryden over bålet med simresuppe af godhed og glæde. Her danser myggene i solstrejf mellem granerne. Der dufter af bål og af stilhed.

Her kan jeg sætte mig ned på en af de store sten i cirklen rundt om simregryden og bare være. Det er her, jeg tager bestik af min rejse og den vej, jeg er gået. Hvor jeg vælger at se på læringen med mildere øjne og får øje på de guldkorn, jeg ikke kunne se, da jeg stod tættere på. Her forstår jeg, at fiasko er en del af den kreative proces og at den er nødvendig for en større blomstring.

Solen står op over trætoppene i øst og jeg spiser lidt af den gode suppe, som gør mig i stand til at skifte perspektiv. Her skænkes jeg nye øjne, inden jeg igen går videre.

Og hvad hedder stedet så? Jeg kalder det Primula Vej, for her vokser kodriverene tæt på min stenstol. Det sted vil jeg altid kunne huske og spørgsmålet er simpelt: Er jeg på Primula Vej?

Magiske morgensider, 20. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Writing Pen

Nytter det noget at skrive?

Har du skrivelængsel og lyst til at skrive? Er der noget, som kalder og hvisker indefra og som gerne vil finde vej gennem ord og fortællinger? Overhører du det og skubber du det væk, fordi du har ladet dig fortælle, at det ikke nytter noget at skrive? Og da slet ikke tider som disse?

Hvis noget hvisker og skrivelængslen kalder, så nytter det at skrive. Svaret er et rungende ja.

Jeg renser mig og lader historiemedicinen virke

Når jeg har skrevet, har jeg også renset mig. Jeg har ladet historiemedicinen virke og den virker, uanset om det, vi skriver er godt eller skidt. Der er ingen dom og det handler heller ikke om at tvinge tonerne i dur, hvis det er mol, der skal synges og skrives.

Tag imod det, der kommer og lad det finde vej til din pen og din skrivebog. Lad dig fortælle.

Når usikkerheden er stor og tvivlen er ved at slå rod

Det gør godt også i en svær tid. Ikke mindst i en svær tid. Usikkerheden er stor, uroen rejser sig og lægger sig igen som bølger på havet. At sætte ord på er som at acceptere uden at resignere.

Vi opgiver ikke livet eller troen, når vi tager skam, frygt og uro til bords og lader det skrive. Vi lever det. Vi går igennem. Og dér er historiemedicin at hente! Du har det i dig, det bor bag din skrivelængsel og vil så gerne have, at du lytter til det og tager det i ed. Derinde bor din egen vise kvinde, som kan lære at have en stærk pen uanset, hvordan vindene vender.

Og at være stærk er at turde være sårbar. Det er ganske paradoksalt.

Hvis du læser med her på bloggen, så ved du, at mine fortællinger i øjeblikket er med til at forme mit indre landkort. Hvor simpelt det end kan synes, så giver det mig både trøst og styrke at skrive de fortællinger, som primært kommer til mig om morgenen, når jeg sætter mig ned for at skrive mine morgensider.

En intention og et nyt landkort

Og jeg har en intention om at sætte ord og små knappenåle i det nye landkort, jeg er ved at skrive. Et landkort, som er i sync med min sjæl og som passer til den verden og den energi, der er i spil lige nu.

Jeg husker de steder og deres visdom, for de taler til min sjæl

Det fine er, at jeg kan huske steder, væsenerne og deres visdom. Jeg ved, hvilken frænde, der dukkede op og jeg kan huske fortællingen og det landskab, jeg vandrede i.  Jeg husker det langt bedre, end hvis jeg havde forsøgt at forstå det på en anden måde.

Det taler til sjælen. Det er symbolsk og det er kraftfuldt. Og det går altså ikke at forstå det mentalt eller forsøge at pille det fra hinanden med formler og ligninger. Det må forstås med hjertet og sjælen.

Hvordan mon dit eget magiske landkort ser ud?

Lad mig vise dig hvordan. Hvis du altså selv har lyst til at skrive og har brug for at tegne dit eget landkort på den indre rejse.

For samtidig er mit skrivearbejde og mit eget magiske landkort kimen til det online skrivekursus, som jeg er ved at gøre klar til dig, der skal med på sommerskriverejsen, som starter den 7. maj.

Skrivekurset hedder Between Stories, Det magiske landkort og starter den 7. maj. Det er et online skrivekursus for kvinder. Læs med videre, hvis det kalder på dig.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories, Det magiske Landkort
er et skrivekursus for kvinder på livets tærskler

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

Har du deltaget på Between Stories (Sommer) før?

Forløbet er identisk med tidligere Between Stories sommerkurser og dog alligevel slet ikke. Du vil finde gamle kendinge i grundafsæt og øvelser, men udformningen vil være anderledes og tage udgangspunkt i det magiske landkort.

Det magiske landkort

Denne gang får du lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via tarotkort fra The Enchanted Map. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Du kan i løbet af de 8 uger, forløbet varer, starte på at skrive et helt nyt landkort på din indre rejse. Og du vil opleve magien i fortællingens kraft og opdage, hvordan dit skrivearbejde bliver sjælearbejde.

Between Stories _ Det magiske landkort

Skriv dig ind i sjælens landskaber

I Between Stories, det magiske landkort, vil du få rig lejlighed til at tage bestik af din position på landkortet og få lejlighed til at ændre det ord for ord. Så det passer til dig og din indre rejse. Så det passer til den nye verden. Så det føles godt i sjæl og hjerte og giver dig lyst til at rejse videre, når der er mulighed for det.

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen.

Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse. Og du må hjertens gerne lege med det. Leg er et forbløffende kraftfuldt element i livet og på skriverejsen.

Between Stories” det magiske landkort vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du har det inderligt svært i Corona-tiden og har brug for at finde nyt fodfæste fra et sted dybt i dig selv.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din livsrejse


Between Stories, det indre landkort starter 7. maj – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,-
Beløbet er inklusive moms

Hvis du ønsker at betale i 2 rater, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.
Du betaler halvdelen ved tilmelding og den anden halvdel 1 måned senere (dog senest 1.6)
Det koster ikke ekstra.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
  • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
  • Min eBog om Spirituel Skrivning med ideer og øvelser til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
  • Ugentlig spirituelle skriveøvelse, som kan støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Har du lyst til at være med?

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Det koster DKK 800,- kr. Forløbet varer 8 uger og du er hjertelig velkommen til at betale i 2 rater, hvis det passer dig bedst sådan. Det skriver du bare til mig i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, DET MAGISKE LANDKORT

Primose Path

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: