Længslen lever

I tiden under Corona har jeg fået langt flere forespørgsler end normalt, men færre har faktisk booket. Jeg venter lige lidt, jeg skal lige være helt sikker. Dér har været mange følehorn ude, men de blev trukket til sig i gang. Som når man gerne vil i vandet, stikker tæerne i og mærker kulden.

Det er for koldt! Du gav ikke kroppen lov til at vænne sig til temperaturen. Du gik med den første impuls, du vendte tilbage til det trygge håndklæde og tøjet på badebroen. Jeg gør det i morgen. Næste uge, næste måned, næste år.

Den evige udsættelse – mød det med et skrig!

Men vil du svømme og være ét med bølger og temperatur, så må du ud i havet. Du må vælge at hengive dig til svømmetagene og leve med det første kolde skrig. Og det er sådan, det er. Skrig! Hvorfor holde det tilbage? Det, du har brug for og længes så inderligt efter. Mød det med et skrig!

Og hvad har svømning så med skrivning at gøre? Eller dans for den sags skyld? Jeg bruger ofte metaforer i den retning og det gør jeg, fordi der faktisk er stor lighed.

Hvis du vil skrive, må du skrive. Du er nødt til at give det en chance og kaste dig ud i bølgerne med et skrig. OK, mindre kan også gøre det, men hvis du kontinuerligt bliver stående på badebroen med håndklædet om skuldrene og tænker, at du kan gøre det i morgen, så går livet dig forbi. Du lever, men du lever ikke i det. Øjeblikket. Dansen. Skrivningen.

Skriv! Skrig!

Længslen lever

De mange forespørgsler og det faktum, at så mange har valgt at læse med på mine morgenfortællinger og få en daglig dosis historiemedicin, er et vidunderligt tegn. Længslen lever. Efter noget mere, noget andet og noget, der stammer fra et dybere sted i os selv. Men hvordan kan skrivning hjælpe os med at få det tydeliggjort og få fundet frem til det, der gemmer sig og er så genert?

Her taler jeg om skrivning over tid. Skrivning hvor du vitterligt hengiver dig til processen. Jeg taler også om intuitiv skrivning, for du skal være villig til at glemme alt om de kasser og regler, der tidligere fik dig til at stivne og satte din kreativitet på slingrekurs.

Og én ting skal du vide og ære: Du kan ikke tænke dig til, hvad der vil skrives gennem dig. Du er nødt til at møde det undervejs og i processen. Du må tillade søde overraskelser, synkronicitet og en vis form for disciplin. Ikke for løs, ikke for stram, så du klemmer livet ud af de kreative spirer. Lad mig vise dig, hvordan du åbner dig og gør dig mere smidig i din skriveproces.

Glem den pæne pige

Du er så vant til at du må yde, før du kan nyde. At du skal gøre dig fortjent til en bid af kagen og at dér i fortjent ligger, at du lægger bånd på dig selv. Anstrenger dig for at være god nok. Du er vant til præstationer og til at vise dig fra din flinke side. Den pæne pige. Kender du hende? Du nikker sørgmodigt.

Men lad mig fortælle dig én ting. Hun gør dig ikke glad. Hun er dig ikke værdig. Mit budskab til dig er at slippe alle forestillingerne om burde og skulle. I livet og på skriverejsen. Smid den pæne piges frakke, der klemmer luften ud af dig som et stramt korset og som forhindrer dig i at trække vejret dybt ned i maven og som forhindrer dig i at danse.

Når du slipper alle de vanvittige gøremål og illusionen om, at du kan blive en bedre udgave af dig selv, vil du snart opdage, at du er perfekt præcist som du er og at alle dine særheder og særlige egenskaber gør dig vidunderlig unik.

Fortællersken i dig ved det og hvis du skænker hende pennen og en flig af din tid, vil du få lejlighed til at dykke ned under overfladen af det tilsyneladende og fange tråde af helt andre historier. Din sjæl længes efter den frihed, du kan skænke dig selv ved denne gave.

Kreative magiske rum

Det er derfor, jeg skaber de skriverum, jeg gør på mine online skrivekurser og intuitive skriveworkshops. Det er kreative og magiske rum, som giver plads og ånderum til den første kreative fase og til de forsøg, vi er nødt til at gøre. Her er ris, ros og kritik, hvor konstruktiv den end måtte være, ikke tilladt og det er en grund til.

Den magi, vi ofte søger, er genert. Det er et vildt dyr. Og den kraft og skriveenergi, som vi hver især besidder, kan kun finde sit leje i de frie fortællingers rum. Derfor holder jeg rummet som jeg gør. Med næb, kløer og kærlighed. Der er ingen særlige forventninger eller rigide rammer og kasser. Men du inviteres samtidig til at skabe rum og mestre en vis form for disciplin, for aldrig må rummet blive for løst og vakkelvornt.

Det er en fin balance og jeg viser dig gerne hvordan. Du lærer det over tid, du finder harmonien i processen og når du lærer den kreative proces at kende med alle dens facetter.

Pejlemærker og budskaber

De fortællinger, du modtager på skriverejsen er ikke bare. De er gaver af en særlig kraft og kan noget særligt. Ikke alene indeholder de historiemedicin, men de er også pejlemærker og budskaber af noget, din sjæl instinktivt forstår.

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når du får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt. Nogle gange er forholdet mellem historiens indhold og vores liv helt åbenlys, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de helende egenskaber i fortællingen.

Fortællingen vil bane vej til sjælen og folde sit healende potentiale ud. Du kan ikke helt forklare det, det sker bare og du mærker det ved en underlig genklang, et strejf af berøring og en dyb forståelse af, at her er noget vigtigt på spil For dig.

En kilde af visdom

Du kan påkalde dig fortællingens kraft og alliere dig med dens visdom. Men du kan også sige det på en anden måde, hvis den ordlyd er en for kraftfuld cocktail til dit tvivlende sind.

I dig har du en kilde af visdom og spirer til det liv, du så inderligt ønsker at leve. Og det er sjældent noget, som kræver drastiske forandringer eller at du kaster alt over bord. Næh, det er subtile tråde af noget, du kan ændre ved at skrive dig ind over tid. Det er små justeringer, der fører til intentioner om at leve et mere ærligt, autentisk og levende liv i pagt med din sjæl og det, dit hjerte synger om. Det er en intention om at lytte til hende, som bor i dit hjerte. Bare lytte og skrive det, hun siger og fortæller.

Anne, som netop har deltaget i Fortællersken II, Eventyret, siger det således:

”Jeg melder mig i det magiske kor af glædesord over at have været med i denne skrivecirkel…. sikke du har lagt det smukt til rette, så jeg har bevidnet og erfaret processens små og større mirakler. Hold op hvor har jeg været glad hver gang jeg satte mig med pennen. Så fint med medlæsning og søde kommentarer fra de andre skrivere og dine indsigtsfulde skriverier. Den lange tid er en vigtig faktor synes jeg, for livet udfolder sig jo i den grad med.”

Så til alle jer, som har forespurgt og læser med. I er altid velkomne, jeg svarer gerne på jeres spørgsmål og jeg lover, at jeg også fremover vil dele af både morgenskriverier og skænke historiemedicin til sjæl og hjerte. Det er derfor, jeg er her og jeg findes endnu.

Hvorfor vente, hvis skrivelængslen kalder?

Men jeg er her også for at undervise og tage dig med på skriverejse og det kan jeg kun gøre ved at invitere dig til at deltage i ét af mine online skrivekurser. Hvorfor vente, hvis skrivelængslen kalder?

Mit næste online skrivekursus er opstået i kølvandet på Corona. Det er en hyldest til tærsklen og til de tidspunkter i livet, hvor vi vitterligt ikke ved. Som de andre somres Between Stories eSkrivekurser og alligevel helt anderledes. Det havde helt sin egen dagsorden og første hold startede den 7. maj.

Men …

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories, Det Magiske Landkort – starter 20. juni

Eftersom jeg har har brug lang tid på at udvikle skrivekurset OG fordi flere af jer har udtrykt ønske om at få et decideret “sommerforløb” med start til juni, så kommer det selvfølgelig igen.

eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 20. juni 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Kom med, mød bølgerne med et skrig og sig ja til din længsel. Sig ja til dig selv og hende, der synger så smukt indeni og får dig til at længes. Du må synge for at høre din sang.

PS Ja, der kommer intuitive skriveworkshops og skriveretreats igen, når vi er lidt længere fremme på Corona-vej. Lige nu har jeg givet al min energi og skrivekraft til de online forløb og til dig, som deltager.

Læs mere om Between Stories, Det Magiske Landkort herunder og ha´en fortryllende weekend.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort

eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 20. juni 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Old map lighthouse

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 20. juni og du er inviteret.

Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 20. juni ved Sommersolhverv.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer at os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Symbolsprog og metaforer

Symbolerne og deres sprog giver os adgang til de lag af oplevelser, som ligger gemt i underbevidstheden. Symbolsprog tager til sjælen.

Her tyder du metaforerne ved hjælp af din intuition og det er slet ikke noget, du hverken kan eller skal tænke dig til. Det sker helt automatisk. Du kan det allerede. Det er sjælen og ikke sindet, som forstår den dybere mening og de mange aspekter.

Billedsproget, væsenerne og alt det, der dukker op som metaforer og symbolik giver dig en unik mulighed for at trænge ind bag tanker og overflade og få fat i noget dybere i dig selv.

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen

Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle. Og du vil sikkert også opdage, at ydre landskaber dukker op, som ligner de indre. Spejlingen kan være ganske magisk.

Det magiske landkort

På sommerens Between Stories online skrivekursus får du lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via tarotkort fra The Enchanted Map. 

Jeg kalder det ugens rejsekort.

Between Stories _ Det magiske landkort

Skriv dig ind i sjælens landskaber

I Between Stories, det magiske landkort, får du rig lejlighed til at tage bestik af din position på landkortet. Du skriver dig ind, du lærer stederne at kende og ord for ord kan du begynde at ændre landkortet, så det passer til dig og din indre rejse. Så det passer til den nye verden. Så det føles godt i sjæl og hjerte og giver dig lyst til at rejse videre, når der er mulighed for det.

Du vil opleve, at dit nye indre landkort ændrer dig.

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen. Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

En kilde af indre visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

Between Stories” det magiske landkort vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du har det inderligt svært i Corona-tiden og har brug for at finde nyt fodfæste fra et sted dybt i dig selv.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Du har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din indre rejse.

Between Stories, det indre landkort starter 20. juni
Varighed 8 uger

Pris: DKK 800,-
Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

Between Stories_Det magiske landkort_uge1

Som deltager i Between Stories, Det Magiske Landkort, får du:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching. 1 brev hver uge.
  • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
  • Min eBog om Spirituel Skrivning med ideer og øvelser til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

Naturen og den naturlige cyklus

Hver uge har et tema/et sted, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Spirituel skrivning

Du får som ekstra gave en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning, der kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Og undervejs sætter du knappenåle i dit indre magiske landkort.

Old map compass

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. Et nyt landskab eller en ny station hver uge.

Jeg kalder det ugens rejsekort.

Oplev magien i fortællingens kraft

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Men … der er alligevel en skrivecirkel og et tilbud til dig.

Story Circle

Skrivefællesskabet Story Circle (online)

Undervejs har du mulighed for at stille mig spørgsmål om den kreative proces og dit skrivearbejde. Det kan du enten gøre på e-mail til skrivehuset@gmail.com eller i Story Circle.

For som deltager på Between Stories, Det magiske landkort, tilbydes du medlemsskab af mit skrivefællesskab STORY CIRCLE, som du kan læse mere om ved at klikke på linket her.

Her har vi mulighed for at dele af proces og fortællinger. Ofte er deling heling og vi kan finde stor glæde i at følge lidt af vejen. Sammen men hver for sig, for forløbet foregår udelukkende online.

Det er frivilligt, om du vil være med i Story Circle – det er bestemt ikke et must! Nogle gange har vi brug for at fordybe os helt alene. Det kan der være stor styrke i.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 20. juni 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 800,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

TILMELDING til Between Stories, det magiske landkort

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: