Kunsten at lande

I dag brænder skrivelysene som i skumring. Tunge skyer sejler stille forbi og der er dråber på ruden. Han er ankommet, min førstefrænde og en ven, som har fulgt mig siden i rejsen i rejsen tog sin begyndelse.

”Det skal handle om fornyelse og hjertemod”, siger han og lander hjemmevant i min sfære, ”men nu skal du lytte, for det er tid til inderlige manifestationer. Energien er ikke, trods maj måneds blomstring, til hovedkulds udspring fra klipper og vipper. Springet har du allerede taget.”

”Nu handler det om landingen. At lande blidt, blødt men alligevel bestemt og med parate muskler. At turde svæve over landingsbanen, tæt på jorden, men uden at forcere det øjeblik, hvor fødder møder muld. Og så … lander du. I dit nye hjerteland.”

”Åh, du er uvant med terrænet og det landskab, du nu står midt i. Det er nyt og du er ny. Landingen kan vare i dagevis, ja i uger, for du skal huske at få sjælen med. Hver eneste morgen tjekker du ind og mærker efter, finjusterer dit indre kompas og finder dagsformen. Og det her vigtigt!”

”Ingen form er bedre end en anden. Det er ikke en konkurrence, det er en døråbning, en byport til dit nye liv i livet og hver eneste følelse bærer læring og endda næring med sig, hvis du ikke forsager den og slår den væk med fluesmækkeren. Landingen. Mærk dig mine ord.”

Det er en kunst at lande uden hastværk og forstå processens gave.

Vi spankulerer langsomt ud af landingsbanen og lige dér får jeg øje på den. En gammel brønd i nærheden af stendiget, hvor landingsbanen slutter. Omgivet af højt græs, mælkebøtter og tusindvis af fryd. I samme øjeblik opdager jeg, at Ørnen er lettet og cirkulerer over mit hoved. Med lette vingeslag og luftig stemme:

”Ønskebrønden. Dit landmærke. Her starter din rejse på ny. Du skænkes ét ønske og det ønske vil rumme din intention i sommeren, der kommer. Det er din leveregel, så vælg dit ønske med omhu og lad det opstå i hjertet. Giv tid og lad tiden give dig. Hvorfor ikke bare bevæge dig langsomt rundt i området omkring den gamle brønd og få øje på alt det, du ellers ville haste forbi?

”En god landing foretager du med sjælen. Og der er masser af tid”.

Magiske morgensider, 17. maj 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Ørnen har talt

En god landing foretager du med sjælen, sagde Ørnen i den fortælling, jeg skrev i morges og deler med dig ovenfor. Og det er præcist, hvad jeg har brug for nu. Meget er anderledes end da jeg tilbage ved Vintersolhverv formulerede min intention for det nye år og fik mit solhvervsord. Jeg havde ikke drømt om at …

Verden ville være forandret indenfor få måneder. Og at jeg ville forandres med den. For intet kan blive som det var og hånden på hjertet, ønsker vi egentlig det? Jeg gør ikke, selvom jeg med bævrende stemme må sige, at jeg er temmelig forkommen nu. Det har været en anstrengende etape gennem Coronakrisen og de kæmpemæssige bølger af frygt, der opstod. Bølger, som slet ikke er overstået endnu, men alligevel sejler skibet nu mere roligt mod det fyrtårn, jeg ser på kysten. Det er tid til en pause. Det er tid til landing.

En god landing foretager du med sjælen

For i kølvandet på Corona opstår langsomt nye landskaber i det indre. Nogle er velkendte og alligevel helt anderledes end før. Det er nye øjne, som ser. Det er med andre briller. Men uanset hvad, gør det godt at lære landskabet at kende og sætte ord på de steder, vi møder undervejs.

En god landing foretager du med sjælen. Men en landing er sjældent brat, med mindre man da kolliderer med landingsbanen og ligefrem styrter ned, og det ønsker vi os jo ikke. Her opstår igen en indre forståelse af, at landing er en proces og at det ikke alene er tilrådeligt, men også en sjælegave at give sig selv tid til at finde fodfæste igen. Det gør vi så fint gennem skrivning og det er hvad jeg selv har gjort, siden Coronakrisen opstod med uger i isolation, hvor alverdens uroligheder fik lov til at springe i skov.

Jeg skrev mig ind. Og inden længe så jeg, hvad jeg var i færd med. Fra et sårbart og usikkert sted i mig selv og gennem tåger af frygt og bekymring fik jeg øje på nye kyster i disen. Jeg var i færd med at sætte ord på de indre landskaber og over tid at skrive et nye landkort, som passer bedre til det landskab, der er ved at manifestere sig indeni.

Forankret i selvkærlighed

Mit landkort er forankret i selvkærlighed. For er der noget, jeg har opdaget i de forgangne måneder, så er det, at jeg ikke altid er god til at give mig selv det, jeg allermest har brug for. Så da en kær veninde på en gåtur i skoven fortalte mig om, hvordan hun for en stund havde stillet sin virksomhed på pause, eftersom hun havde opdaget, at hun ikke drev den fra et selvkærligt sted, fik jeg selv noget at tænke over. Det ramte mig som et piskeslag. For det gør jeg jo heller ikke altid! Og slet ikke, når det er frygten, der får lov til at sætte sig ved roret og kaste os ind i de højeste bølger på havet. Så bliver det svært.

Men hvordan driver man virksomhed fra et selvkærligt sted? Og hvordan lever man sit liv forankret i selvkærlighed? Det er jeg ved at skrive mig ind i og det gør jeg fortsat ved at lade mit indre landkort manifestere sig. Ord efter ord. Fortælling efter fortælling.

Så skete der noget, et nyt skriveforløb opstod som Fugl Fønix

Samtidig skete der noget. Det eSkrivekursus, jeg troede skulle være nogenlunde identiske med de tidligere somres Between Stories skriveforløb, ville noget helt andet. Efterhånden som jeg skrev mig ind, arbejdede med det og tog imod, forvandlede det sig til et helt nyt forløb og med et helt nyt udgangspunkt. Opstået i kølvandet på Corona og i forståelse af, at vi vitterligt har brug for en god og lang landing nu, hvor landet begynder at åbne sig igen.

Between Stories, Det Magiske Landkort – nyt hold starter den 20. juni

Det første hold stævnede ud på skriverejsen den 7. maj. Men eftersom jeg endte med at bruge lang tid på at udvikle det nye Between Stories online skrivekursus og jeg har fået mange forespørgsler fra jer med vibrerende følehorn og dansende længsel, så kommer det naturligvis igen.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til et nyt hold af Between Stories, Det Magiske Landkort og her starter skriverejsen den 20. juni. Ved Sommersolhverv.

Så nåede du ikke at komme med på holdet, som startede den 7. maj og har du inderligt brug for selv at sætte ord på og foretage en god landing i det nye, så kom endelig med på næste hold.

Du får det til samme gode pris. Så længe pladser haves.

Valley

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort. Næste hold starter den 20. juni. Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv? Foretage en god og lang landing i det nye uden hastværk og med hjertet som kompas? Så kom og vær med.

Åndehuller af fordybelse

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op. Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer at os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere. Vi går på opdagelse gennem ord og fortællinger og skænker os selv de små åndehuller af fordybelse, som vi trænger til.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os. Vi skriver et nyt landkort på den indre rejse og foretager en landing, hvor både sjæl og hjerte er med. Det sker over tid. Det sker i processen.

Jeg har skabt et skriveforløb til dig, som har brug for at finde indre fodfæste og ro i urolige tider. Det hedder Between Stories, Det Magiske Landkort.

Jeg håber du har lyst til at være med.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort

eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 20. maj 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Varighed: 8 uger
Pris: DKK 800,- inkl. moms

TILMELDING – Between Stories, Det Magiske Landkort

Klik her for fuld invitation og detaljer

Landing Ørn

“En god landing foretager du med sjælen”

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: