Fortællinger fra Sorgens Bro

Jeg havde til hensigt at lave en slags julekalender til mig og til dig, som læser med. Men så skete det på decembers første dag, at min elskede hund døde. Pludselig befandt jeg mig på Sorgens Bro og det, der havde formet sig mentalt, krakkelerede. I stedet måtte jeg lade hjertet skrive. Jeg måtte dyppe pennen i sorgens blod.

Nu ser jeg, hvordan det skal være, jeg ærer min intention. I dagene op til Vintersolhverv vil jeg tage imod de fortællinger, der møder mig på Sorgens Bro. Præcist som de er og som de kommer. “En frænde vil møde dig hver dag”, sagde Gåsen til mig i går og det tror jeg på.

Som sagt, så sket. Læs dagens fortælling herunder. Gærdesmutte er frænde.

Nu står jeg stille

“Lad dig inspirere af det, der er større end dig selv” siger den lille fugl. Han lander på rækværket af Sorgens Bro, hvor jeg i østenvind og gennem blåt daggry har taget endnu et skridt. Jeg er svøbt i et tykt slør af sorg og en befriende mathed. Der er er ikke energi til at forcere. Livet har givet mig en mavepuster. Jeg tager imod.

Jeg befinder mig på et sted uden dom, jeg er her bare. Kvinde alene på Sorgens Bro og så alligevel slet ikke. For på rækværket ved min side synger en lille fugl, som viser sig at være min ven Gærdesmutte. Han er en stor frænde. De gamle Druider betragtede ham som hellig og han har en særlig egenskab, som han giver videre til dem, han møder på sin vej. Dem, som lukker ham ind. Han skænker dig øjne som ser, øjne som ser det guddommelige i de små ting og i dem et glimt af noget større.

Jeg hilser på ham med taknemmelighed.

”Du kender mig” ler han stille, ”det er godt. Så er vi fri for den sædvanlige skepsis og mistro. Mennesker ønsker sig en magisk løsning på deres problemer, dog nægter de at tro på magi. Men for dig er det anderledes. Og du har i øvrigt også den evne. Du kender de små tings Gud.

Han er budbringer af inspiration, som ikke kan tænkes frem. Den skal mærkes, mødes og opleves. Lige dér i det øjeblik, hvor Kilden springer i mørket. Vi behøver ikke at tale mere, alt flyder mellem os. Under os bruser floden højlydt, bag os vågner byen.

”Har du hørt en lille fugl synge” siger han så, mens sprækker af lys kommer til syne på himlen. Et stykke med rødt. Lilla. Og blå. Et patchworktæppe af skyer. Jeg nikker og bider mig i læben.

Jeg har hørt fugle synge, jeg har danset med hunde i mit køkken. Jeg har talt med træer og krammet dem, jeg har vandret med skovens væsener. Og selvom jeg har levet i mange år nu, er det kun lige begyndt. For nu står jeg ved det.

”Det her er vist en underlig fortælling” udbryder jeg så pludseligt, at jeg forskrækker mig selv, jeg har ingen anelse om, hvor jeg er og hvor jeg skal hen. Det eneste jeg ved, er at jeg står på Sorgens Bro et sted i december.”

”Lykkelig er den, som er vildfaren i en verden, hvor alle tror, de ved. Lykkelig er den, som finder lysningen i skoven.” Gærdesmutte nynner et par strofer. Så bliver han stille. Jeg lukker øjnene og da jeg igen åbner dem, er han væk. Over mig rødmer himlen og den uendelige bro strækker sig foran mig. Men jeg har taget dagens skridt. Nu står jeg stille.

Fortælling fra Sorgens Bro, 4. december 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

”You think you can avoid pain, but actually you can’t.
If you do, you just get sicker or you feel more pain.
But if you can speak it, if you can write it, if you can paint it, it’s very healing.”
– Sue Monk Kidd –

De kvindelige fortællinger

De kvindelige fortællinger er ikke enten eller. De er både og. Vi er med det hele og vi skriver det, der er. Men når vi gør det, når vi møder op i al sårbarhed og lader sorgen, smerten, skammen eller vreden rulle gennem os, gennem pen, krop og sjæl og videre ud på papir eller skærm, så sker der noget. Vi får renset lidt, grædt de tårer, der skal grædes og sagt det svære højt. Vi deler og det heler.

Vi har også undertrykt vores glæde og rene begejstring!

Og det er på ingen måde kun det svære og tunge, som vi har haft svært ved at dele og sige højt. Vi har også haft svære ved at rumme og eje de glade og mere vilde følelser og impulser, begejstringen ikke mindst.

Vi har undertrykt vores spontane glæde af frygt for at såre andre, vi er blevet vant til at danse på landminer, har gjort os mindre end vi er og gemt os bag masker og facader. Af frygt for at fejle, være for meget eller gøre andre vrede eller kede af det. Af frygt for at ikke at være elsket, hvis vi folder os helt ud. Af frygt.

Væk din indre fortællerske, hun har gaver med

Til januar starter jeg nye Fortællersken skrivekurser (online) op og jeg vil elske at have dig med på et af holdene. Du kan vælge mellem

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning eller
Fortællersken II, Eventyret

Fælles for begge skrivekurser er, at du lærer at skrive intuitivt og åbne dig for fortællingens kraft. Du får øje på gaven i historiemedicin og opdager, at du kan bruge eventyr og fortællinger som kraftfulde frænder på den indre rejse.

Du har det allerede i dig og jeg kan hjælpe dig med at få det frem. Følg blot din skrivelængsel.

Skrivemagi

Samtidig lærer du at skrive med autentisk stemme, hvis det er dit ønske. For over tid finder din skrivestemme og sætter din indre fortællerske fri. Du optager at en helt særlig slags fortællinger vil elske at finde vej gennem din pen. Din stemme blandet med de fortællinger. Det er skrivemagi.

Eller som en af kursisterne på Fortællersken II Eventyret skrev forleden dag:

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Det er præcist sådan, det er. Når ord og fortællinger strømmer fra sjæl og hjerte, så bliver du aldrig gjort forkert. Du opdager, at du er præcist som du skal være og du ser de dyrbare gaver, du rummer i krop og sjæl.

Skal du være med på ét af holdene?

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning starter den 12. januar 2021
Du får ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december.

Fortællersken II, Eventyret, starter den 28. januar 2021
Du får ravnerabat ved tilmelding senest den 31. december

Klik på links ovenfor og rejs videre til invitation og detaljer.

Det er aldrig for sent at skrive sin sjæl.

Begge Fortællersken skrivekurser er for kvinder i alle aldre uanset skriftlige forudsætninger.

Og ja, det er muligt at betale i flere rater, hvis det passer dig bedst.

Læs mere om intuitiv skrivning

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: