Bevidneren

Længe er der stille på broen. Decembers mørke dækker for lys og lyde, natten er lang. Jeg sidder alene i mørket klædt i stilhed. Den slags stilhed, som varmer uden at man får det for varmt. Blød stilhed som kontrast til det første chok af sorg, der ramte mig som en pil i hjertet. Jeg fløj ud til bilen for at græde højt og inderligt, da vi havde sagt farvel. Hvem har også sagt, at man skal græde stille? Jeg havde lyst til at skrige og det gjorde jeg. Jeg skreg.

Nu fragtes jeg videre uden at gøre noget særligt. Jeg skal blot sidde her og give tiden lov. Så kommer en tanke flyvende: Hvem mon dagens frænde er og hvornår vil den gøre sin entre på Sorgens Bro?

”Jeg har skam været her længe” lyder en velkendt stemme, den skærer sig vej gennem mørkevæggen og tænder et lys. Jeg får øje på hende få meter fremme på broen med øjne, der har lært at se.

”Jeg går ud fra, at du ved hvorfor jeg kommer i skikkelse af ravn i dag?”

To skridt nærmere, hop hop. Afstand forkortes.

”Det tror jeg nok, men fortæl gerne” svarer jeg og længes så inderligt efter lidt historiemedicin.

”Så gerne.” Hun fisker noget frem fra fjerdragten, den sorte, en nøgle og et ord. Nøgleord. Indvielse. Det rækker hun mig med næbbet og jeg holder håndfladen strakt ud mod hende, så hun kan lade det dumpe ned i min hånd. Det er køligt og kantet mod huden.

Mere behøver vi ikke at sige til hinanden, man smalltalker aldrig med sine frænder. Det er en sand befrielse for en kvinde som mig. Dog fortæller jeg hende med rolig stemme, at det gør godt at give sig tid på Sorgens Bro og være med de følelser, som kommer og går. De er gæster til begravelsen af det, der var. De er vidner til det, der skal komme.

På dette sted kan man græde tårer uden at nogen prompte vil trøste og sige, at man ikke skal være ked af det. Jeg har ikke ord, der kan beskrive, hvor godt det gør.

”Selvfølgelig skal man da være ked af det” fnyser Ravnen og ryster på hovedet af menneskers amputerede måde at være i livet på. ”Det er en naturlig del af sorgens proces. Her er tårer gode og helt naturligt. Det samme er de pludselige smil og små bobler af glæde, der kommer til syne i hjertets havn. Når du mindes og føler dig taknemmelig for det, I havde sammen.”

”Det eneste forkerte er at kæmpe imod eller lade sig fortælle, at man skal skynde sig over broen i en vis fart.”

”For enden af broen venter dig en kraftfuld ceremoni ved Vintersolhverv, en indvielse. Men lige nu inviteres du til at ære tiden mellem ikke længere og ikke endnu. Det er intentionen på Sorgens Bro. Det er her, du gøres klar til det nye.

Fortællinger fra Sorgens Bro
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen
5. december 2020

Skriv dig ind og mød dine hjælpere og frænder

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Sådan skrev en af deltagerne på mit skrivekursus Fortællersken II, Eventyret og de ord berørte mig dybt. Jeg kunne ikke sige det bedre, det er præcist sådan, det er.

I vores indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre os forkerte. Men du må åbne dig for dem, du må lære at skrive dig ind.

Eller som Christina Baldwin siger det:

“The ordinary stories of our ordinary lives have extraordinary gifts coded within them. . .”

Det er derfor, jeg gerne vil invitere dig til at skrive i livet. Ind i livet og over tid ind i dit indre magiske univers. Til det får vi hjælp af fortællingens og eventyrets kraft, vi skriver intuitivt og vi skriver det, som det er.

De kvindelige fortællinger

De kvindelige fortællinger er ikke enten eller. De er både og. Vi er med det hele og vi skriver det, der er. Men når vi gør det, når vi møder op i al sårbarhed og lader sorgen, smerten, skammen eller vreden rulle gennem os, gennem pen, krop og sjæl og videre ud på papir eller skærm, så sker der noget. Vi får renset lidt, grædt de tårer, der skal grædes og sagt det svære højt. Vi deler og det heler.

Vi har også undertrykt vores glæde og rene begejstring!

Og det er på ingen måde kun det svære og tunge, som vi har haft svært ved at dele og sige højt. Vi har også haft svære ved at rumme og eje de glade og mere vilde følelser og impulser, begejstringen ikke mindst.

Vi har undertrykt vores spontane glæde af frygt for at såre andre, vi er blevet vant til at danse på landminer, har gjort os mindre end vi er og gemt os bag masker og facader. Af frygt for at fejle, være for meget eller gøre andre vrede eller kede af det. Af frygt for at ikke at være elsket, hvis vi folder os helt ud. Af frygt.

Væk din indre fortællerske, hun har gaver med

Til januar starter jeg nye Fortællersken skrivekurser (online) op og jeg vil elske at have dig med på et af holdene. Du kan vælge mellem

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning eller
Fortællersken II, Eventyret

Fælles for begge skrivekurser er, at du lærer at skrive intuitivt og åbne dig for fortællingens kraft. Du får øje på gaven i historiemedicin og opdager, at du kan bruge eventyr og fortællinger som kraftfulde frænder på den indre rejse.

Du har det allerede i dig og jeg kan hjælpe dig med at få det frem. Følg blot din skrivelængsel.

Skrivemagi

Samtidig lærer du at skrive med autentisk stemme, hvis det er dit ønske. For over tid finder din skrivestemme og sætter din indre fortællerske fri. Du opdager at en helt særlig slags fortællinger vil elske at finde vej gennem din pen. Din stemme blandet med de fortællinger. Det er skrivemagi.

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Det er præcist sådan, det er. Når ord og fortællinger strømmer fra sjæl og hjerte, så bliver du aldrig gjort forkert. Du opdager, at du er præcist som du skal være og du ser de dyrbare gaver, du rummer i krop og sjæl.

Skal du være med på ét af holdene?
Det kræver ikke særlige skriveevner eller erfaring, følg blot din længsel.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning starter den 12. januar 2021
Du får ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december.

Fortællersken II, Eventyret, starter den 28. januar 2021
Du får ravnerabat ved tilmelding senest den 31. december

Klik på links ovenfor og rejs videre til invitation og detaljer.

Det er aldrig for sent at skrive sin sjæl.

Begge Fortællersken skrivekurser er for kvinder i alle aldre uanset skriftlige forudsætninger.

Og ja, det er muligt at betale i flere rater, hvis det passer dig bedst.

“We all need allies to help us on our journey. Our European folk and fairy tales are full of them and many come in human form. There are human allies for sure, but for women especially so many of our allies in the old stories are animals.
In Celtic mythology there is an especially close affinity between animal and women. Women are not just helped by animals; they are accompanied by them and often take on their form. This is the real importance of animal allies in our native traditions; that by understanding what it is to become an animal, we participate in an ancient form of knowledge, a knowledge of the body and the senses rather than merely of the intellect. Animals are teachers and more often than not, it is women who mediate their teachings.”
– Sharon Blackie –

Læs mere om intuitiv skrivning

Images by Dreamstime (c)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: