En ven

Sorgen har ændret sig, maskerne er blevet løse som en trøje strikket på tykke pinde. Sorgen fremstår som et væsen gjort af lige dele accept og træthed. Jeg tager endnu et skridt på broen, mørket er sort og regnen falder. Regn som renser, rengør og vasker størknede tårer bort.

Det første skridt ind i en ny månefase på vej mod Vintersolhverv og årets mørkeste dag. Det tidspunkt, hvor året vender og lyset begynder sin rejse gennem vinter mod forår. Jeg stopper op, læner mig ud over rækværket og lytter til lyden af regn, dråber som triller i floden. Bortset fra vandets musik er her stille. Dybe vejrtrækninger, kroppen falder til ro og tankerne forstummer. Aldrig er jeg mere rolig, end når jeg hengiver mig til elementernes kraft.

Her kommer han til stede, luft bryder vand og vinger fragter ham ind over broen til en perfekt landing på rækværket ved min side.

”Vær hilset Høg”. Min stemme er stille men kraftfuld, jeg kan mærke den kommer fra et inderligt sted, klar og tydelig i morgenregnen. Den hviler i sit leje.

”Vær hilset” svarer han og ryster sin vinger som et regnslag, ”hvad kan jeg gøre for dig i dag?” Så ler han kort.

”Lad mig omf0rmulere mit spørgsmål. Hvad kan jeg være for dig i dag?”

Jeg smiler til regn og mørke, mit blik hviler stadig et sted i den nu blålige horisont. Lyset er stået op.

”En ven” er mit svar. En ven, som ikke behøver ikke at sige noget, men som jeg kan være stille sammen med. En ven, som instinktivt forstår og ikke ser sig nødsaget til at bryde usynlige grænser på grund af sit eget ubehag. Sådan en ven er Høgen og derfor bliver resten af vores morgenseance et møde i godgørende stilhed. Vi lytter til regnen, vi lader dråber kysse kinder og vinger og musikken fylde os op.

Sorgen har ændret sig, maskerne er blevet løse som en trøje strikket på tykke pinde. Jeg fryser ikke længere og ved min side er en Høg.

Fortællinger fra Sorgens Bro, 15. december 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Stilhed og lyden af regn

”Lyt til regnen” sagde Natalie Goldbergs engelsklærer til sin klasse og slukkede lyset i klasselokalet. Udenfor silede regnen ned.

Hans elever var forbløffede, for de skulle hverken skrive essays eller fortolke tekster. Det var heller ingen test. Han bad dem simpelthen om være stille og blot lytte til regnen, til lyden af de dråber, der ramte vinduerne i klasselokalet og taget ovenfor. Eleverne måtte endda gerne hvile hovederne på bordene, hvis de ville.

”Mit forfatterhjerte blev født den regnvejrsdag i skolen”, fortæller Natalie Goldberg. ”Og det skete fordi jeg lyttede til regnen, fordi et slags mellemrum åbnede sig lige dér og blev større.” Et vakuum, som tillod hende og de andre elever at blive ét med regnen og lyden af regnen uden at foretage sig andet end at lytte og være.

Magiske mellemrum

Følelsen af regn. Lyden af regn. At give sig selv den gave at lytte, føle og mærke uden at foretage sig andet end lige netop det. Det skaber en åbning, det åbner både hjerte og sjæl. Et af de magiske mellemrum, som bringer os helt ind i livets mysterium. Det vækker inspirationen, det gør noget med os og i Natalie Goldbergs tilfælde skabte det en ganske særlig åbning til hendes liv som forfatter.

Vakuum og særlige åbninger

Vi har ofte en ide om, at vi skal være produktive. Hele tiden. Men pauser og mellemrum er en vigtig af den kreative proces. Og specielt de pauser, hvor vi hengiver os til dvælen og undren og tillader os selv at komme helt tæt på det, der har fanget vores opmærksomhed. Som regnen, der siler ned udenfor og dråberne, der forsigtigt triller ned af ruden.

Som en dråbe i nuet

At følge denne dråberejse intenst er som meditation og en ren oplevelse i sig selv. En oplevelse og et nærvær, som skaber rum, vakuum og særlige åbninger, hvor alt det, vi ikke opdager og oplever i farten, pludselig vokser og skaber en klokkeklar tone af noget særligt i os.

Når vi dvæler, befinder vi os i nuet. Og uanset om vi lytter til regnen, vinden eller betragter en solsort, som bader i en vandpyt, kommer vi helt ind i livets essens. Øjeblikke, som på forunderlig vis bringer os tætter på det, der er selve livets åndedrag.

Regnen, vinden og solsorten.  Eller tågen, som ligger over landskabet, mens jeg skriver disse ord. Selvom vi måske tror noget andet, er den slags pauser af ingenting ALT for et skrivende, skabende og kreativt menneske. Pauser, mellemrum og ren væren er en del af den kreative proces.

Når vi gør os lydhøre, modtagelige, bevæger os langsomt og tør lade os falde helt ned i mellemrummene, bliver vi bløde, bøjelige og vores sanser skærpes. Det samme gør intuitionen.

Og forfatterhjerter åbnes lige dér, som Natalie Goldberg fortæller om det i “Writing Down the Bones”. Det samme gør glæden. Mysteriet. Og evigheden.

Tærskelfortællinger

I mellemrum og på tærskler opstår helt særlige historier. Jeg kalder dem tærskelfortællinger. Mine fortællinger fra Sorgens Bro er en lille samling af tærskelfortællinger. På et tidspunkt, hvor jeg er between stories.

Honour the space between no longer and not yet.
– Nancy Levin –

Sidste dag med ravnerabat på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Har du overvejet at deltage på mit næste Fortællersken I hold, som starter den 12. januar og hvor du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning?

I så fald kan du, hvis du tilmelder dig senest i dag den 15. december, få ravnerabat og spare DKK 250 kr. på deltagergebyret.

Og ellers er der åben for tilmeldinger helt frem til den 10. januar og så længe pladser haves.

Der er selvfølgelig også ravnerabat på Fortællersken II Eventyret og det ved tilmelding senest den 31. december.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er fortc3a6llersken-i-intuitiv-skrivning.png

Fortællersken I – Intuitiv skrivning

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du får ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

FORTÆLLERSKEN I, Intuitiv Skrivning

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Pris DKK
DKK 2300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december
DKK 2000,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 15. SEPTEMBER


Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 28. januar 2021 – varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Fortællersken I og II 

Måske har du deltaget i Fortællersken I, hvor du fandt din skrivevej og måde. Du fik en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærte at have tillid til fortællingens kraft. Nu vil du gerne bevæge dig videre gennem ord og skriverier og gøre det med eventyret som fokus.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. december 2020
DKK 2500,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat.
Beløbet er inklusive moms

TILMELDING Fortællersken II Eventyret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: