Den hvide ravn

Der er en frø og en hvid ravn på broen denne morgen. Jeg søger ikke en fortælling, jeg beskriver bare, hvad jeg ser. Endnu en diset dag, hvor solen synes for evigt forsvundet og månen er mørk.

”Er det dig, Losgann?” spørger jeg ud i luften, en kølig vind danser i øst.

”Kvækha!” lyder svaret prompte og vi nærmer os hinanden som så mange gange før. I sommer mødtes vi ved det magiske vandhul og også dér mødte jeg en stor sorg. Denne gang er mødestedet anderledes og gjort af sten og granit.

”Hvad laver en frø dog her?”

Han ler. ”Jeg er her, fordi du er her og fordi du er ved at vikle dig ind i sensitivitetens tråde. Du glemmer dens gave.”

”Tro mig, Losgann, svarer jeg uden tøven, i denne verden havde jeg været bedre stillet uden.”

”Kvækha! lyder svaret. ”Det er bare noget, du tror. En midlertidig løgn. En rest af de gamle historier kommer op til overfladen, et levn fra en snart svunden tid. Havde det ikke været for din sensitivitet, din forestillingsevne og din sans for magi, havde dér hverken været kvinde, frø eller ravn. Ja, selv broen havde været usynlig og vejens visdom fortabt.”

”Åh for resten” tilføjer han og vender blikket mod rækværket, hvor en hvid ravn har gjort sin entre. Hun er forbavsende stille. Jeg nikker anerkendende til hende, et nyt bekendtskab på min vej.

”Jeg lytter” siger hun og kan ikke undgå at mærke din stille fortvivlelse. Tvivlen, der kommer snigende, hvor trætheden er markant. Jeg er et væsen, som ofte ses ved Nymåne og på de steder, hvor modet er ved at slippe op. Mit navn er Maggi. Jeg er svaret på din nattebøn.”

”Min nattebøn? Åh Maggi, jeg har da vist glemt … ”

”Pyt, pyt og atter pyt” svarer Maggi, hvid ravn i mørket. For jeg er stadig dit svar. Jeg er magiens budbringer og lysets sendebud. Nogle gange er jeg en stjerne på himlen, andre gange et træ i det mørke blå. I dag er jeg Maggi, den hvide ravn. Jeg er din ven, jeg er din frænde.”

”Kom, lad os tilbringe en dag i hinandens selskab. Lad os tilsætte den ingrediens, der mangler i dit liv lige nu. Lad os formulere en ny og kraftfuld intention i den mørke månes skær.”

The darkest hour is just before dawn.

Fortællinger fra Sorgens Bro, 14. december 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

You know what the issue is with this world?
Everyone wants some magical solution to their problem
and everyone refuses to believe in magic.”
 -Lewis Carroll –

Magi mellem linjerne

Vi er blevet så vant til drama og voldsomme historier, vi ser det på TV og hører det i nyhederne, at vi har glemt styrken i de små ting. Det, der kan synes så ubetydeligt og som vi haster forbi. Men når vi skriver, kommer det til syne mellem linjerne og får stemme gennem de fortællinger, der som broer hjælper os på vej. De åbner vores øjne og vores hjerter.

Det, som i sidste ende forandrer os og kærligt skubber os ind på hjertets vej, er sjældent et kæmpe drama eller gennembrud.

Det er vores eget skrivearbejde og de detaljer, vi kastede lys på undervejs. Det er de små døre, vi åbnede med vores tårer og de mørke kældre, vi kravlede igennem. Latteren, som berusede os ved synet af morgenens første lys. Lyden af krageskrig og smagen af brombær. Kaffen, som vi drak ved bålet og flammerne som vi varmede os ved. Det er de ting, vi tager for givet og som kan synes ubetydelige, men som i virkeligheden er bærere af den største styrke.

Via fortællingens kraft ser vi de små ting i et nyt lys og får mod til at fortsætte. Det, vi tog for givet. Det, vi hastede forbi. Nu ser vi det. Hverdagsmagi.

Hverdagsmagi

Fortællersken II, Eventyret – 4. del er dedikeret til hverdagsmagi

Fjerde del af Fortællersken II handler om hverdagsmagi og magi i det hele taget. Det bliver en skrivende øvelse i, hvordan vi helt bevidst kan implementere magien i vores daglige liv og få øjne og hjerte op for det, vi egentlig drømmer om skal ske. Præcist som Lewis Caroll siger det i citatet ovenfor.

Fjerde del er afslutningen på forløbet. Det er her, at vi prøver kræfter med det, vi lærte på de andre etaper af skriverejsen og her, vi for alvor sætter magien i spil. Og det gør vi i livet og i hverdagen.

Magi er et vildt dyr

Men Magi er et vildt dyr og det beskriver Briana Saussey så fint med sine ord her:

Magic is a wild animal. It is hawk and eagle, raven and owl, coyote and fox, wolf and wildcat, badger and bear. It shifts into all the shapes and forms in between.

Magic has been haunted and harried, tortured and trapped. It has witnessed its kin killed and its natural habitats destroyed. And like all wild creatures that find ways against the odds to survive, magic has grown careful and cautious, wise and wily. It is only seen in glimpses, a flash of an eye, a swish of a tail, a blur of motion, and then we are left with only trees and shadows and stars.

It cannot be pursued in the usual ways. It is not something you can buy with money, earn through good behavior or attain through the heat of drama and risk. The wilderness in which this particular wild animal resides is not found in some faraway and exotic place. It is right here, and it is absurdly, wildly, free.

For magic, like the wild itself, is not found in a place we go to. Rather, it resides in the places where we already are. Magic moves through the wilderness of the soul and is found in the soul soil of everyday life and experience.

It is found in the doing of laundry, the making of beds and grocery lists, catching up with friends, having babies, taking lovers, going to school, making money, commuting to work, buying clothes and cooking dinner. Every single of these acts has been marked up and down and all around with the paw prints of magic. Each seemingly banal activity bears magic’s scent trails and claw marks.

It is hard to see this at first and almost impossible to believe. All mysteries, so we are told, have been discovered, named, bagged and tagged. There is nothing unknown, nothing of wonder to find here, nothing to see. This conventional wisdom has been the greatest teacher in the present age, and it has taught us incorrectly. A world without wild things is greatly diminished; this we know. The same is true for lives lived with the touch of magic. In all places we look, magic is a mark carrying depth and scope, an essential ingredient for a life well lived.

– Briana Saussy –

Vilde dyr Magi

Lad os huske magien og genskabe den i os selv

I Fortællersken II forløbet får vi øje på og husker vores egen forbindelse til magien. Den magi som bor i blade og træer, rødder og stammer, nål og tråd, lys og bøn, fjer og skrivepen. Magien som væver sig ind og ud af vores hverdag og som skaber bro til de steder, som vi har fjernet os fra med tiden.

Magic heals and restores.

Det skal vi lege med og skrive os ind i. Vi skal afprøve de formler, remedier og skrivegaver, vi fik med os på de første 3 etaper af rejsen. Med eventyr som drivkraft og inspiration.

Mit håb er, at vi, når vi er ved vejs ende har fået nogle helt nye og forunderligt gamle redskaber af eventyr og magi med os, som vi kan implementere og leve i eget liv.

Men selvfølgelig fordrer det, at vi også tør tro på magien helt ind i sjæl og hjerte. At vi ikke lader den sædvanlige tvivl og skepsis sætte en kæp i hjulet for vores oplevelser. At vi får det eventyr i blodet, som er forudsætningen for at eventyrets kraft kan fylde og fortrylle,

Må det ske, når vi stævner ud på skriverejsen i Fortællersken II. Næste hold starter den 28. januar 2021 og lige nu får du ravnerabat (gælder ved tilmelding senest den 31.12.)

Hvordan har du det med magi?

Hvordan har du det selv med magi? Hånden på hjertet, tror du på magi? Jeg gør og det har jeg altid gjort. Det er ikke noget, jeg skal kæmpe med eller bruge mere tid på at tænke over, før jeg kan svare JA af hele mit hjerte.

Jeg ved fra eget liv og egen skriverejse at der findes magi, men jeg ved også, at det vi tror på, tror på os. Så i sidste ende er det helt op til dig og mig, om vi ønsker at invitere magien ind i vores liv og bede om magiske løsninger og forunderlige hændelser af synkronicitet og besvarede bønner,

Der er mere mellem himmel og jord … siger mange. Men tror de egentlig på det?

Væk det vilde dyr Magi i dig selv

Det vilde dyr Magi bor i dig selv og din hverdag. Og ikke overraskende kan det blive din indre fortællerske eller væverske, som gennem sit kreative arbejde får åbnet op for de steder, hvor Magi bor. Som gennem sit fremmøde i livet og hverdagen, ritualer, ceremonier og hengivelse til sin vise kvinde bliver slyngveninde med Magi. Eller Maggi, den hvide ravn.

Fortællersken I – Intuitiv skrivning

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du får ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

FORTÆLLERSKEN I, Intuitiv Skrivning

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Pris DKK
DKK 2300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december
DKK 2000,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 15. SEPTEMBER


Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 28. januar 2021 – varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Fortællersken I og II 

Måske har du deltaget i Fortællersken I, hvor du fandt din skrivevej og måde. Du fik en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærte at have tillid til fortællingens kraft. Nu vil du gerne bevæge dig videre gennem ord og skriverier og gøre det med eventyret som fokus.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. december 2020
DKK 2500,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat.
Beløbet er inklusive moms

TILMELDING Fortællersken II Eventyret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: