Forårsjævndøgn

Forårsjævndøgn. Pennen glider langsomt over linjerne og skriver det første ord. Jorden vender sig fra vinterens dybe mørke og vænner sig til lyset. Dag og nat er lige lange nu, de er i balance. Det er forårets første dag.

En port åbner sig, tøvende står jeg et øjeblik og ser, så går jeg igennem. Ved min side er Haren og det ham, som er fortæller og vejleder, når skriverejsen i Fortællersken III, Pennens Kraft starter i dag.

”Find balancepunktet i dig selv nu, siger han, Haren, og kom så med mig. I dag skal vi fejre. Forårsjævndøgn.

Haren og jeg går tur i stilhed. Over os sejler en flåde af skyer og en fin formation af gæs. Vinden er kold, øjnene løber i vand og håret er gemt under huen.

”Intuition, det er mit sidste nøgleord”, betror Haren mig ”og den skal du invitere med på rejsen. Din intuition. Den er dit kompas og din indre vejleder som jeg er din ydre. Kald på dine frænder, husk at bede om hjælp.”

”Tænk balance nu, lad logik og intuition gå hånd i hånd, lyt til den stille stemme og den visdom, du nu bærer som en krone. Porten til forår har åbnet sig og du er gået igennem.”

Vi går langsomt og drikker af landskabets saft. Vi bliver den sang, som fuglene synger og er til stede med glæde i hvert skridt.

”I dag forlader jeg tomrummet” siger jeg højtideligt og lader vinden rive væggene ned.

Det er tid til at slippe den sidste tvivl, i dag er en ny begyndelse. Intuition. Balance. Genfødsel. Det er Harens nøgleord og det er ham, som skal føre os gennem første del af Pennens Kraft.

Han glæder sig og har forberedt så meget som muligt, resten lader vi opstå undervejs. Der skal være plads til det spontane og afsæt og øvelser vil forme sig undervejs.

Glædeligt Forårsjævndøgn.

Magiske morgensider, 20. marts 2021
Ved Forårsjævndøgn
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

Ved Forårsjævndøgn

Hvert år ved Forårsjævndøgn går solen hen over det følsomme punkt i niogtyve grader Fisk, det sidste tegn i dyrekredsen. I stjernernes verden når vi årets store finale.

Når forårsjævndøgnet indtræffer, bevæger solen sig ind i nul grader Vædder, og livets hjul begynder forfra. Det er en dag fuld af frigørelse, der fører os frem til randen af det nye.

Vi står på en tærskel og spejder ud i horisonten og ind i foråret. For ifølge den gamle kalender markerer Forårsjævndøgn også den første egentlige forårsdag.

Ved Forårsjævndøgn fejrer vi opvågningen

Ved Forårsjævndøgn fejrer vi opvågningen, balancen, nyt liv og ifølge den gamle tradition også årets første egentlige forårsdag. Herfra bliver dagene længere end nætterne og så begynder det for alvor at tage fart i naturen.

Her er det oplagt at arbejde med balancen i os selv. Balancen mellem lyset og mørket og det, vi giver energi til.

Tænk lidt over, hvad du har brug for i dit liv lige nu. Måske er det tid til at sætte lidt handling på noget af det, som har ”ligget under jorden” og udviklet sig gennem vinteren?

Det, du vander, vokser

Det du har fokus på vokser. Så hvis du har lyst, kan du gennem ordene arbejde lidt med energierne og din egen balance omkring forårsjævndøgn. Tænk lidt over, hvad du ønsker at give din energi til og vid, at det vil vokse. Det, du vander og gøder, vokser. Og du kan bestemt også vande og gøde gennem ordene og med ord. Selvom dine tanker fortæller dig noget andet og kredser omkring gamle mønstre og begrænsninger, kan du skrive dig fri af det. Sid også gerne lidt i meditation og lad dig guide af din indre stemme i forhold til det, du har brug for at have fokus på nu.

Forårsjævndøgn, en dans

Forårsjævndøgn. Jeg smager på ordet, mens skrivelyset blafrer. Jeg skyller ned med kaffe og lukker øjnene for at fornemme hende dybt i mig. Jeg ser bjerge og dale og jeg mærker de små pust af forår, en klar og skarp luft af et slags subtilt gennembrud dybt i mig selv. Jeg mærker havet, bølgerne og tidevandet, livets ebbe og flod. Jeg fornemmer gentagelsen og cirklerne, den evige rytme og det, som Ravnen kalder en dans. Den dans, vi kun kan danse, hvis vi møder op og begynder at bevæge os. Lader os bevæge.

Forårsjævndøgn er et godt tidspunkt for nye begyndelser.

Fortællersken III, Pennens Kraft


Online skriveforløb for kvinder
Holdstart 20. marts 2021

Du kan stadig nå at være med. Din tilmelding skal være mig i hænde senest den 26. marts, herefter lukkes for tilmeldinger.

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT – klik for invitation og detaljer

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT – klik for tilmelding

Holdstart 20. marts 2020 – ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Pris 
DKK 2600,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: