Hvor de vilde kvinder bor

Næste morgen møder jeg igen Ceridwen på stranden. Hun kommer gående mod mig fra syd. Jeg står stille og vinker til hende, hun nikker og med lange skridt når hun frem. Vinden har vendt sig og kommer nu fra vest, havet bruser kraftfulde bølger mod land. Det er køligt, diset og dråber af saltvand og regn lægger sig på min jakke.

”Vær hilset” siger Ceridwen. ”Vi kan ikke blive ved med at mødes på denne måde.”

Vi griner lidt og uden at aftale noget, begynder vi gå mod nord. Følges lidt ad uden ord. Jeg er bevidst om, at hendes dage er ved at rinde ud og selvom jeg altid har haft udfordringer med april, vil jeg komme til at savne hende. Hun har været en vigtig læremester for mig på sin uprætentiøse måde. Så ærlig og ligetil, så åben og venlig. Hun skjuler ikke sit temperament, sin omskiftelighed og sine luner. Hun er dem som det naturligste i verden. Jeg sukker uvilkårligt og hun stopper op og ser på mig.

”Suk hjerte, brist ikke. Undskyld, jeg er vist et orakel af gamle floskler her til morgen. Men hvorfor sukket?”

”Lærer jeg det nogensinde Ceridwen? Bare at være mig og elske det, der er?”

”Du lærer mere end det” svarer hun resolut og tørrer et par regndråber af sin kind. ”Men du er nødt til at bære over med dig selv.”

”Lettere sagt end gjort” nærmest stønner jeg og kan mærke dramaet rejse sig i mig. ”Jeg støder hele tiden på svære steder og min rejse er i øjeblikket som en rutsjebanetur. Der er dage med ro, accept og skønhed og så pludselig synes det hele at forsvinde igen som et tæppe, der bliver trukket væk under mig. Så befinder jeg mig igen på et sted, hvor jeg ikke længere ønsker at være. Skuffet og forkommen.”

”April” svarer hun, ”du er ligesom vejret i april. Spøg til side. Dér var den igen. Forstå mig ret nu, for jeg har ikke mange dage tilbage. Snart kommer jordiske maj. Du er virkelig ved at lære det og du har rykket dig big time. Men som alt andet værdifuldt her i livet, er det en proces. De svære steder dukker op igen, så du kan blive dér og være med det, der var. I kærlig bevidsthed om, at du nu kan slutte fred og lukke såret.”

”Mit energiarbejde?”

”Præcis. Og det faktum, at du ikke længere tvivler på det, der er dit. Eneboerens Spor og de steder, hvor du finder inspirationen. De fortællinger, der på mange måder er som dig.”

Ceridwen betragter mig og da jeg lader mit blik hvile i hendes, er det som at se på en veninde, man holder af. Et blik fuld af accept, forståelse og medfølelse ikke mindst. Kærlighed. Det er store ord, men tiden er inde til store ord. Ord indpakket som gaver og som man forsigtigt åbner for ikke at ødelægge det fine papir. Silkebåndet som man gemmer. I sit hjerte. Og ved. At ord også er energi og at man bør vælge sine ord med omhu.”

”Dér ser du” smiler Ceridwen og gør tegn til, at vi skal vende om. Regnen er taget til, vestenvinden vælter ind fra havet og nyder at være tilbage. Havet brøler højlydt og pludselig kan jeg høre musikken. Den rusker i den vilde del af min sjæl, det kalder på min længsel. ”

”Wow” udbryder jeg og Ceridwen slår ud med armene for at modtage mit råb. ”Jeg har lyst til at skrige.”

Og det gør vi så. Vi skriger. Helt ude i vandkanten på aprils femogtyvende dag letter vi vores lunger og skriger. Vi synger med havet og vestenvinden og uden anstrengelse begynder vores ben at danse. Rundt og rundt. Skrig, råb og havdans. Ceridwen og jeg er som to dansere, der endelig har fundet deres sjæl. Det sted, hvor glæden har til huse. Det sted, hvor intet holdes tilbage og alt har sin sang. Det sted, hvor de vilde kvinder bor.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
25. april 2023

If you are meant to write
and you don’t
It hurts your heart.
– Anne Lamott –

Du må gerne være grøn

Flere har spurgt om det kræver særlig erfaring med at skrive, hvis man gerne vil deltage på min sommerskriveskole. Kræver det, at man er god til at skrive og gør det i forvejen? Fordrer det, at man ved en masse om at skrive og er intellektuelt forankret i skrivning i forhold til genre, litteratur og måder at skrive på.

Svaret er enkelt. Nej!

For som du måske har opdaget, beskæftiger jeg mig som skrivecoach og underviser med en anden slags skrivning, end den vi ofte er vant til. Jeg kalder det intuitiv skrivning og her er det ofte en fordel “ikke at vide.”

Det kan faktisk være en fordel at være grøn.

Bedst er det

Bedst er det, hvis du mærker skrivelængsel og en lyst til at prøve kræfter med intuitiv skrivning. Bedst er det, hvis du er nysgerrig og synes, at det kunne være sjovt at prøve. Bedst er det, hvis du har en intention om gerne at ville skrive fra sjæl og hjerte og at du i øvrigt er helt åben for, hvad der vil møde dig undervejs.

Den stille stemme, det subtile kald

Den stille stemme, det subtile kald. Følelsen af, at det her skal du uden helt at vide hvorfor. Det er et godt tegn!

Intuitiv skrivning kan noget særligt. Her handler det nemlig ikke om at vide og planlægge, det er et spørgsmål om at åbne sig for det, der gerne vil skrives gennem dig.

Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole. Og til det bruger vi en helt særlig scene. Skoven.

Læs med videre og kom med, hvis det kalder. Husk at der ikke er bestemte dage, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Kom med, hvis skrivelængslen kalder og din sommer også skal ære den indre rejse og glæden ved at skrive og danse med fortællingens kraft. Kom med uanset hvilken farve, du har. Du må gerne være grøn.

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 5. maj.

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen på Fortællerskens Sommerskriveskole den 5. juni.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

Få ravnerabatten med

Jeg håber du har lyst til at være med.

Ved tilmelding senest den 5. maj kan du spare 200 kr. på deltagergebyret. Jeg kalder det ravnerabat.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil være en del af en skrivecirkel, et kærligt og kreativt rum, hvor vi bevidner hinandens skriverejse
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens – og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Medlemskab af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som bevidner hinandens proces uden ris, uden ros og uden dom. Vi er hinandens rejsevidner.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Deltagergebyr

Ved tidlig tilmelding opnår du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. maj – spar 200 kr. på deltagergebyret
DKK 1700,-

Deltagergebyr ved tilmelding efter den 5. maj
DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Der er et begrænset antal pladser på holdet.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: