Det savnede land

Er du bange for at skrive og blive ved, fordi du føler at du ofte mister tråden og farer vild? Fordi du ikke kender historien på forhånd og ved, hvilken vej du skal gå?

Tænker du, at du have svar på rede hånd, kende alle ubekendte og strukturere dig på vej, før du kan begynde at skrive og ender du så med at kaste håndklædet i ringen, fordi du ikke helt kan regne den ud?

Din billet til skriverejsen er en rejse ind i det ukendte … og dog. For sjælen er det et velkendt og savnet land.

Du mærker ofte savnet i form af din skrivelængsel, en længsel, som paradoksalt nok kan være svær at sætte ord på. Du er nødt til at skrive dig ind.

Se på din skrivelængsel som en billet. Du skal nu på skrivende rejse ind i det ukendte og det er en farlig størrelse for den indre censor. Men du ved bedre. Noget i dig ved. Prøv at have tillid til den vished, der bor bag frygt, modstand og indre censor.

Og prøv at lytte til hende, din indre fortællerske. Giv hende ordet.

Du kan skrive hende frem. Den stemme, de toner, du længes efter at høre. Og historien? Den vil møde dig på vejen. Når du først er mødt op og er begyndt at skrive. Når du har skabt rum, gjort dig åben og modtagelig og når du rent faktisk skriver. Øver dig på at lytte og skrive det du hører. Lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter med opture, nedture, ebbe og flod. Alle stationerne på skriverejsen.

Men du er nødt til at møde op og skrive. Deltage. Det kan du læse mere om i “Din aktive deltagelse”

Du kan skrive dig på vej. Kast dig ud i det. Mød op og tag pennen i hånden og lad det første ord skrives. Og så det næste.

Ikke at kunne se vejen er faktisk en forudsætning for, at vi kommer helt derud (eller ind), hvor vi får fat i noget andet, autentisk og måske mere originalt. Det er en forudsætning for, at vi kan skrive fra sjæl og hjerte. Vi må turde øve os og i processen lære os at skrive frit, boltre os og få direkte erfaring med kreativitetens væsen, som vi selv er en del af.

“Vejen lærer os den bedste måde at nå frem på og den beriger os, mens vi vandrer ad den” siger Paulo Coelho (Pilgrimsrejsen).

Læs mere i “Vildfarelse og ikke at vide”.

Woman cage

Bestil gerne min eBog om “Din Indre Censor”

Jeg har skrevet en eBog om “Din Indre Censor”, som du er meget velkommen til at bestille. Det gør du ved at skrive til mig på skrivehuset@gmail.com. Den er god og gratis.

Bogen byder også på lidt skriveafsæt og øvelser, som kan støtte dig i din intention om at lære din indre censor at kende, for hvad den egentlig er. Skriverejsen og den kreative proces findes ikke uden. De fleste af os er udstyret med en snu og veludviklet indre dommer, som har dræbende kommentarer til det meste af det, vi foretager os. I hvert fald hvis det er udenfor vores komfortzone og det første kreative vildnis er i høj grad en rejse ind i det ukendte for ego og indre censor.

Men din sjæl kender vejen. Og du kan skrive din sjæl, helt ind i det savnede land.

Så lad ikke din indre censor få det sidste ord!

Fortællersken Forår

Den 5. april starter online skrivegruppeforløbet FORTÆLLERSKEN. Jeg har 3 pladser tilbage på holdet og du er hjertelig velkommen. Forløbet er for kvinder med skrivelyst og længsel.

I Fortællerskens skrivecirkelforløb skal vi arbejde og lege med fortællingens kraft og give plads til vores indre fortællerske. I kraft med at foråret tiltager i styrke, vil vi lade hende vokse gennem vores fremmøde og den evige deltagelse. Ordene. Skrivearbejdet. Du vil høre hendes stemme, du vil mærke hendes kraft og du vil opdage, at det kommer fra et sted dybt i dig selv. Du er hende.

Forløbet varer i 4 måneder, så du sætter en proces i gang med din deltagelse og lærer den kreative cyklus og proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, fuldmåne, vind, regn, stagnation, ventetid, tomrum, flow, dans.

Intention, lytning, fortællinger, skriveglæde

Du lærer at lytte og skrive det, du hører. Du øver dig. Og deltager du aktivt og hengiver du dig til skriverejsen på præcist den måde, som det passer til dig og dit liv (og giver dig selv lov til at prøve dig frem), vil du opleve at du efterhånden får øget tillid til både skriverejsen og din egen formåen. Du får tillid til, at du kan skrive dig ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte.

Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv.

Skriveafsæt

Jeg byder på månedlige skriveafsæt, der som døråbninger fører dig på vej. Maud, som har deltaget på FORTÆLLERSKEN vinterholdet, beskriver skriveafsæt og rejsen i Fortællersken således:

Skriveafsæt er et godt ord. Det er ligesom at give en fugleunge på redekanten tillid og plads til sit afsæt. Det personlige afsæt som åbner op for den personlige historie. Lenes skriverejser er venlige og omsorgsfulde åbninger, der lokker tilliden frem. Gang på gang. Jeg overraskes hver gang jeg følger et skriveafsæt, over Lenes tillid til mig og pennens fællesdans over papiret. Cirklens kvinder og deres fortællinger væver sig ud og ind af hinanden. Jeg kan ikke helt sætte ord på den særlige metode, Lene bruger, men jeg ser og mærker, at den virker på mig.
– Maud Margrethe Pedersen –

I Fortællersken-forløbet kommer vi bl.a. omkring følgende

  • Intentionens og fortællingens kraft
  • Dedikation, disciplin, magi
  • Frygt, modstand og indre censor
  • Lytning, leg og øvelse
  • Den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen
  • Det magiske rum
  • Taleskrivning vs. lytteskrivning
  • Fortællingen bag processen
  • Tillid
  • Ritualer og magien i gentagelser

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Med din intention i hjertet

Du skriverejser med din intention i hjertet  og inviterer fortællingens kraft med på rejsen. Din skriveglæde vil vokse og det samme vil forundringen over, hvad vi kan få kontakt til via vores ord og ved at skrive os ind.

Du møder dit særlige fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig gennem hele forløbet.

Du finder invitation og detaljer i linket her. Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: