Din sårbarhed, din styrke

Har du skrivelængsel og lyst til at skrive fra sjæl og hjerte. Længes du efter at sætte ord på uden helt at vide hvorfor? Og frygter du det, der bobler i din sjæl og dit hjerte, selvom du samtidig er nysgerrig efter at vide “hvad”?

Så er du ikke alene.

De fleste kvinder, som dukker op hos mig i Skrivehuset og deltager i skrivecirkler, på intuitive skriveworkshops eller booke et eSkrivekursus har én ting til fælles.

En dyb, spirituel længsel, som manifesterer sig gennem sproget.

Skrivelængslen kan paradoksalt nok være svær at sætte ord på. Umiddelbart fortæller vi os selv at det må være fordi vi har en bog i maven og at vi er nødt til at ”lære at skrive bøger”, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, at skoen trykker.

Vi længes efter os selv og vores livssang

Det er noget andet vi har i maven. En dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på.

Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen. Vi ved ikke på forhånd, hvad der kommer til at ske, for vi kan ikke tænke os til det. Vi er nødt til at skrive os ind.

Når vi ikke ved

Det ”ikke at vide” er ofte en gave på skriverejsen, fordi det skaber en åbning. Når vi ikke ved, er vi åbne for overraskelser og for de svar, der er til os, når vi skriver og går vejen.

Vi har lært at vi skal vide alting og have svar på rede hånd, men svarer vi prompte og er vi skråsikre i en bestemt holdning, lukker vi døren. Vi afbryder. På skriverejsen er det lidt anderledes. Her giver vi plads til mysteriet og eventyret. selvom det til tider kan være et frygtindgydende færd. Frygten hører med og det samme gør sårbarheden.

For dér findes ingen ord fra hjerte og sjæl uden sårbarhed.

Din sårbarhed, din styrke

Alt det, vi mærker og alt det, der er på spil, når vi er sårbare og skriver fra det sted, åbne og modtagelige, det kan andre også mærke, når de læser vores ord. Når vi taler og skriver fra vores sårbare steder, taler vi direkte ind i andres sårbarhed. Så taler vi fra og til hjertet.

Styrken består i at turde, for styrken vokser i det lys, der trænger igennem sårene og de steder, hvor vi er sårbare. På den måde minder ordet sårbar mig om frodig muld. Her er grobund for at nyt liv og nye fortællinger kan opstå.

The wound is where the light enters you –
Rumi –

Det hudløse sted i os selv

Det er modigt at turde vælge sårbarheden og det hudløse sted i os selv, hvor vi ikke beskytter os med skjold og svær. Det er et smukt sted at være, men det er ikke altid så let. For når vi står i sårbarhedens muld og vælger kærligheden, vælger vi også risiko for sorg og smerte. Vi er udsatte, for vi beskytter os ikke længere, men vi siger ja til det, der kommer.

Hvad vælger du?

Det kan synes som om livet hele tiden giver os udfordringer, der i sidste ende peger på én ting: Hvad vælger du? Låser du din dør, lukker du hjertet eller tør du vende tilbage til udgangspunktet. Sårbarheden. Kærligheden.

For vi kan ikke elske helhjertet, hvis vi skjuler os bag skjold og sværd. Og vi kan ikke leve fuldt og helt, hvis vi ikke tør fejle. Og vi kan heller ikke skrive og skabe fra sjæl og hjerte uden sårbarhed.

Modtageligheden og sårbarheden er en essentiel del af skriverejsen.  Den findes ikke uden. Og af sårbarheden opstår styrken, som Freud også har sagt det: Af din sårbarhed skal din styrke komme.


Er du bange for at fejle?

Det kan jeg sagtens være, indrømmet, men alligevel ikke helt så bange som tidligere. For nu har jeg vished om fejlens gave. Og opdager jeg, at jeg undlader at gøre noget, fordi jeg er bange for at fejle eller gøre det forkert, så tænker jeg på skønne Pema.

Pema Chödrön fortæller nemlig en historie, der handler om at blive bedre til at fejle.

Hun (Pema) var nået til et sted i sit liv, hvor alt håb synes ude. Hun lå ned og livet trådte på hende. Sådan føltes det. Så da hun fik mulighed for det, spurgte hun sin læremester til råds. Hun bad ham om at hjælpe sig, for hun anede ikke, hvad hun skulle gøre.

Det er som at gå i havet, sagde hendes læremester. Der kommer en stor bølge og vælter dig omkuld. Så ligger du med sand i både næse og mund og har et valg. Bliver du liggende og drukner eller rejser du dig og går videre? Går du videre, vil det samme ske igen. Der kommer en stor bølge og vælter dig omkuld. Igen ender du liggende ned med sand i næse og mund.

Du vælger livet, du rejser dig og går videre og endnu engang sker det. En kæmpe bølge vælter dig omkuld. Men efterhånden opdager du noget. Du bliver bedre til at fejle. Du indser, at havet ikke findes uden bølger, men at du altid har et valg. Og når du vælger at acceptere livets bølger og at fald og fejl er en del af livet, åbner du dit hjerte. Bølgerne kommer for at styrke dig, de vil lære dig noget og viser bl.a., at du altid har et valg.

Tør du sige ja til livet, fuldt og helt med fejl, mangler, bølgegang og søsyge til følge? Efterhånden vil du nemlig opdage, at bølgerne bliver mindre og at der går længere tid imellem at de kommer. For du søger ikke længere at undgå bølgerne, du vælger at gå videre og at rejse dig, når du falder.

Du vælger dermed også sårbarheden og kærligheden og kan se på og være med andre fra det sted. Herfra strømmer både medfølelse og kærlighed og accept af, at det er sådan i livet. Ingen er fejlfri og havet findes ikke uden bølger.

Waves_Eric Gavaert

Det perfekte findes ikke

Du behøver ikke længere at skjule dig. Det perfekte findes ikke. Vi kan se på hinanden med mildere øjne, forståelse og medfølelse, når vi ikke anser os selv for perfekte og når vi tør eje vores fejl. Det er sårbart, javist, men det er også det eneste sted, hvorfra vi virkelig kan elske.

Længes du efter at skrive fra sjæl og hjerte og er du parat til at eje din sårbarhed og alle dens gaver? Så lad fortællingens kraft hjælpe dig på din vej og med din intention.

Inviter fortællingens kraft ind i dit liv

En af de allerbedste metoder til at folde skrivelængslen ud er ved at invitere fortællingens kraft ind i dit liv. I alle mine skrivecirkelforløb, eSkrivekurser og skriveworkshops arbejder jeg bevidst med fortællingens kraft for at få åbnet op for den indre skattekiste af kreativt guld, som samtlige kvinder uden undtagelse bærer rundt på.

Nænsomhed og kærlighed

Fortællinger kan noget helt særligt. De forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi hører eller selv skriver den rigtige fortælling på det rigtige tidspunkt (og sker som regel, når vi først møder op og dedikerer os) er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt på vores vej. Det, vi før havde svært ved at sige og sætte ord på, får nu vinger via fortællingens måde at gribe essensen an på. Det sker ofte med nænsomhed og stor kærlighed.

Klumpen i halsen

Jeg oplever det ofte på de intuitive skriveworkshops, når kvinderne læser højt for sig selv og hinanden og lytter til det, de selv lige har skrevet og taget imod. Det er ganske magisk og det giver gåsehud rundt om bordet. Dér er virkelig hjælp at hente (!) og fortællingerne ved, hvordan det skal siges og serveres, så vi mærker en dyb genklang og forstår budskabet helt ind i hjertet. Noget i os ved. Det giver anledning til både tårer og latter og begge dele byder vi velkommen i erkendelse af, at vi nu står midt i sårbarhedens muld og siger det, der så længe har trykket for brystet og sat sig som en klump i halsen.

En fugl på nye vinger, ord for ord

Det er en lettelse at skrive det! Det er en gave at få lov til at sige det højt. Noget slippes fri og letter som en fugl på nye vinger. Ord for ord.

Fortællingens kraft kan hjælpe dig med at finde svarene og bringe dem op til overfladen. På en nænsom måde, der passer nøjagtigt til dig, baner de vej og hjælper dig til at huske alt det, du har glemt. De er med til at bygge bro fra din forvirring og følelse af forladthed til nye veje og stier, som åbner op for din sjæls visdom og vej. Broer, som ikke fandtes før, men som via fortællingens kraft og de eksempler, fortællingen bringer på banen, bliver bygget ord for ord.

Du er velkommen i mit skrivehus

Jeg har dedikeret mit liv til at skabe kærlige kreative rum, hvor kvinder kan møde op og sige ja til skrivelængslen. Og uanset om du vælger at deltage på en intuitiv skriveworkshop her i min spisestue, om du melder dig til et skrivecirkelforløb eller du booker plads på et eSkrivekursus, kan du være forvisset om, at jeg vil hjælpe og støtte dig på din skrivevej.

Læs mere om skriverejsen og ideen bag mit virke her

Skrivemor eller en guide i bjergene

Du kan se på mig som skrivemor, som en af mine tidligere skriverejsende døbte mig, eller måske som en guide i bjergene, der uden at blande sig unødigt viser hvilke stier, der fungerer bedst og som hjælper dig med at finde skrivevej.

Jeg tror på historiemedicinen. Den er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og hele på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

En sårbar fortælling fra min egen skriverejse

I sidste uge delte jeg en sårbar fortælling fra min egen skriverejse. Dørvogteren eller en streg i sandet. Den var svær at skrive, det tog tid og den var også lidt svær at dele.

Du kan læse den i linket herunder. Samtidig viser jeg dig i fortællingen her, hvordan jeg selv arbejder med ord og skriverier på min egen skriverejse.

Dørvogteren eller en streg i sandet

Kærlig hilsen
Lene

Vintercirklen - Den indre rejse

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus for kvinder med skrivelyst og længsel
Start 23. oktober / Varighed: 14 uger

Dér er særlige tidspunkter i livet og på året, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens stemme og sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Vintercirklen, den indre rejse, er en hyldest til vinteren, mørkets gave og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord og skriverier. Oplev magien i fortællingens kraft og sæt din skrivelængsel fri i et vinter-skriveforløb for sjæl og hjerte.

Pris DKK 1050,- inkl. moms

Tilmelding sker som altid til skrivehuset@gmail.com. Invitation og detaljer finder du her eller ved at klikke på billedet ovenfor.

Samhain - Intuitiv Skriveworkshop (1)

Samhain og Mørkets Gave – Intuitiv Skriveworkshop i Mørkets Tegn
for kvinder med skrivelængsel
Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 10 – Skrivehuset v. Ringsted

Kom på intuitiv skriveworkshop og fejr Samhain og det tiltagende mørke på en skrivedag for sjælen. Du bliver gjort klar til vinter og lærer mere om mørkets gave via dine egne ord og fortællinger, som vil flyde fra de skriveafsæt og øvelser, jeg byder på.

En stille skrivedag for sjælen

De intuitive skriveworkshops er sjæledage. Det er en dag fuld af skrivende fordybelse, som giver næring og liv til skriveglæden. Du lærer at skabe rum som landingsplads for ord og fortællinger og opdager, hvordan du ved at formulere en hjertelig intention, en hensigtserklæring med dit fremmøde, kan åbne op og bane vej for, at netop det du søger, lander på det rette sted.

Onsdag den 31. oktober 2018
kl. 10:00-16:30
Skrivehuset v. Ringsted

Der er kun plads til 6 kvinder omkring bordet i min skrivestue og pladserne gives efter først-til-mølle princippet.

Pris pr. person DKK 1050,-
som inkluderer kaffe, te, kildevand, lidt sundt og lidt sødt.
Du medbringer selv din frokost.

Tidspunkt
: kl. 10:00-16:30 (døren åbnes kl. 09:45)
Sted: Skrivehuset v. Ringsted (ca. 6 km udenfor Ringsted)

Jeg har 2 pladser tilbage omkring skrivebordet på denne dag.

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com. Invitation og detaljer finder du i linket her eller ved at klikke på billedet ovenfor.

 

“Første gang jeg deltog i Lenes skriveworkshop var jeg ramt af en skriveblokering. Men med ro og stille guidning blev den blokering lige så stille åbnet op for, og jeg mærkede hvordan min skrivning blev mere flydende, og hvordan fortællingerne indeni mig nu nemmere kom til udtryk på papiret. For ca. et år siden sad jeg igen blandt en lille gruppe kvinder i en lun stue fyldt med latter, tårer og historier. Skridt for skridt guidede Lene os igennem forskellige skriveøvelser, og derigennem blev de fineste fortællinger skabt. Jeg lovede dengang at jeg ville tage min skrivning alvorlig, og det løfte fornyr jeg her et år senere. Da jeg ankom til Ringsted den september morgen, hvor skriveworkshoppen skulle finde sted var jeg gået i stå med min skrivning. Da jeg forlod Ringsted igen senere på dagen følte jeg en stor lettelse over at der endnu engang var blevet løsnet op for noget.

Jeg skriver på en anden måde nu. Mere åbent og mere ærligt. For dér i Lenes stue fandt jeg en ro i min måde at skrive på. Jeg behøver ikke længere skjule mig selv i min skrivning, jeg skal bare skrive…”

– Malene Nielsen – som har deltaget på intuitiv skriveworkshop to gange

Her kan du læse flere udtalelser og se, hvad andre siger om at være i forløb eller på skriveworkshop hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: