Saksen

Der var engang og engang var der ikke. En ørn og en ravn. Jeg drømte om Ørnen i nat, men i dag er det hende, som kommer til syne, en skygge af lys i solopgangen.

”Blide, bløde brise har bragt mig til din dør.” Hun smiler, du ved, et af den slags smil, der rummer alvor og skæmt og hvor man ikke helt ved, hvad vej det vil gå. Jeg beslutter mig for at gå med.

”Blinke, blanke vinger”. Et fnis følger prompte. ”Vær hilset og kom nærmere, du er velkommen, ventet og vindunderlig sort.

“Tjære, fjer og fjerne horisonter, himmel og hav. Pjat og pyt. Nu er jeg her og hvis du er ærlig overfor dig selv, så ved du af hele dit hjerte, at jeg er den, du har brug for i dag. Lige nu. Lige her. På daggryets første trinbræt.”

Siden Ulven kom for et par dage siden og bragte mig fortællingen om Forsoning har det været fuglene, som hver morgen har fløjet dagens toner ind. Fortællinger med vinger har løftet mig det fra tilsyneladende og lagt virkeligheden i et helt andet lys.

Brisen tager til, himlen er uklar og lover ikke noget, den ikke kan holde. For hvem ønsker at holde regnen tilbage og stoppe det, der vil finde vej?

”Lad det, som ønsker at gå, gå. Lad det, som ønsker at komme, komme”. Ravnen råååher sine ord.

”Det er ganske opslidende at holde så krampagtigt fast på en bestemt overbevisning eller et ønsket resultat. Ønsket af tankerne, vel at mærke, gjort af vilje og det materiale, som tankerne nu engang har til rådighed. Forsøg at få dem til at makke ret, tænk positivt, for Guds skyld vend de tvivlsomme tanker og tristheden til glæde. Nu!”

Sarkasmen får vinger, hun ler hjerteligt og er ét med sin bevægelse.

”Søde ven, det stof er begrænset og fanget i usynlige blokeringer, jeg anbefaler, at du lader det fare. Lad tristheden være trist, det må den gerne. Den har sin helt egen fortælling. Lyt til sorgen på samme måde og gå gennem dens flod uden hastværk. Lad vandet skylle over dine nøgne fødder, mærk dets kølighed og velgørende renselse.

You must feel it to heal it …

Klip i stedet begrænsningernes navlestreng over og hengiv dig til tilliden. Tilliden til fortællingens kraft og alt det, tankerne ikke kan tænke. Lad mig hjælpe dig.”

Og så ser jeg den, saksen hun har i sit næb. Jeg vil sværge på, at den ikke var dér før. En gammel saks, som fanger solens stråler. Hun inviterer mig hen til skyggen af det gamle æbletræ, mit ansigt vender mod vest. Jeg sætter mig ned. Med ryggen mod solens opgang og det tiltagende lys, bortvendt fra tvivlsomme skyer, lukker hun mig ind. Her er der svalt.

Saksen gør sit arbejde, mens jeg med lukkede øjne og i meditation forestiller mig de mange tråde og strenge af gamle blokeringer. Historier, som ikke var mine. Følelser jeg tog ind og glemte at give slip på igen. Hvor skal vi dog begynde? Men saksen ved. Og Ravnen ditto. Jeg skal blot lade dem vise vej.

Magiske morgensider, 29. juli 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Høstcirklen 2019

Intuitiv skrivning i Høstcirklen, Between Stories Høst
eSkrivekursus for kvinder – starter 7. august

Between Stories Høst (Høstcirklen) skriver du i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen. Du øver dig på at skrive intuitivt og du lader samtidig dine ord og fortællinger blive en del af dit indre energiarbejde.

Her handler det om høsten og efterårets energi. Sammen skal vi høste. Sammen skal vi fejre og sammen skal vi så nye frø.

Høstcirklen forankrer du dig gennem din skrivning i årshjulet og i den særlige energi og de temaer, der er til stede i høsten og efteråret. På den måde kommer du dybere til stede i nuet og får forbindelse til din kreativitet og skaberkraft.

Du skærper din intuition og oplever magien i fortællingens kraft.

Lad os skrive os ind, når høsten kommer

Kom med, lad os sammen gå gennem porten til høsten og tage sjælen i ed, de kvinder, vi er skabt til at være. Lad os se frygten i øjnene og skrive os gennem det, der står i vejen. Lad os folde det ud og finde det guld, vi hver især bærer rundt på uden at vide det. Lad os skrive os ind, når høsten kommer.

Harvest Sunset

Når de lyse nætter ender

Between Stories Høstcirklen starter helt symbolsk onsdag den 7. august samme dag, som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere og mørket begynder at vokse og slutte sig om os. Stille og roligt kaldes vi ind og hjem. Sommeren er ved at være forbi.

Dit indre høstarbejde

I Between Stories Høstcirklen høster vi via ordene og fortællingens kraft. Du øver dig på at lytte og skrive fra sjæl og hjerte.

For høsten og efteråret er ikke kun en forberedelse til den kommende vinter. Det er også et tidspunkt og en tærskel, hvor vi fejrer og siger tak for det, vi med os gennem foråret og sommeren. Det, som bar frugt og som vi nu spiser og nyder godt af samt det, vi gemmer til vinterens forrådskammer.

eSkrivekurset er for alle kvinder på livets tærskler og for dig, som ønsker at bruge skrivning som en del af dit høst- og energiarbejde.

2 thoughts on “Saksen

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: