Bag skrivelængslens kald

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Gennem ord og fortællinger bag skrivelængslens kald

På skriverejsen møder du din indre fortællerske gennem ord og fortællinger.  Hun er lyden af din skrivestemme og hun bor i din længsel.

For har du skrivelængsel, er det sjælden en kuriøs tilfældighed. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og sandsynligvis er det et kald fra din sjæl.

Det er et kald, som inviterer dig til at skabe rum og ikke mindst til at øve dig på at lytte til det, længslen handler om. Når vi lytter og skriver det, vi hører, får vi ofte kontakt til sjælen og den rene kilde bag tankernes evindelige postyr.

Fortællersken er også et skrivekursus for kvinder

Det er nu to år siden, at jeg første gang lancerede Fortællersken skrivekurset for kvinder. Og kurset findes skam endnu. Jeg har ændret, finjusteret og redigeret lidt undervejs, men ellers er Fortællersken blevet grundstenen i mit virke og noget af det bedste, jeg kan tilbyde dig at være med i.

Hvorfor? Fordi du her får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at åbne op, skabe rum og blive lydhør for sjælens fortællinger. Det, der bølger i dit bryst og som det gør uendeligt godt give udtryk for.

En kvinde må give udtryk for sin sjæl

Jeg fik et brev fra en kvinde, som fortalte om den store sorg, det var for hende, at hun ikke rigtig kunne give udtryk for sin sjæl. Det var som om et noget befandt sig indeni hende og ville ud, men hun anede ikke hvordan. Det føltes både som en uendelig længsel og en stor klump i halsen. Hendes kreative kilde var blokeret, skrev hun og hun vidste ikke, hvordan hun skulle finde tilbage til det sted i sig selv, igen, hvor kilden risler og vandet strømmer frit.

En kvinde har brug for at give udtryk for sin sjæl.

Fortællersken og hendes søster

Til det har jeg skabt Fortællersken forløbet, som nu også får en søster. For den 15. januar introducerer jeg Fortællersken II, hvor vi inviterer eventyret med på skriverejsen.

Så hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte og har brug for at give din indre fortællerske ordet, så kom med, når Fortællersken starter først i det nye år. Kalenderen ser således ud

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret
Starter den 15. januar
Skriver du koden “Vintersolhverv” og tilmelder du dig senest den 31. december, får du ravnerabat og sparer 350 kr. på deltagergebyret. Jeg har 4 pladser tilbage på holdet.

FORTÆLLERSKEN I
Starter den 1. februar

Ravnerabat ved tilmelding senest den 3. januar 2020

A goose feather, an inkwell, a scroll with a seal, a forged bronze candlestick with a candle, books, a magnifying glass and an hourglass on the desktop. Retro stylized photo. Selective focus.

Alle kvinder kan skrive

Vi er skabt til at skabe. Og det er min erfaring, at alle kvinder kan skrive. Måske tror du det ikke, men du kan også og du har ingen anelse om, hvad der dukker op og vil skrives gennem dig undervejs i processen. Processen er nøglen.

Vi kan sjældent tænke os til fortællingerne og deres vej, men vi kan tænke kreativiteten ihjel ved at prøve at forestille os hvad og hvordan. Vi vil gerne kontrollere og bestemme, men når vi lærer os selv at give slip og lade kommer, bliver det en helt anden oplevelse. Her er lytning og intuition nøgleord.

Vi er væversker

Sorgen og længslen opstår, når vi ikke gør det. Giver udtryk for os selv, vores liv og vores væsen. Jeg oplever, at det er essentielt for at vi kan trives og blomstre som kvinder, at  vi er i stand til at give udtryk for os selv, det der rører sig, vores vej, det vi ser, mærker og sanser. Vores længsel, vores sorg og smerte, glæde, ja det hele. Det at give udtryk for og lade noget skabe. Fortælle det til os selv og til hinanden. Uanset om det er gennem fortællinger, historier, eventyr eller håndarbejder. Malerier og kunst i det hele taget. Vi er væversker.

Er der ord i din jord?

Så er der ord i din jord og mærker du længsel efter at lytte og skrive dig ind, så kom gerne med på skriverejsen i Fortællersken. Uanset om du vælger den klassiske udgave eller den med eventyret.

Når skrivelængsel kalder

Skriveglæde, natur og historiemedicin

Skriverejsen handler også om glæden ved at skrive. Den handler om kreativitet. Det gør godt at få åbnet op og lade kreativiteten risle igennem sig. Til det skaber jeg skriveafsæt og øvelser, som du kan arbejde og skrive ud fra på din måde.

Mange skriveafsæt og øvelser er forankret i årstiden og naturen spiller en stor rolle. Ja, på skrivekurserne inviterer jeg sågar til ture ud. Du vil opleve, at vi kontinuerligt arbejder med den energi og kraft, som er til stede på de forskellige årstider. Vi forbinder os til det, vi allerede er en del af og lærer at forstå os selv bedre.

I pagt med årshjulet

Når vi gør det, skriver vi i nuet. Vi er forbundet og det er bl.a. her, at fortællingerne kan nå os. Når vi er mødt op og har gjort os modtagelige. Vi lærer årstiden og de forskellige tidspunkter på årshjulet og i processen bedre at kende og det gør vi via egne ord. Når vi skriver. Det findes alt sammen bag tunge tanker, frygt og modstand.

Brug dine skriverier som spirituel praksis

Du vil snart opdage, at du kan bruge dine personlige skriverier som en kraftfuld spirituel praksis, som efterhånden kan være med til at befri dig for alle de gamle, udslidte historier. Historier, som tynger dig og holder dig fast på et sted, du for længst er vokset fra. Fortællinger, som holder dig skakmat i din komfortzone. Du oplever, at du kan skrive dig og ud af det fængsel, du forbavses, forundres og fortrylles til stadighed. Når du altså møder op og skriver.

Du oplever, at skrivning kan være terapeutisk, især når livet er svært og du opdager, at du får uvurderlig hjælp til at bygge bro og skabe nye åbninger gennem fortællingens kraft.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som skrivemor, guide i skrivebjergene og underviser hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme, den indre stemme. Det gør jeg bl.a. ved at skabe de rum, som jeg tilbyder i skrivecirklerne og på de intuitive skriveworkshops.

Og jeg hjælper dig også med at genfinde din skriveglæde. Du er nemlig skabt til at skabe og som kvinde er det essentielt, at du bruger din iboende kreativitet og skaberkraft. Det er sundt, livgivende og forløsende. Det kan gøres på mange måder og områder i vores liv, men har du skrivelængsel er det ganske sikkert, fordi Skriverejsen på den ene eller anden måde kalder på dig. Der er ord i din jord.

Uglesang

På skriverejsen øver vi os på at lytte og skrive det, vi hører.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som åbner op og styrker dig i din proces og på din skriverejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu.

Rumpasser i det magiske rum

Jeg viger ikke fra min intention og den forpligtelse, jeg har som rumpasser i det rum, hvor vi barsler med hjertets fortællinger. Jeg træder ikke ud af min rolle og agerer dommer eller bøddel, jeg overrasker dig ikke med pludselig indfald fra min veludviklede korrekturmoster. Du kan ikke overtale mig til at agere indre censor, så du får ret i dine fejlagtige antagelser om, at du ikke er værdig og at du ikke kan skrive.

Jeg er skrivemor og din guide i skrivebjergene. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle os. Hvor vi deler, lytter og er med det, der er.

Vi vikler os ud

På Skriverejsen handler det ikke om så meget om retstavning, grammatik eller alt det vi lærte i skolen og på livets vej. Her handler det faktisk ofte om at aflære meget af alt det, vi blev vist og påskrevet, men som på ingen måde tjener os eller vores skriveglæde i dag. Vi afskriver det.

Vi er nødt til at vikle os selv ud af alt det, vi mere eller mindre frivilligt fik viklet os ind. Og så starter vi igen. Vi skriver og fortæller nye og anderledes historier, som i virkeligheden er ældgamle. De kvindelige fortællinger. Vi bærer dem i os og de bærer os, når vi giver dem ord at ånde og leve igennem.

Og hvad så med bøger i maven og digte, som du drømmer om at få udgivet?

Det opstår undervejs og i processen, hvis det skal være sådan. Det er sket for flere kvinder, som jeg har haft med på skrivekurser og forløb. Men ofte handler skrivelængslen som udgangspunkt om noget helt andet. Den handler om din længsel efter dig selv Den handler om dig og din måde at være i livet på. Som kvinde.

Men have their own story-making and myth-telling, but in the old Gaelic traditions, women were bards and poets too. Still, today, the voices of women are quieter and our stories are less often heard. The Wise Woman is a woman who has reclaimed her stories and has found the voice with which to tell them. The Wise Woman is remaking the world.”
– Sharon Blackie –

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 15. januar 2020

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

I Fortællersken II skal vi boltre os som fortællersker og nøgleordet er eventyr.

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret – klik for invitation og detaljer

Og husk at du får ravnerabat og sparer 350 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 15. december.

Fortællersken

Fortællersken I 

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 1. februar 2010

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

FORTÆLLERSKEN I – Klik for invitation og detaljer

Uglesang

Jeg var fuld af sorg og længsel. Sorg over den pige, som aldrig helt følte, at hun hørte til nogle steder. Jeg længtes efter at finde ud af, hvem hun egentlig var, hvad hun kunne lide, hvad hun troede på og hvor hun gerne ville hen i livet.

Da jeg åbnede op for fortællingens kraft og gav hende lov til at skabe sig gennem ord og fortællinger, fik jeg noget forærende, som jeg aldrig havde drømt om skulle tilkomme mig. Jeg fik mig selv tilbage. Jeg fik en stemme, en kraft og en vej, som var helt min egen. En vej, som jeg skrev og som fortællingens kraft hjælp mig med at formgive. Gennem symbolik, mytologi og fortællinger, som jeg ikke anede, at jeg havde i mig, så jeg vejen som en gylden sti i mit blod.

Lene Frandsen

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: