Ventetræet

Det er et smertefuldt øjeblik, den modstandsfyldte venten inden jeg forlader tankerne, fatter pennen og skriver det første ord. Foran mig ligger tomme linjer på rad og række og jeg har ingen anelse om, hvordan i alverden, jeg skal fylde dem ud.

Sådan er det sted, hvor jeg befinder mig lige nu, en nådesløs ørken fuld af stivnede tårer som sand. Trængt op i en krog af tunge tanker og en følelse af ikke at orke mere. Den rigtige fortælling, forløsende ord. Ha! Susan, min indre censor, ser sit snit til at hugge pennen og med et hånligt smil om munden skriver hun: Det findes slet ikke!

I samme sekund kommer hun yndefuldt glidende ned af floden. Svanen. Tidlig morgen, forårshimmel fuld af grå lige skyer og iskold vind fra vest. Jeg har søgt læ ved et gammelt egetræ for foden af visdommens hule. Her har andre siddet før mig, kvinder på rejse, vildfarne, forkomne og i tvivl. Da har Egen talt til dem og indviet dem i en rodfæstet hemmelighed.

Mange fortællinger har set dagens lys for foden af den gamle eg, mens vinden hylede i trætoppene og floden flød forbi. Svanen gør holdt et kort øjeblik og fanger mit blik som en fisker får fangst på krogen. Det er nok. Nu ved jeg uden at vide og sætter mig bedre til rette på de krogede rødder, dem som bor over jorden. Under jorden arbejder kraften og Den Gamle Eg lader mig vide, at jeg er velkommen til at blive her.

”Mange kvinder har siddet her før dig og selvom du føler dig alene og forladt i din sorgfyldte længsel, så vid, at det ikke er tilfældet. Du sidder på et kraftfuldt sted velsignet i din venten. Du har fundet frem til et perfekt sted på det magiske landkort og kan nu tegne dit symbol på kortet. Eller skrive det.”

”For jeg er Ventetræet. Når du er kommet hertil, så er det ikke tilfældigt og vildfarelsen er tilsyneladende. Ventetræet vil skænke dig visdom af den slags, som kun kan høstes på tærskler og i tomrum. På tidspunkter, hvor hjertet venter i sorg og noget nyt er undervejs.”

”Du kan ikke forcere og der er ikke noget særligt, du skal gøre. Du skal heller ikke lade som om, at det ikke rører dig og at du er glad. Nej, her kan du sidde med alle dine følelser. De er ligeså velkomne som du er. De er naturlige og når du holder om dem, så falder de til ro. Som mudder i et glas vand. Når du ikke ryster glasset, falder det til bunds og bliver liggende. Bundfald.”

”Sæt dig nu godt til rette, luk øjnene og varm dig ved min stamme. Mange har siddet her før dig. Kan du mærke, at de synger til dig. Synger med dig. Det er Ventetræets kraft. Du er ikke alene.”

Magiske morgensider, 15. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Angel oak

Ventetræets kraft. Du er ikke alene.

Hvor simpelt det end kan synes, så gav det mig både styrke og trøst at tage imod den fortælling, som kom til mig i morges. Og præcist som jeg indledningsvis fortæller, skrev jeg fra et sted med stor smerte. For der er meget smerte i den modstand, vi mobiliserer og som fylder os, når vi strander i frygtelige tanker.

En intention og et nyt landkort

Men jeg har en intention. Og det er at sætte ord og små knappenåle i det nye landkort, jeg er ved at skrive. Et landkort, som er i sync med min sjæl og som passer til den verden og den energi, der er i spil lige nu.

Det er et frygtsomt sted fuld af uvished. For jeg har set det gamle landkort brænde og gå op i flammer. Lettere var det, da jeg følte mig ude af takt med det, der stod på kortet. Nemmere var det, når det bare var mig, som følte at noget var forkert. At jeg var den underlige kvinde med sælsomme fornemmelser. Nu er det ikke bare mig. Eller dig. Det er os. Og det er verden. Den verden, som vi kender. Det, som vi troede vi vidste. Det duer ikke længere.

Vi er Between Stories. 

På tærsklen

Og hjertet venter. Venter og ved. Impulsen til flugt er stor og jeg mærker både rastløshed, tomrum og træthed. Som så ofte før læser mine egne ord fra tidligere, kvinde kend dit tomrum, det troede jeg jo, at jeg gjorde, men det her er anderledes. Større. Og langt mere gennemgribende.

Et indre jordskælv bevæger mig i mange retninger og tankerne går i ring. Rundt, rundt og rundt, men det eneste tankerne har, er de gamle historier. De historier, jeg før lunede mig ved, giver mig nu forfrysninger. De brænder ikke længere. De giver mig ingen varme.

Jeg sætter mig og venter på de nye fortællinger. Det, der skal komme. En tråd, et lys, en åbning. Og tænk at det dukkede op lige dér, hvor jeg havde allermest brug for det.

Ventetræet.

WomanForest

Whatever journey we imagine ourselves to be on,
myth and fairy tales can inform our sense of what is possible,
and enable us not just to cope with life’s challenges,
but to live more intensely and more richly
in the world
– Sharon Blackie – 

Tomrummet

Jeg kender nu de tidspunkter, hvor tomrummet omslutter sjæle på rejse, fordi der er indsigter og erkendelser, der skal bundfælde sig og fordi der er tidspunkter, hvor vi bare ikke ved. De venteværelser er en del af rejsen, vi er steget af et tog, som for længst er forsvundet i disen, men der er endnu ikke kørt et nyt tog til perron. Det er tåget, diset, der er hverken klarhed eller nogen form for retningsindikation.

Når hjertet venter

Det er her, hjertet venter, tålmodigt og i tillid til, at noget er undervejs, men at det endnu ikke er tid. Noget modes, gøres klart og putter sig i varmen dér i mørket. Der er dybe følelser, sorg, tristhed og en vis rastløshed. Men der er ingen form for handling, der kan løse eller fixe tilstanden, vi er strandet og det eneste vi kan gøre, er at sidde med det, der er. Og det sted rummer sit helt eget budskab og er en del af rejsen og processen. Det dukker op igen og igen.

Det er rummet uden svar. Og denne gang er tomrummets ekko dybere end nogensinde før.

Skrivning kan hjælpe dig i en svær tid, fortællingens kraft er stor

Alligevel kan vi skrive og sætte ord på det ordløse. Lade poesi, ord og fortællinger hjælpe os med at rumme det, der kan være så svært at være i.

Det kaldes historiemedicin og det er med til at give os accept og indre forståelse af det uforståelige. Det er et sted i dig selv, hvor du er nødt til give slip på det gamle og gøre dig modtagelig for det nye, som endnu ikke helt er formgivet.

Det sted i dig selv
hvor du giver slip og gør dig så modtagelig
at du tror du mister alt
men i virkeligheden får det hele.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories, det magiske landkort
eSkrivekursus for kvinder starter den 7. maj / varighed 8 uger

Skrivning og fortællingens kraft kan hjælpe dig til accept, klarhed og indre forvandling.

Det sted i dig selv, hvor du giver slip og gør dig modtagelig, hvor du tror, at du mister alt, men i virkeligheden får det hele. Det sted. Det mellemrum. Den tærskel.

Mod til at modnes

Det skrivearbejde. De ord. Og de fortællinger, vi kan invitere ind og som kan støtte og løfte os. Give os mod til at blive, til at modnes og til at lade hjertet vente, indtil vi er klar og toget igen kører til perron. Når vi har reflekteret. Simret, sanket og summet. Og når den nye verden er klar.

Selv vil jeg aldrig glemme ventetræet. 

Sjælen synger vej

Når vi har skrevet og tegnet et nyt slags landkort, som synes at passe langt bedre til det indre landskab og som gør, at vi kan bevæge os i en retning, hvor vi er kaldt til at bevæge os hen.

Fordi sjælen synger os den vej.

Between Stories, det magiske landkort
eSkrivekursus for kvinder starter den 7. maj

Between Stories eSkrivekurset har kørt de sidste somre med stor succes at dømme efter de kommentarer og tilkendegivelser, jeg har fået fra deltagerne. Og selvfølgelig kommer det igen i år. Det er mere aktuelt end nogensinde før.

Men jeg har lavet en tilføjelse. Eller rettere sagt, jeg har finpudset kurset, så det indeholder en mulighed for dig til at gøre præcist som jeg gør:

At sætte ord på de steder, hvor du lander på den indre rejse, placere en knappenål på dit nye landkort og skrive dig ind.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op. Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer at os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere. Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Har du lyst til at være med?

Between Stories, det magiske landkort starter den 7. maj og der er åbent for tilmeldinger.

Between Stories _ Det magiske landkort

Har du deltaget på Between Stories (Sommer) før?

Forløbet er identisk med tidligere Between Stories sommerkurser og dog alligevel slet ikke. Du vil finde gamle kendinge i grundafsæt og øvelser, men udformningen vil være lidt anderledes og tage udgangspunkt i det magiske landkort.

Det magiske landkort

Denne gang får du lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via tarotkort fra The Enchanted Map. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Du kan i løbet af de 8 uger, forløbet varer, starte på at skrive et helt nyt landkort på din livsrejse. Eller du kan fortsætte, hvor du slap sidst.

Man kan aldrig træde ned i den samme flod to gange.

Når kortet ikke stemmer overens med landskabet

Ofte er det de tillærte tanker eller måder, der skaber uro, smerte og sygdom. Fordi de ikke stemmer overens med det, som egentlig er dit eller mit. Kortet stemmer ikke overens med landskabet, som den norske forfatter Kristin Flood beskriver det.

Vores opgave er nu at skrive et nyt landkort, som passer perfekt til vores sjæl og det, vi er kommet her for. Ord for ord.

Og som det er med pilgrimsfærd og den slags rejser, så må vi skrive os igennem mange slags landskaber og forhindringer endda. Bjerge, dale, åbent landskab og moser. Gennem skove, hvor vi farer vild og tror os fortabt, men hvor vi pludselig opdager lysningen i skoven. Alt er tilsyneladende, intet er som det ser ud til at være og da slet ikke, som vi engang fik at vide, at det var.

Vi må udfordre vores egne tanker, som blot gentager de gamle historier og overbevisninger, vi må lære forhindringer og blokeringer at kende, for hvad de egentlig er. Men når vi opdager, at vi faktisk kan skrive os igennem, give det svære ord og stemme, så begynder der at ske noget. Det, der stod i vejen, viser sig at være vejen. Vi skriver os igennem.

Skriv dig ind i sjælens landskaber

I Between Stories, det magiske landkort, vil du få rig lejlighed til at tage bestik af din position på landkortet og få lejlighed til at ændre det ord for ord. Så det passer til dig og din indre rejse. Så det passer til den nye verden. Så det føles godt i sjæl og hjerte og giver dig lyst til at rejse videre, når der er mulighed for det.

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen.

Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

Between Stories” det magiske landkort vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du har det inderligt svært i Corona-tiden og har brug for at finde nyt fodfæste fra et sted dybt i dig selv.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din livsrejse

Start 7. maj – varighed 8 uger
Pris: DKK 800,-
Beløbet er inklusive moms

Du kan betale i 2 rater, hvis du ønsker det

Hvis du ønsker at betale i 2 rater, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.
Du betaler halvdelen ved tilmelding og den anden halvdel senest den 1. juni.
Det koster ikke ekstra.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
 • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
 • Min eBog om Spirituel Skrivning med ideer og øvelser til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Ugentlig spirituelle skriveøvelse, som kan støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. 

Et nyt landskab eller en ny station hver uge. Jeg kalder det ugens rejsekort. Brug rejsekortet som et budskab, et tegn eller blot som afsæt til en fortælling. Det er helt op til dig, hvordan din skriverejse i Between Stories, det magiske landkort, skal være.

Oplev magien i fortællingens kraft

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi og i den forandring, vi oplever i os selv og i verden nu.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Start 7. maj – varighed 8 uger
Pris: DKK 800,-

Beløbet er inklusive moms

Hvis du ønsker at betale i 2 rater, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.
Du betaler halvdelen ved tilmelding og den anden halvdel senest den 1. juni.
Det koster ikke ekstra.

TILMELDING – Between Stories, det magiske landkort

BETWEEN STORIES, DET MAGISKE LANDKORT – klik for flere detaljer

Ventetræet

”Sæt dig nu godt til rette, luk øjnene og varm dig ved min stamme. Mange har siddet her før dig. Kan du mærke, at de synger til dig. Synger med dig.
Det er Ventetræets kraft. Du er ikke alene.”

– Lene Frandsen, Magiske morgensider (c) – 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: