Haren og den gamle låge

Det er som vinter igen. Frosten knitrer under skosålerne og vinden bærer is. Kolde åndedrag i den tidlige morgen. Her møder jeg ham ved solopgang og under rødmende himmel.

Håb er kommet tilbage, ikke højrøstet og frembrusende, men stille og forsigtigt. Håb er genert. Og han repræsenterer det håb, fortæller han, mens vi følges over den nysåede mark, hvor byggen titter frem. Små lysegrønne spirer …

”Af håb. Harehåb. Harehop.” Han danser legende rundt i store cirkler og lader sig begejstre af bevægelsen. Glæden sprudler i hver celle.

”Bare begynd at lege” hviner han, ”så møder du glæden undervejs.”

”Præcist som når man skriver” tilføjer jeg, altid glad for at sammenligne de kreative processer. Der er store lighedspunkter. Når du begynder at skrive, møder inspirationen dig undervejs.”

”Du kan ikke tænke dig til glæden. Eller dansen. Du kan ikke tænke dig til sangen eller den fortælling, der gerne vil skrives gennem dig. Du er nødt til at synge. Danse. Og skrive.”

Han nikker begejstret og leger videre. Jeg kan ikke lade være med at smile. Glæden smitter og vil ikke holdes i bur. Solen er gledet højere op på himlen og den glødende rødme erstattes af gennemsigtig blå. Efter et par frygtsomme og opslidende dage, er noget i mig begyndt at håbe igen. Håb som en besynderlig vished. Bedst som jeg troede mig fortabt …

”Men det er en hårfin balance”, husker han mig på og rækker mig 3 nøgleord. Jeg putter dem forsigtigt ned i lommen. ” Du må være kærlig og omhyggelig i de valg, du foretager nu. Det er skillevejen igen og dem er der mange af i disse mærkelige dage. Skilleveje. Valg.

Start med at mærke, hvad der er kærligt overfor dig selv. Træk vejret dybt og giv tid. Skub ingen følelser væk, men tag imod dem som særlige gæster. Uden at holde på dem selvfølgelig. Lad dem komme. Lad dem gå. Hver eneste en er de bærer en sang. En fortælling. En glæde eller en smerte. Lyt uden at dømme. Bare lyt og lad ske gennem dig.

Med de ord åbner han den gamle låge til den nye dag.

Magiske morgensider, 14. april 2020


Dagens nøgleord:
Genfødsel. Styrke. Kærlighed.

Write on ❤

OldDoor

Intuitiv skrivning

Gennem skrivning og ved at skabe rum til fordybelse kan vi give os selv det, vi har brug for. Ord for ord. Skrivning er et kraftfuldt værktøj, men det er samtidig også en måde at rejse og være i livet på. Det gør godt at sætte ord på og folde det ud, som bor i sjæl og hjerte. Det, som ofte bliver overdøvet af en travl hverdag og ydre krav. Det, som aldrig går helt væk, men kan forblive en nærmest sorgfuld længsel i det indre.

Måske kræver det, at vi tilbringer lidt mere tid alene og ved skrivebordet eller i naturen med blog og pen, men tro mig, det er prisen værd. Ikke mindst, hvis du alligevel som introvert har brug for at rum, hvor du nærer dig selv og trækker din kraft tilbage. Her kan skrivning være præcist det værktøj, du har brug for at få fat i alt det, der ellers forbliver en udefinerbar længsel.

Eller hvis du som nu bliver tvunget i knæ. Tvunget til at blive hjemme. Kunne det blive startskuddet til at få åbnet den gamle låge og følge skrivelængslens kald?

 Sjælens hvisken og historiemedicin

Gennem skrivning kan du få kontakt til det, din sjæl hvisker om og inviterer du fortællingens kraft med på dit skrivende færd, vil du opleve at du gennem ord og fortællinger kan give dig selv den historiemedicin, du har brug for at få åbnet for Kilden.

Du finder veje til at kommunikere med dig selv på et dybere plan, du lærer at skrive det, der bor i hjertet og det, som sjælen hvisker om. Så bliver det tydeligt. Du rummer så meget mere, end det, der bor i tankerne og et ofte hæsblæst sind.

Med øvelse og over tid kan du lære dig selv, at blive lydhør overfor sjælens stemme og lade den komme til udtryk gennem ord og fortællinger. Du kan få fat på din kraft og din visdom ved at lade din indre fortællerske få ordet. Hun kan noget med eventyr og fortællinger også selvom du måske tvivler på det. Men lad ikke tvivlen bremse dig, følg din længsel og lyt til det, der bor i dit bryst.

Kraften i pennen

Du kan også samle energi og blive en slags ordmagiker, en fortællerske, som samler sin kraft i pennen. Det kræver øvelse, træning og disciplin, javist, men din belønning er så meget desto større. Skrivning er ikke noget, vi kan gøre oppe i hovedet eller forestille os, med mindre vi da udtænker et særligt plot eller vil noget helt præcist med det skrevne. Det er en anden form for skrivning.

Vil vi have kontakt til det, der bor i sjæl og hjerte og vil vi folde inderlige fortællinger ud, der kan guide os og lyse som fyrtårne på vores egen indre rejse, så må vi slippe kontrollen og hengive os til intuitiv skrivning.

Forløs din visdom gennem ord og fortællinger

Du skal ikke længere lede, du skal lade dig lede.
Forsøg ikke at begribe, du skal lade dig gribe.
– Uglen –

Online skrivekurser

Vil du gerne skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte?

Så kan jeg glæde dig med, at der endnu er ledige pladser på mit online skrivekursus FORTÆLLERSKEN, som starter den 22. april. Her får du en god og grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at danse med fortællingens kraft.

Du finder din egen skrivestemme. Du lærer at skrive dig gennem det, der står i vejen. Og du oplever, hvordan magien danser mellem linjerne, når vi skriver i livet.

Fortællersken I 

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 22. april 2020 / varighed 4 måneder

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Følg din skrivelængsel og lyt til dens kald

I Fortællersken forløbet kan du med din intention i hjertet møde op og skrive fra et nyt sted. Over tid vil du finde tråde til din helt egen historie og genopdage din stemme. I Fortællersken får du både inspiration og ideer til, hvordan du kan gribe det an.

Du vil opleve, at processen er nøglen.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Lad mig vise dig hvordan.

Fortællersken

Som deltager i Fortællersken, som udelukkende foregår online, får du

  • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
  • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
  • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
  • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
  • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
  • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser.
  • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
  • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

FORTÆLLERSKEN 

Næste hold starter den 22. april og der er ledige pladser
Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

FORTÆLLERSKEN SOMMER 2020
Start den 22. april – varighed 4 måneder

Ravnerabatten gælder helt frem til til den 20. april – så længe pladser haves
DKK 1800,-

Pris ved tilmelding efter den 8. april
DKK 2000,-

Beløbet er inklusive moms

Ratebetaling

Det er muligt at betale i 2 rater. Skriv i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.
Ved betaling i 3 rater påregnes et ekspeditionsgebyr på DKK 50,-

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Og selvfølgelig kan du tage forløbet med på sommerferie og ud i naturen.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN SOMMER
Start den 22. april 2020

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hare

Du kan ikke tænke dig til glæden. Eller dansen. Du kan ikke tænke dig til sangen eller den fortælling, der gerne vil skrives gennem dig. Du er nødt til at synge. Danse. Og skrive.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: