Oktoberkram

Velkommen Oktober, har jeg lyst til at skrive. For ser du, vi er gamle venner. I mange år, en måned af gangen, boede hun på mit pensionat, hvor kragerne er venner, og lærte mig om livet på denne tid af året. Efterår, bladene skifter farve og boltrer sig i rødbrune nuancer. Orange, som en flamme, der blusser op, inden ilden brænder ud. Hun er indgangen til vinter, hendes port er et grænseland af overflod og underskønne farve.

Hvordan ser hun selv ud? spørger du måske og forestiller dig en blanding af Tante Brun, Tante Grøn og Tante Lilla. Det er ikke helt forkert. Men bedst, som man tror, at man kender hende og ved, hvem hun er, skifter hun form og farve. Som dagene går, ældes hun. Sidst på måneden træder Cailleach frem og så er der ingen vej tilbage.

Det er altid hende, som skubber os ind i November. Farvel og tak for denne gang, ler hun og de to blinker indforstået til hinanden. Det er et ritual. Oktober forsvinder ved midnat, det er Samhain og energien er en anden. Væggene mellem verdener er papirtynd, ånder af afdøde myldrer frem og tilbage og er vi heldige, åbner vi os for det, så hvisker de gamle hemmeligheder i vores ører. Budskaber, ledetråde. Du skulle bare vide.

Den tid, den glæde, i dag er Oktobers første dag og solen glider frem bag en sky. Hendes ansigt lyser op og hun kommer mig i møde med åbne arme. Jeg mærker umiddelbar glæde ved gensynet, længes efter at kaste mig i hendes favn og få et ordentligt oktoberkram. Et af de lange.

Så stivner jeg pludselig ved tanken om den tid, vi lever i nu. Åh nej! Alt er så anderledes.

”Hov Oktober, stop! Vi må ikke kramme, landet er ramt af Corona!”

Det får hende til at fnise som en lille pige, latteren render over og læberne breder sig i et smil.

”Søde ven, du kan være ganske rolig, måneder kan ikke få corona. Lad mig dog kramme dig, kvinde, og smitte dig med glæde og livslyst. Lad nusse dig i håret og give dig latteren tilbage. Hold mig tæt ind til dig, så længe du vil.  Lyt til mine ord og min historie. Lad fortællingen kysse dine ører.

Magiske morgensider, 1. oktober 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Vejen til din vinterkraft

Har du tænkt over, hvordan din vinter skal være? Hvad du ønsker dig af vinterrummet og håber, at mørket skal rumme? Kan du mærke hvad du har brug for? Og har du tænkt over, at du selv kan være med til at forme det rum ved at have en intention om at nære det indre og lytte til sjælens sang?

John O’Donohue siger det således:

We need to remain in rhytm with our inner clay voice and longing.
Yet this voice is no longer audible in the modern world.
– John O’Donohue –

Det kan være svært at skabe rum og blive lydhør overfor sjælens stemme og længsel i en travl hverdag. Og det kan være en udfordring at blive glad for vinterens og mørkets gave, hvis vi fortsat skal være i fuld vigør og have ligeså travlt som i den lyse del af året. Nu er dagene korte, mørket kommer tidligt og uanset om vi synes om det eller ej, kalder det os ind. Vi kaldes hjem.

Vinteren er rodenergiens tid. Energien lagres i rødderne og under jorden. Jorden er vinterens element. Ville det ikke være skønt, hvis du i vintermånederne kunne bruge lidt mere tid på dig selv og nære det indre, følge længslens kald og lytte til, hvad din sjæl synger om?

Det er min intention med Vintersjæl

Det er min intention med Vintersjæl, som er et inderligt skriveforløb for kvinder i alle aldre. Her skaber vi hver især rum og finder rum gennem skrivning og fortællinger. Vi høster historiemedicin af den slags, der er så god for sjæl og hjerte.

Vintersjæl starter den 1. november og skriverejsen varer 4 måneder. Der er ikke bestemte dage, du skal skrive, du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din vinterrytme.

Men vi har et fælles sted, en hule, hvor vi kan mødes og dele af proces og fortællinger. Løfte og støtte hinanden gennem vinteren. Hvis du vil, bliver du medlem af VINTERSJÆL cirklen, som får et hemmeligt rum på Facebook. Hvis du hellere vil skriverejse alene og på egen hånd, kan du også det.

Vejen gennem vinteren

Det handler om overgangen til mørket, selvomsorg og om det indre liv og tid til sjælen. Vi vil skrive og forankre os i naturens cyklus og årshjulet, vi vil fejre Vintersolhverv og i den forbindelse finde vores solhvervsord, som går igen i nytårsmanifestet.

Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk. Forløbet slutter ved udgangen af februar, hvor marts tager over og det første spæde forår giver sig til kende.

Invitation og detaljer? De følger herunder og husk, at hvis du bare kan mærke, at du skal være med, så får du ravnerabat ved tilmelding senest den 15. oktober.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 15. oktober
Pris DKK 1050,-

Beløbet er inklusive moms.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Der er et begrænset antal pladser på holdet.

Ideen bag

En anderledes vinter i år

Denne vinter bliver anderledes. Det mærker vi, det ved vi allerede. Og måske har du som jeg brug for at forankre dig dybt i egen muld og for at vælge troen i stedet for tvivlen.

I disse tider er dér masser, som puster til frygten og det er let at falde i og miste troen, tilliden og lysten til at fortsætte. For orker man?

Jeg gør, men jeg har hårdt brug for at forankre mig i det, jeg tror på dybt i sjæl og hjerte og som skænker mig den sårbare styrke, jeg har brug for i svære tider.

Her kan skrivning være en ganske vidunderlig og magisk måde at gøre det på. Ikke mindst, når vi allierer os med fortællingens kraft og gør det i pagt med årshjulet.

Har du det på samme måde? Så er skriveforløbet Vintersjæl ganske sikkert noget for dig.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
 • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivecoach og intuitiv guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det. Skrivecoaching foregår primært i kursus-gruppen, den hemmelige cirkel på Facebook, se næste punkt.
 • Deling er heling. Hvis du har lyst, bliver du medlem af Vintersjæl, den hemmelige gruppe på Facebook, hvor vi deler af ord, skriverier og følges lidt ad på rejsen. Vi bevidner hinandens proces gennem vinteren. Jeg holder rummet i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.
  Medlemskab er ikke obligatorisk, du kan også foretage vinterskriverejsen i Vintersjæl helt på egen hånd uden at deltage i fællesskabet. Bemærk dog, at du så ikke vil modtage skrivecoaching og inspiration fra mig bortset fra alt det, du får i det månedlige skrivebrev.
 • Dit kraftdyr fra den keltiske tradition – jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
 • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
 • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
 • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
 • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
 • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2020
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Det er et online skriveforløb for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

TILMELDING TIL VINTERSJÆL

Life is sacred.You are alive, you are a sacred being. Connect with that sacredness. Look for it in every beating Heart, in every form life touches. Be alive in the sacred and let the sacred live through you.
– Loren Cruden –

2 thoughts on “Oktoberkram

Add yours

 1. Jeg er meget optaget af din måde at formulere dig på. Er altid inde på din side og ønsker mange gange at jeg tør tilmelde mig,men jeg er en gammel kone på 87 år,er alene,men bange for at jeg ikke kan leve op til dine og mine forventninger.Vi ældre har ofte ikke så blomstrende sprog som i yngre,ved ikke om det kan læres.KH.Merete M. Frandsen.

  1. Kære Merete

   Tusind tak for dine ord, det glæder mig at du læser med.
   Og ved du hvad Merete, skrivelyst og længsel har absolut ingen alder! Du er, såfremt du finder modet til dig, så hjertelig velkommen hos mig. Er det Vintersjæl forløbet, du overvejer at være med i? For ser du, her er ingen krav om at skrive noget bestemt på en bestemt måde og jeg har ingen forventninger om den slags. Mit håb er, at deltagerne, at du som deltager, må få en inderlig oplevelse med ord og skriverier og folde det ud, der skrives ved, på din måde. Vi skaber et rum til vinterord, vi er med det, der kommer. Og det med et blomstrende sprog, det kommer som regel med øvelsen. Men vi har hver vores måde at skrive på og det skal vi ære. Jeg er sikker på, at du har masser at skrive om ikke mindst, fordi du er betaget af mit univers. Ordene drager dig, fordi det også findes i dig. På din måde ❤

   Kærlig hilsen
   Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: