Kvinde med støvler og stav

Er det gåsen eller ulven, der taler? De er dér begge to og tonerne af en sang ruller som perler for mine fødder. Tager du tråden op? Vælger du med kærlig omhu og et drys intuition de perler, der skal pryde din kæde, den du bærer om halsen tæt på hjertet? Nu, hvor efteråret …

Ordene stopper og jeg stopper også for at lytte. Er det gåsen eller ulven, som synger? I græsset flyder perledug, i horisonten rødmer himlen ved synet af den nye dag. Hun spejler sig i havet, smuk, værdig, er det virkelig mig?

Kvinden på jorden med støvler og stav ler og ryster på hovedet. Det kan ikke være sandt, det føles ikke sådan. Men følelserne er blot dem, der altid har fulgt i kølvandet på afdankede tanker. De gør, som de plejer. Hun skulle bare vide, kvinden.

Gåsen bliver til gæs og flyver i højlydt formation over himmelhavet.

”Jeg tror så sandelig, at de ler” siger kvinden til højt til sig selv. Der er en munter tone i luften, en invitation til at lette lidt på låget og lukke dampen ud. Lette på trykket. Det er Latter god til.

”Latter, er det dit navn?” råber kvinden højt, da hun med øjnene følger gåseflokken på himlen. Det er et smukt navn. Latter. Så vender hun sig mod Ulven, som hele tiden har holdt øje med hende fra skovbrynet.

”Åh Ulv, det er igen blevet for tungt at være mig.”

Det er blot en konstatering, så Ulven nikker bare. Og hvis du formoder, at Ulven er Faola, så har du ret. Hun er tilbage.

”Kom så” siger hun, ”kvinde med støvler og stav. Kom med mig ind i skoven og vov at lade dig overraske. Mange formoder, at de, når de når en vis alder, ikke kan lære mere. De er blevet skråsikre i de meninger, de pådrog sig undervejs og nu tror de, at de ved og har set det hele. Den holdning er med til at ælde dem hurtigt, den æder af livskraften og af lysten til virkelig at leve det fra hjertet. Livet.”

”Fald aldrig i den fælde, lov mig det. Vågn op igen og igen og tag dig selv i ed. Din eventyrlyst. Kom med mig dybt ind i skoven og mød hende, du har ventet på. Dig selv. Vær åben og ydmyg, vær vild og vovet.”

”Erklær højtideligt til skoven, at du er villig til at lytte og lære mere, åben for at blive vist undere. Det, du tror på, tror på dig. Jeg er din guide på rejsen i dag, gåsevennen er fløjet.”

”Du længes efter magi? Så må du vove at være magisk. Ja, livet er lidt af et vovestykke og jo hurtigere, du holder op med at formode alt muligt og tror, du ved, desto bedre.  Du har meget fint at lære endnu.”

Det får kvinden til at smile. Den tanke er ny. Og en følelse, hun ikke kender endnu, bobler i hendes blod. Det er en god en. Kvinde med støvler og stav følger ulv ind i skoven.

Magiske morgensider, 29. september 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2020
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et online skrivekursus for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
 • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivecoach og intuitiv guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det. Skrivecoaching foregår primært i kursus-gruppen, den hemmelige cirkel på Facebook, se næste punkt.
 • Deling er heling. Hvis du har lyst, bliver du medlem af Vintersjæl, den hemmelige gruppe på Facebook, hvor vi deler af ord, skriverier og følges lidt ad på rejsen. Vi bevidner hinandens proces gennem vinteren. Jeg holder rummet i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.
  Medlemskab er ikke obligatorisk, du kan også foretage vinterskriverejsen i Vintersjæl helt på egen hånd uden at deltage i fællesskabet. Bemærk dog, at du så ikke vil modtage skrivecoaching og inspiration fra mig bortset fra alt det, du får i det månedlige skrivebrev.
 • Dit kraftdyr fra den keltiske tradition – jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
 • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
 • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
 • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
 • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
 • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 15. oktober
Pris DKK 1050,-

Beløbet er inklusive moms.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Der er et begrænset antal pladser på holdet.

Ideen bag

En anderledes vinter i år

Denne vinter bliver anderledes. Det mærker vi, det ved vi allerede. Og måske har du som jeg brug for at forankre dig dybt i egen muld og for at vælge troen i stedet for tvivlen.

I disse tider er dér masser, som puster til frygten og det er let at falde i og miste troen, tilliden og lysten til at fortsætte. For orker man?

Jeg gør, men jeg har hårdt brug for at forankre mig i det, jeg tror på dybt i sjæl og hjerte og som skænker mig den sårbare styrke, jeg har brug for i svære tider.

Her kan skrivning være en ganske vidunderlig og magisk måde at gøre det på. Ikke mindst, når vi allierer os med fortællingens kraft og gør det i pagt med årshjulet.

Har du det på samme måde? Så er skriveforløbet Vintersjæl ganske sikkert noget for dig.

NB! Nice to know

 Er Vintersjæl det samme som tidligere Vintercirkel skrivekurser?

Ja og nej. Der vil være gengangere og genkendelser, naturligvis, men som udgangspunkt komponerer jeg nye skriveafsæt og øvelser og bruger min erfaring fra tidligere til at give dig endnu stærkere og inderligere skriveafsæt til din proces.

Og husk altid, vi kan ikke træde ned i samme å to gange. Prøv kræfter med gentagelsens magi, hvis du har været med på andre af mine skrivekurser og dér er afsæt og øvelser, som du genkender fra tidligere. Du er en anden nu. Det vil ord og fortællinger også være.

Så selvfølgelig vil der være kendinge, eftersom vi skriver i pagt med årshjulet. Det er også det, det spirituelle skrivearbejde handler om. At vi gentager ritualer, rutiner og gør det igen. Det har helt sin egen magi og rytme.

Jeg går tilbage til den gamle udgave af Vintercirklen, hvor du får 1 skrivebrev pr. måned og hvis du vil, bliver du en del af en hemmelig gruppe på Facebook, som tilhører deltagerne i Vintersjæl.

Vintersjæl er således en fin og kraftfuld blanding af nyt og gammelt.

Har du andre spørgsmål inden tilmelding, så skriver du til mig på skrivehuset@gmail.com. Jeg vil glæde mig til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Lene

Words themselves can become acts of beauty
that awaken and strengthen our commitment
to living our soul’s desire.

– Oriah Mountain Dreamer –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: