Når pennen bliver tavs

Energien er langsom, dvælende og det er mest træthed, jeg mærker. Jeg stiller mig i det åbne vindue, mens jeg lufter ud, renser rummet og lader den kolde, våde vind stikke mig i ansigtet. Rester af sne ligger som gråhvide knolde, totter af græs stikker frem. Marken er brun, horisonten diset.

Så sætter jeg mig med tændte skrivelys og kaffe i kruset. I dag har jeg dedikeret til arbejdet med skriveforløbet Fortællersken III, Pennens Kraft og min første tanke er at det er dømt til at mislykkedes, for energien er slet ikke til den slags arbejde. Mest af alt har jeg lyst til at lukke øjnene og bare sidde.

Og måske er det indgangen? Ikke at ville noget bestemt med dagen i dag, men at være åben for det, der kommer, når jeg slipper tøjler og kontrol? En dag uden dom og særlige forventninger?

Alligevel tager jeg min kaffekop med hen til tastaturet og begynder at skrive. For jeg hørte hendes stemme, den indre. Hun sagde:

”Nu slipper du tøjlerne, nu holder du lidt fri. Du er nødt til at give slip på den impuls, der beder dig om at præstere og forcere den dvælende energi. Det er aldrig en god ide at være foran flowet.”

Udenfor er det blevet mere diset, dagen har lagt sig til rette i et tågeslør. Træerne er udviskede silhuetter i horisonten, vinden får grene til at danse og dråber drypper. Det tør. Det regner. Det hele er uklart og sådan er det også i mit indre landskab. Som inde så ude og omvendt.

Det hele hænger sammen.

Hun fortsætter med at tale, jeg lytter og skriver det jeg hører:

”Når pennen bliver tavs, siger hun, så kan du ikke tvinge den til at skrive. Gør du det, så lytter du ikke længere. Så taler du. Og tvingeskrivning er virkelig ikke en god ide. Det tapper dig for kræfter og det gør pennen misfornøjet. Og en misfornøjet pen er der ingen fortællerske, som ønsker sig.”

Med de ord siger jeg tak og smækker min skrivebog i. Jeg forlader stol og bord, tager tøj på og går ud i regnen for at finde lidt skønhed og lufte mit trætte hoved. For stemmen i mig har også sagt:

Lad dine øjne se på noget smukt. Det er sjælelig sankning.

Ravn, solsort og den gamle hunds ånd

Det første jeg hører, da jeg kommer ud, er ravnens råb i disen. Solsorten sidder i haven, det har han gjort i timevis, men han letter og flyve mod vest, da jeg nærmer mig. Først går jeg den rute, jeg plejede at gå med min gamle hund Keeva, som døde i sommer. Jeg savner hende hver eneste dag. Ruten hedder nu Keevas Rute og jeg går den kun, når jeg er alene og trænger til noget særligt.

Hendes ånd er med mig, jeg går langsomt og hæfter mig ved de mange detaljer. Jeg øver mig på at se og indsnuse duftene, som hun gjorde det. Jeg mærker hendes tilstedeværelse og føler mig rolig. Noget falder på plads og som forventet finder jeg små erantis i cirklen ved det flerarmede træ.

Siden jeg går videre ned mod landsbyen, nu mere stille indeni. Jeg går, et skridt af gangen og mærker, hvordan jorden svupper under mine fødder. Så sker det. Pludselig ved jeg det bare. Jeg ser det! Jeg får et svar på en løs ende i mit arbejde med at udvikle skriveforløbet Pennens Kraft og nu står det pludselig klart. Sådan skal det da være! Hvor kom det mon fra? (du skal ikke svare på spørgsmålet).

Jeg beder om hjælp

I mit arbejde med at skabe skrivekurset Fortællersken III, Pennens Kraft, har jeg en inderlig intention om både at lade mig guide af egne fortællinger OG udforske nogle af de veje og måder, vi kan forankre os spirituelt og få intuitive hints og vejledning. Jeg beder om hjælp. For noget af det vigtigste, vi kan gøre, hvis vi har en intention om at lade vores skrivearbejde være et spirituelt anliggende også, er et forholde os åbne og modtagelige for det, der er til os.

Og vi skal huske at bede om hjælp og være åbne for at modtage den. Det skal vi også øve os på i Fortællersken III, Pennens Kraft.

En gåtur kan gøre underværker

Noget så simpelt som en gåtur (gerne med intention) kan gøre underværker. Nu har jeg to dage i træk set ”hvordan det skal være” under min gåtur og jeg kunne efterfølgende gå hjem og notere det i min simrebog. Sjovt er det jo også at notere sig i rejsedagbogen, at jeg måtte give slip for at få fat. Vi har ofte en ide om, at vi skal knokle en vis legemsdel ud af bukser for at få resultater, men det, min ven, er kun hvis vi skaber fra egoet. På sjælens vej er der en helt anden rytme og dans.

Det er med stor glæde, at jeg nu kan begynde at formgive skriveforløbet og gøre det på præcist den måde, jeg er blevet inspireret og guidet til. Det arbejde begynder jeg på i næste uge.

Fortællersken III, Pennens Kraft, starter den 20. marts ved Forårsjævndøgn og jeg har åbnet for tilmeldinger.

Tiden lige nu

Har du følt dig træt, drænet og uden særlig energi? Eller skifter energien hele tiden fra træthed til små energisprøjt? Tiden lige nu er et tærskeltidspunkt. Så hvis du føler dig lidt forkommen og hvis energien ikke helt har været, som du kunne have ønsket det, så vid, at det har været sådan for mange af os.

Merkur har været i retrograd siden den 30. januar og forlader den position i morgen den 20. februar. Merkur i retrograd er introvert, her går kraften i sig selv og der holdes en temmelig lang pause, hvad udfarenhed og handling angår. Ofte bliver vi som sensitive påvirkede af den energi på samme måde som naturen er det, men hvis vi ærer det, opdager vi, at vi ikke går glip af noget, tværtimod. Vi får alt det, der er til os, når det igen er tid. Merkur i retrograd er en god periode at være lidt mere og gøre lidt mindre. Det er en god periode at sanke.

Vi er nu gået ind i fiskens tegn, det sidste tegn inden Forårsjævndøgn den 20. marts, hvor alt nulstilles på stjerneplan og Vædderen tager over. Her begynder det hele igen. Og ifølge den gamle kalender markerer Forårsjævndøgn også den første egentlige forårsdag. Det giver god indre mening for mig. Vi er med andre ord i en afslutningsfase og befinder os på en tærskel. Måske oplever du, at det gamle er afsluttet og det nye ikke er begyndt endnu.

Når vi danser på tærskler

This pause
between present and future
is the alchemy
that will wake us
unlock us
transform us …

– Nancy Levin –

Selvom det kan føles nyt og ukendt hver gang, vi glider ned i et mellemrum eller står på en tærskel, hvor udsigten er grumset og tågen ligger dybt over dalen, så er der alligevel kendetegn og følelser, der som lange tråde er vævet ind i den fortælling, der handler om de tidspunkter i livet, hvor en større og måske mere gennemgribende forandring er undervejs. Hvor vi er undervejs og i færd med at lade os forvandle.

Alligevel er det muligt at skrive sig ind. Vi kan dyppe pennen i tøsne og tågedis og lytte til de fortællinger, der svæver mellem linjerne. Lige nu. Og vi kan vælge os en dag uden dom. Vi kan lade dage som disse være en æresgæst og lytte til det, der kommer. Uden dom.

Så oplever vi i øvrigt ganske ofte, at vi får præcist det serveret, vi ikke kunne presse os frem til.

Jeg ærer rummet mellem det, der var og det, der skal komme.

Fortællersken III, Pennens Kraft, starter ved Forårsdøgn og vi starter stille og roligt. Kom med, hvis det kalder. Vi skal ikke præstere, vi skal opleve, hengive os, undres og mærke kærlighed til den pen, vi holder i vores hånd så tæt på hjertet. Vi skriver intuitivt med en intention om spirituel forankring.

Glædelig weekend. Pas godt på dig selv.

PS. Teksten i dag er mit inspirationsbrev til livet og skriverejsen, som blev udsendt for lidt siden. Jeg synes, at den skulle have lov at leve her også. Er du ikke tilmeldt og har du lyst til at modtage kommende inspirationsbreve fra min hånd og mit univers, kan du tilmelde dig i linket her.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken III – Pennens Kraft

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2021
Varighed 4 måneder

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Bogstaveligt energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Vi starter skriverejsen i Fortællersken III ved Forårsjævndøgn den 20. marts.
Du begiver dig på en inderlig skriverejse gennem foråret og ind i sommeren.

Forløbet varer som de andre Fortællersken skrivekurser 4 måneder, så du får en god fornemmelse af den kreative proces og dig selv i den.

Fortællersken III, Pennens Kraft – klik her for invitation og detaljer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: