Den hellige ventetid

Det skete i går at uglen kom. Hun mindede mig om kunsten at lytte. For ser du, det er essensen af intuitiv skrivning. Vi lytter, mens vi skriver.

Det husker jeg mig selv på, da jeg møder Ravnen på morgenens rand. Det er så fristende at lægge ordene i munden på hende. At være forud for begivenhedernes gang og løbe stafet i fremtiden. Udtænke en snedig plan. Tænke magien itu.

Her er det, at vi må stoppe op og trække vejret dybt. Træde et skridt tilbage og stilne de løbske tanker. Det kan være en god ide at hæfte sig ved sanselige detaljer. Som lyset, der flyder gennem vinduet og bader min skrivebog i sol. Som ordene, der kaster skygge.

Stille nu, tanker, ti. Lad være med at formode, lad os i stedet lytte til dagens frænde. Ravnen.

”Fornyelse” siger hun bare. Hun er landet på græsset til venstre for stien. ”Den kan kun finde sted, hvis du ærer det tomme rum. Rummet uden svar. Den hellige ventetid, som er et sted fuld af healing, fordi du ikke længere jager af sted og forsøger at kontrollere. Hengiv dig i tillid.”

Jeg har før mødt hende i tomrummet. Det var sidste år ved samme tid. Vi var på tur på Fyn. Vi kørte rundt på må og få og jeg bad om at måtte finde et sted, som var perfekt til en gåtur. Jeg bad om hjælp.

Snart dukkede indgangen til skoven op på venstre side af vejen efter en bakke og et sving. Og ikke så snart var vi kommet ud af bilen og ind i skoven, før hendes velkendte kald lød fra trætoppene. Da vidste jeg. Hun fløj lidt i forvejen og ventede i toppen af et højt grantræ. Igen kaldte hun mit navn og jeg svarede.

Hun fortalte mig om kraften i det tomme rum og ikke at vide.

”Det tomme rum er renset for ideer og formodninger. Gamle historier er lagt på hylden og hylden befinder sig et andet sted. Kun i det tomme rum kan nyt opstå uden unødig indblanding og tvivl. Det tomme rum har ført dig frem til denne skov, som du ikke anede fandtes. Da du bad om hjælp, fandt du herhen.”

”Nuvel. Hvis du forsøger at møblere det tomme rum med dine tanker, begrænser du mulighederne. Lær i stedet at give plads til drømmefrø og det spind, du sætter gang i med din intention. Vær åben. Vær modtagelig. Vær lydhør.”

Det var her, at jeg blev mindet om det. At huske at bede om hjælp. Og hun præsenterede mig for regel nummer 1. Hvis du vil have guddommelig vejledning og hjælp fra frænder, må du følge de anvisninger, du får.

Jeg er blevet bedt om at vente. Hun kalder det den hellige ventetid.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
25.  marts 2022

Photo “Magic morning light” by Panaramka, Dreamstime (c)

”Det er ikke angivet på noget kort,
det er de rette steder aldrig.”
– Herman Melville – Moby Dick –

Indre landskaber og sjæleord

De steder, som ikke er angivet på noget kort. Steder, som findes i indre landskaber og hvis farver, dufte og sanseligheder endnu kun er længsel. Måske kommer den længsel til udtryk som en dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget? Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

Historiemedicin for sjæl og hjerte

Men hvorfor udforske indre landskaber og gøre det via ord og fortællinger? Fordi vi her høster den historiemedicin, som kan noget ganske særligt.

Historiemedicin er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen en guide, som viser os det næste skridt. Eller som i mit tilfælde i fortællingen i dag: At det ikke er tid til at tage næste skridt endnu.

Nogle gange er forholdet mellem histories indhold og vores liv åbenlyst, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de healende egenskaber og vi mærker det som et stille suk.

Hvis skrivelængslen kalder er der ganske sikkert ord i din jord. Lyt til dens kald, sæt din indre fortællerske fri.

Når skrivelængslen kalder

Mange kvinder kommer til mig og deltager på mine intuitive skrivekurser med den længsel i hjertet. Jeg kalder det skrivelængsel. Og nej, det handler som udgangspunkt ikke om at du skal skrive bøger eller gøre dine ord og fortællinger til et produkt.

Det er en subtil døråbning til din sjæl og det, der bor i dit hjerte. Det er en vej ind i længslens mysterier og ofte vejen til at skrive din sjæl ✍🏻💚 Det er essensen af mine Fortællersken skriveforløb uanset hvilket et af holdene, du deltager på. Du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Skriverejsen bringer dig ofte ind i Det Magiske Univers. Du inviterer fortællingens kraft med på din skriverejse og opdager, at du allerede har det i dig. Du skal bare øve dig på at folde det ud.

Det får du inspiration til på Skriveskolen for Fortællersker. Høstens og efterårets intuitive skrivekurser er på plads, se listen herover og rejs videre til det kursus, som kalder mest på dig.

Online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2022

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. september
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

De urgamle fortællinger lever endnu, eventyret danser mellem linjerne og ingenting er, som det ser ud. Tag din kraft og styrke tilbage og gør dig ikke mindre, end du er. Du får brug for den. Din indre kærlighedsstyrke. Lad kreativiteten risle gennem dig og giv dig selv af det, du har brug for og som styrker og gør dig godt. Og lad historiemedicinen være din daglige vitaminpille.
 Uglen –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: