Den hellige ventetid

Det skete i går at uglen kom. Hun mindede mig om kunsten at lytte. For ser du, det er essensen af intuitiv skrivning. Vi lytter, mens vi skriver.

Det husker jeg mig selv på, da jeg møder Ravnen på morgenens rand. Det er så fristende at lægge ordene i munden på hende. At være forud for begivenhedernes gang og løbe stafet i fremtiden. Udtænke en snedig plan. Tænke magien itu.

Her er det, at vi må stoppe op og trække vejret dybt. Træde et skridt tilbage og stilne de løbske tanker. Det kan være en god ide at hæfte sig ved sanselige detaljer. Som lyset, der flyder gennem vinduet og bader min skrivebog i sol. Som ordene, der kaster skygge.

Stille nu, tanker, ti. Lad være med at formode, lad os i stedet lytte til dagens frænde. Ravnen.

”Fornyelse” siger hun bare. Hun er landet på græsset til venstre for stien. ”Den kan kun finde sted, hvis du ærer det tomme rum. Rummet uden svar. Den hellige ventetid, som er et sted fuld af healing, fordi du ikke længere jager af sted og forsøger at kontrollere. Hengiv dig i tillid.”

Jeg har før mødt hende i tomrummet. Det var sidste år ved samme tid. Vi var på tur på Fyn. Vi kørte rundt på må og få og jeg bad om at måtte finde et sted, som var perfekt til en gåtur. Jeg bad om hjælp.

Snart dukkede indgangen til skoven op på venstre side af vejen efter en bakke og et sving. Og ikke så snart var vi kommet ud af bilen og ind i skoven, før hendes velkendte kald lød fra trætoppene. Da vidste jeg. Hun fløj lidt i forvejen og ventede i toppen af et højt grantræ. Igen kaldte hun mit navn og jeg svarede.

Hun fortalte mig om kraften i det tomme rum og ikke at vide.

”Det tomme rum er renset for ideer og formodninger. Gamle historier er lagt på hylden og hylden befinder sig et andet sted. Kun i det tomme rum kan nyt opstå uden unødig indblanding og tvivl. Det tomme rum har ført dig frem til denne skov, som du ikke anede fandtes. Da du bad om hjælp, fandt du herhen.”

”Nuvel. Hvis du forsøger at møblere det tomme rum med dine tanker, begrænser du mulighederne. Lær i stedet at give plads til drømmefrø og det spind, du sætter gang i med din intention. Vær åben. Vær modtagelig. Vær lydhør.”

Det var her, at jeg blev mindet om det. At huske at bede om hjælp. Og hun præsenterede mig for regel nummer 1. Hvis du vil have guddommelig vejledning og hjælp fra frænder, må du følge de anvisninger, du får.

Jeg er blevet bedt om at vente. Hun kalder det den hellige ventetid.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
25.  marts 2022

Photo “Magic morning light” by Panaramka, Dreamstime (c)

”Det er ikke angivet på noget kort,
det er de rette steder aldrig.”
– Herman Melville – Moby Dick –

Indre landskaber og sjæleord – på skriverejsen i Sommersjæl

De steder, som ikke er angivet på noget kort. Steder, som findes i indre landskaber og hvis farver, dufte og sanseligheder endnu kun er længsel. Måske kommer den længsel til udtryk som en dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget? Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

På skriverejsen i Sommersjæl skriver vi os ind i indre landskaber. Vi øver os på at lytte og skrive det, vi hører. Det er et inderligt arbejde, som er vigtigt at gøre om sommeren også, fordi vi skaber balance mellem det indre og ydre og ærer længslen i vores sjæl. Hvad handler den om? Hvad er det dér synger ligeså stille og alligevel mærkes så stærkt?

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det starter den 1. maj og tager dig på en skrivende rejse gennem sommeren. Du får inspirerende skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og du øver dig på at lytte og skrive intuitivt. Det får du selvfølgelig en introduktion til indledningsvis og har du brug for hjælp undervejs i processen, kontakter du mig selvfølgelig og får hjælp.

I Sommersjæl høster du historiemedicin for sjæl og hjerter. Det er som at plukke modne tomater fra en plante. En efter en.

Historiemedicin for sjæl og hjerte

Men hvorfor udforske indre landskaber og gøre det via ord og fortællinger? Fordi vi her høster den historiemedicin, som kan noget ganske særligt.

Historiemedicin er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen en guide, som viser os det næste skridt. Eller som i mit tilfælde i fortællingen i dag: At det ikke er tid til at tage næste skridt endnu.

Nogle gange er forholdet mellem histories indhold og vores liv åbenlyst, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de healende egenskaber og vi mærker det som et stille suk.

Skriverejsen Sommersjæl

et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Som deltager på skriverejsen Sommersjæl

 • får du 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • vælger du en særlig frænde – et dyr, en plante eller jokeren
 • kan du konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • lærer du sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • finder du ro og indre retning i en urolig tid
 • mærker du din sommerkraft
 • høster du og gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • oplever du glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • starter eller genstarter du din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Sommerens energiarbejde

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet, fordi vi sjældent giver os tid eller skaber stille rum, hvor vi kan lytte og give udtryk for vores indre liv. Men gør vi det, bliver vi beriget.

Når vi bærer alle årstider i vores skød, følger vores egen rytme og cyklus, kan vi nyde den lethed, som sommerens også bringer. Vi er stadig forankret i det indre. Vi er i balance.

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder.
Sommersjæl tager dig med ud i naturen.
Sommersjæl tager dig med på skrivevandring i indre landskaber.
Sommersjæl skænker dig skriveafsæt og øvelser, som inspirerer dig til at skrive din sommer og tegne et landkort for din sjæl.

Pris for 4 måneder skriverejse gennem sommeren

Ravnerabat
Pris ved tilmelding senest den 10. april 2022
DKK 1200,-

Pris ved tilmelding efter den 10. april 2022
DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms

Tilmeld dig ved at klikke på billedet herunder

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.
Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.
Betaling kan ske via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Hjertelig velkommen på skriverejse i Sommersjæl

Skriverejsen Sommersjæl – klik for invitation og flere detaljer

De urgamle fortællinger lever endnu, eventyret danser mellem linjerne og ingenting er, som det ser ud. Tag din kraft og styrke tilbage og gør dig ikke mindre, end du er. Du får brug for den. Din indre kærlighedsstyrke. Lad kreativiteten risle gennem dig og giv dig selv af det, du har brug for og som styrker og gør dig godt. Og lad historiemedicinen være din daglige vitaminpille.
 Uglen –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: