Ved Egekongens fod

”Det er først bagefter, at man får øje på trådene. De fine perletråde i edderkoppespindet. Hvordan man med sine ord og ved at beskrive sine rejse har skabt en vej, som ikke fandtes før. Hvordan man med sin disciplin og sine gentagelser selv har vævet den vej. En vej, hvor der vokser fortællinger og hvor jorden er gødet med historiemedicin.”

”Vi er væversker” svarer hun og smiler bredt bag egetræets brede stamme. I ly for vinden. Et sted i skoven. Jeg mødte hende for enden af trappen, vi havde fået samme ide. Vi fulgtes ad ud i skoven. Nu står vi på et sted, hvor vinden ikke når ind, men vi kan hører de øverste grene synge. Hele skoven svajer til den urolige musik. Men her er der roligt som i orkanens øje.

Willow May læner sig op af stammen og glider så ned af den for at slå rod ved træets rødder. Hun klapper blidt på en ledig rod ved sin side og jeg sætter mig ned.

”Egetræet viser dig, hvordan du kan stå stærkt i din egen sandhed” siger hun. ”Det inviterer dig til at træde ind i din styrke og eje den. Egetræet kan lære dig om udholdenhed, styrke, mod og visdom.”

”Wow” udbryder jeg og overvejer om jeg skal fortælle hende om mit møde med Reithe. Men da jeg ser på hende, ved jeg at hun ved. Der er ikke noget at fortælle. Ingen tilfældigheder, alt er orkestreret efter magisk vilje. Egetræet. Vædderen. Willow. Som selv minder om et træ med sine grønne negle og det runde ansigt med kastanjekrøller. Hun taler videre med rolig stemme.

”Egetræet inviterer dig til at leve dit liv nu med fuld autencitet. Stå ved, hvem du er. For du ved det godt, det skræmmer dig bare. Tag den til dig nu, din livskraft og styrke, du behøver ikke gøre noget særligt for at det skal ske.”

”Du kan søge hjælp, visdom og dyb indre ro ved egetræets fod og som du måske kan fornemme, er dette gamle træ Egekongen. Jeg har ledt dig herhen, fordi du har brug stedet her nu. Jeg har indviet dig og velsigner din rejse.”

Willow læner sig tilbage mod stammen og lukker øjnene.

Tusmørket sænker sig over skoven og fugten breder sig. Over os, et sted mellem trætoppene, får jeg øje på fuldmånen. Den sejler over himlen og vipper i vinden som et skib. Mens mørket breder sig og skoven skrumper, rejser jeg ind til et sted i mig selv. Ledsaget af Blomstermånen og til lyden af vædderens hove. De kraftfulde skridt mod kolde sten. Viljen til at ville sjælens længsel.

”Du har, hvad der skal til” siger Willow og vækker mig blidt. ”Lad det nu komme til orde.”

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
6. maj 2023

Mød træerne på min sommerskriveskole

Hvis du deltager på min sommerskriveskole vil du også møde træerne og lære lidt mere om deres symbolik. Og du vil få en invitation fra 3 af skovens træer. Det gør du ved hjælp af ord og fortællinger, med din pen rejser du ind i skovens magiske univers.

Jeg har komponeret skriveafsæt og øvelser med afsæt i skoven, som hjælper dig med at komme fri af tankespind og tvivl om, om du overhovedet kan skrive. For det kan du. Tro mig på mit ord! Jeg har set utallige kvinder blomster, jeg har hørt deres fortællinger og set, hvad historiemedicin kan.

Skoven er ingen tilfældighed

Skoven er ingen tilfældighed. For det har altid været skoven, der på fineste vis har hjulpet mig med på svære steder i livet. Stagnation og blokering er blevet opløst blandt skovens træer og væsener. Derfor skabte jeg sidste år det skrivekursus, som jeg nu tilbyder dig til gunstig pris.

Deltag på mit hold eller skriv alene

Når du tilmelder dig og det håber jeg du gør, hvis det kalder, for skrivelængsel er ingen kuriøs tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen. Når du tilmelder dig vælger du, om du vil være en del af mit online hold, som er en hemmelig gruppe på Facebook eller om du vil skriverejse på egen hånd.

Begge dele skænker dig uvurderlig tid offline og tid til at skrive.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 8 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Du skal med andre ord ikke se på videoer og høre mig tale. Du skal ikke deltage i zooms og andre skriveforstyrrende tiltag.

Uanset om du deltager på holdet, hvor du ikke skal komme til stede på bestemte tidspunkter, læs mere i invitationen herunder, eller om du vælger at skriverejse på egen hånd, er dit indre fokus og din skrivende rejse gennem skoven en form for hellig fordybelse.

Tag et kig på invitationen og kom med, hvis det kalder. Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet.

Intuitiv Skrivning: Skoven
Et sommerskrivekursus for sjæl og hjerte

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august 2023

Skriv din sommer, skriv din sjæl.

Intuitiv skrivning i skovens univers

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen den 5. juni.

Vil du være med i min online gruppe eller skriverejse på egen hånd

Du bestemmer selv, om du har lyst til at være en del af min hemmelige gruppe og mit undervisningsrum på Facebook eller om du har brug for at hellige dig den indre rejst og tage kurset alene.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Kurset er for dig – hvis du deltager på mit hold og er med i den hemmelige Facebook-gruppe

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers
 • som gerne vil være en del af en skrivegruppe

Jeg holder det hemmelige rum på Facebook i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

Kurset er for dig – hvis du vælger at skriverejse alene

 • der hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • som er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • som er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • som ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • hvis indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • som er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • som ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • som ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse

Uanset, om du vælger det ene eller det andet, kan du bruge ovenstående punkter som inspiration til din intention med at deltage på min intuitive sommerskriveskole.

Pluk og sæt dine egne punkter op på første side af din skrivebog. Lad din intention opstå af det, der vækker genklang hos dig.

Tærsklen

Vi skal blandt andet lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

I en hemmelig gruppe på Facebook holder jeg er et skriverum med næb, kløer og kærlighed. Du bliver du en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet holder jeg i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Eller en rejse, du foretager på egen hånd

Måske har du ikke brug for at være en del af den ydre cirkel? Måske har du behov for at skriverejse alene og hellige dig det indre fuldt og helt? Hvis det skal være sådan for dig, skriver du det i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Inspiration til at skrive intuitivt og sætte din indre fortællerske fri

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deltagergebyr (Særpris 2023)

DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms.

Kan jeg betale i rater?
Ja, det kan du. Du kan betale beløbet i 2-3 rater, det koster ikke ekstra, men du forpligter dig i så fald til at betale det fulde beløb indenfor aftale tidsramme. Skriv i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig det.

Hvad hvis jeg vil tage kurset på egen hånd?
Hvis du vil deltage alene og uden at være en del af den ydre gruppe, skriver du blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: