Nøgler og ordkraft

I de seneste uger har jeg hver morgen delt fortællingen fra mine magiske morgensider med dig her på bloggen. En fortælling og 3 nøgleord fra min egen skriverejse.

Det holder jeg en pause med nu. Men husk, at du altid selv kan finde dagens nøgleord og bruge dem som afsæt til ord og fortællinger. Slå tilfældigt op i en bog og lad fingeren falde på et ord eller en sætning. Eller træk tarotkort som et ritual på din skriverejse og få dine ord af den vej. Der er mange veje og måder. Måske ved du instinktivt, når du vågner om morgenen, hvad dagens nøgleord er. Du hører det hviske, pusle og rumstere. Skriv dig ind.

Fordybelse

I de kommende uger vil jeg fordybe mig i skriverierne på en anden måde. Jeg skal tilbage og hente noget, jeg glemte undervejs. Mine magiske morgensider vil for en stund være dedikeret til dette arbejde og derfor vil jeg ikke dele råt for usødet, som jeg har gjort det i nogle uger nu. Men jeg håber, at du har haft glæde af de små fortællinger og ord fra min skrivebog ❤

Når sjælen kalder os hjem

Og jeg vender selvfølgelig tilbage fra tid til anden og deler med dig. Bare ikke hver eneste morgen, for nu kalder min sjæl mig hjem. Budskabet stod klart, efter jeg havde skrevet om rejsedagbogen i går:

”Gå tilbage et par måneder. Konsulter din rejsedagbog. Her vil du finde værdifulde ledetråde, ord, sætninger og små fortællinger, som du nu kombinere og sammen vil de skænke dig en særlig nøgle.”

”Kan du se hende? Den rejsende kvinde med skrivebog og pen? Rejs nu gennem de landskaber, hvor hun også rejste og se det, hun fik øje på. Se også det, hun ikke så, fordi hun stod for tæt på. Mærk det, der danser mellem linjerne.”

På drømmemarken

Her til morgen skrev jeg til mig selv og for mig selv. Jeg mødte Vanddragen, Slangen og blev inviteret til at danse på drømmemarkens jord. Her er der vigtigt arbejde at gøre. Her skal der sås drømmefrø.

Drømmemarken er blevet et sted i mit indre landskab. Jeg har navngivet stedet og skal nu rejse rundt i det landskab og notere mig detaljerne. Jeg skal ikke alene drømme, jeg skal også få øje på, hvilke hjælpere der er til stede og hvad de fortæller mig. Jeg skal lytte og skrive det, jeg hører. Det bliver en fantasirejse i virkeligheden, det er magisk realisme sat i spil. for er der én ting, jeg har lært i livet, så er det følgende: Vil du have magi i dit liv, må du tro på magien og invitere den med på din skrive- og livsrejse. Eller som Lewis Caroll har sagt det:

“You know what the issue is with this world?
Everyone wants some magical solution to their problem
and everyone refuses to believe in magic.”

Det magiske landkort

Har du lyst til selv at skrive og arbejde med dine indre landskaber, så kom med på mit næste eSkrivekursus “Between Stories, det indre landkort”. Invitationen er ude og du kan nu tilmelde dig og sikre dig din plads. Klik her for invitation og detaljer.

Torn pieces of paper with phrase Words Have Power

Ord med særlig energi og kraft

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Du kan bruge skrivningen som en slags kortlægning af dit liv. Du kan skrive dig til klarhed. Med ordene tegner du et landkort over dit liv og du ser alle byerne og landskaberne dér: Glæder, sorger, grænser, frygt, modstand, guldminer og genvordigheder.

Undervejs opdager du noget, som du måske ikke havde set eller troet på før. Du er slet ikke magtesløs. Du har valgmuligheder, for det står der sort på hvidt og du har selv skrevet det. Desuden får du ofte at vide hvilke valgmuligheder, du har. Du får øje på det undervejs og du mærker, at du egentlig godt ved besked.

”Den måde, man beskriver og forstår sit liv på, at er i sidste instans uløseligt forbundet med den måde, man lever det på”, siger terapeut og skrivemanuduktør Mandy Aftel. Man er i direkte betydning sit eget livs forfatter.

Ord er energi

Ordets magt er ægte, hvad enten man er bevidst om det eller ej.
– Sonia Choquette –

Ord er kreative. De er informative, de indeholder information og budskaber, men de er også formative. Det må vi aldrig glemme.

Ord er formative, for på magisk vis bliver vi det, vi skriver. Ordene former os og det gør de via den energi, der er i spil. De er derfor, vi skal vælge vores ord med omhu. Ord sliber kanter, viser vej og skaber nye døre og åbninger, som ikke fandtes før. Også på skriverejsen bliver vejen til, mens vi går og skriver.

Journal old

Ord med særlig energi og kraft – Skriveøvelse og refleksion

Tag på en lille rejse tilbage og læs lidt af det, du har skrevet gennem den senere tid. Vælg nogle tekster, hvor du i hvert fald til dels har skrevet frit og intuitivt. Skriver du morgensider, kan det måske være her, at du søger dine ord.

Hæft dig ved ordene og deres energi og især de ord, som går igen. Selvom du måske ikke er bevidst om det, er der ord, du bruger meget, de har betydning for dig og den energi, ordene indeholder, er med til at forme dig.

Skriv en liste på 8-10 af de ord, verber og substantiver (udsagnsord og navneord), som du har brugt mest.

Hvad er det for ord?
Er det stærke ord, positive ord, negative ord, sørgelige ord, sjove ord?

Prøv at mærke efter. Hvorfor er lige de ord vigtige for dig? Og hvis du ikke helt ved det, så er det også OK. De fleste har du uden tvivl skrevet ubevidst og i processen.

Hvis nogle af ordene er negativt ladede eller gør dig ked af det af anden grund, så prøv at erstatte dem med ord, som har en mere positiv kraft.

Og her handler det naturligvis ikke om at erstatte det sørgelige med det sjove, sorgen og dens fortællinger har deres helt egen berettigelse og skal hverken slettes eller negligeres. Tværtimod. Det her er blot en lille ordleg, som kan hjælpe dig med at MÆRKE ordenes energi og som kan gøre dig mere bevidst om at fornemme og anerkende ordenes magt og kraft.

Har du nogle yndlingsord?

Så skriv dem også i din rejsedagbog og lad dem stå dér som symbol på dig og indre rejse.

Og hvis du har fået blod på tanden i forhold til at finde nøgleord, ord med særlig kraft og energi og fået lyst til at samle dem og sætte dem over i en slags mosaik eller opsamling, kan du også kigge efter symboler.

Smykkeskrin

Symboler som smykkeskrin af indre magi

Symboler er vigtige, du kan gemme din kraft og dine hjerteord i dem. De er som smykkeskrin af indre magi.

Værn om dem, giv dem en særlig plads i dit skriverum og i dit hjerte. Og værn om det sted, det er dit hellige rum og et sted, hvor du kan være i vished om, at du vil få al den hjælp, du behøver, hvis du åbner dig for det.

Ord kan også være symbolske for dig og på den måde repræsentere en særlig kraft, energi eller værdi.

Ord kan hjælpe dig med at genskabe dig selv på en ny og kraftfuld måde. Ord kan gøre dig stærkere.

Vælg dine ord med omhu. For ordene skriver dig.

Fra min eBog Spirituel Skrivning
Lene Frandsen (c)

Online skrivekurser

Har du skrivelængsel og lyst til at lære det? Øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte? Jeg tilbyder online skrivekurser for kvinder og lige herunder finder du en liste over kommende kurser.

Det næste skrivecirkelforløb (online) er Fortællersken I, som starter den 22. april. Der er endnu ledige pladser og du er hjerteligt velkommen. Se mere herunder.

ONLINE SKRIVEKURSER FOR KVINDER

FORTÆLLERSKEN I
Starter den 22. april
Online skrivecirkelforløb
Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
og sætter din indre fortællerske fri


BETWEEN STORIES, DET MAGISKE LANDKORT
Starter den 7. maj
eSkrivekursus i pagt med årshjulet
Sæt ord på dine indre landskaber og skab rum til ro, refleksion og skriverier


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Selvstændig fortsættelse af Fortællersken I
En eventyrrejse i 4. dele – Starter den 1. september
Online skrivecirkelforløb

Heltindens Rejse
Heksens Univers
Eventyrets Arketyper
Hverdagsmagi


Tilmelder du dig nu eller i nærmeste fremtid, er der ravnerabat at hente på samtlige forløb. Klik videre og se detaljerne på hvert enkelt skriveforløb/kursus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: