En særlig visdom

Noget er anderledes her til morgen, energien er skiftet og jeg mærker et blidt strejf af håb som en brise gennem det åbne vindue. Det er sidste dag med Merkur i retrograd og jeg tænker på, hvad jeg lært gennem de uger, hvor han dansede baglæns. Merkur.

Jeg forstod efterhånden, at vi ikke kun bliver holdt tilbage i det ydre, hvor kommunikationen forplumres og teknikken driller. Budskaber er utydelige, der er misforståelser og miskmask. Men Merkur i retrograd går begge veje, således bremses vi også indadtil og selvom vi kan mærke noget snurre og simre, kan vi ikke få adgang til det. Vi står foran en gammel dør med en kæmpe hængelås og selvom vi både banker på og sparker til døren, lukkes vi ikke ind.

Denne gang har jeg gjort mit bedste for at ære det tidspunkt på rejsen og indrømmet, det har været svært.

”Men du har jo faktisk gjort det!”

Jeg hører en stemme fra dybet og får øje på floden et niveau længere nede. Vædder har fulgt mig på vej gennem de stenede bjerge og har nu taget afsked. Jeg er alene igen. Forsigtigt kravler jeg ned og står snart foran den rislende flod, der som altid er på vej mod havet. Dér møder jeg ham, som ifølge den gamle tradition er den klogeste af dem alle. Laksen. Han er en særlig budbringer af den visdom, som vi kun kan tilegne os i svære tider, hvor vi vitterligt svømmer mod strømmen.

“Jamen, har jeg gjort det godt nok?” spørger jeg en smule bekymret. Jeg vil så gerne mestre det i stedet for at kæmpe imod. Det nytter alligevel ikke noget.

”Så godt du kunne” siger han, laksen i floden. ”Og det er godt nok. Nu står du på endnu en tærskel, Merkur er ved slippe sin retrograd og snart vil energien fragte dig videre. Den gamle dør med lås og slå vil åbne sig og alt det, der har snurret og simret, vil komme dig i møde. Du får adgang og vejene bliver igen fremkommelige.”

Jeg takker ham for hans ord. For eftersom Merkur stadig har fat i sin retrograd, er det, som Laksen nu bringer mig, stadig en subtil tråd, som jeg må vente på at spinde. Men snart. Er det tid. Og nu er det søndag.

In the dark of the moon,
October
the salmon are pulling up
on the stream of their cycle.
They come at night shining
with life and death
to the small secret waters beneath the stars.
I hear them moving against reason
with pure purpose going upstream
big as whales
bright with death
and life
they pass.
-Loren Cruden –

Magiske morgensider, 12. juli 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

Tape recorder

Fortællersken læser højt

Jeg er blevet spurgt, om jeg kunne have lyst til at læse højt af mine morgenfortællinger, så du i stedet for at læse selv kan lytte til dem og min stemme. Ja, faktisk er jeg blevet opfordret til at lave podcast, som man kan abonnere på.

Den opfordring har jeg taget til mig. Men som det er med den slags, må man øve sig og finde ud af, hvordan det skal gøres. Det er dér mange forkromede bud på, så mange at man kan blive helt ør. Udstyr, musik, programmer – hør her!

Jeg gør det så simpelt, som jeg kan. Min intention er at læse højt for dig og skænke dig en dosis historiemedicin. Du bestemmer selv, om du vil læse eller lytte. I stressede tider og når vi er trætte og ukoncentrerede, kan det være en god ide at sætte sig godt til rette, lukke øjnene, trække vejret dybt og bare lytte.

Inden længe vil du kunne finde min lille Podcast eller lydfil efter selve fortællingen. Jeg giver lyd, når det er klar. Lige nu venter jeg på en mikrofon, som jeg har bestilt. Jeg vil naturligvis forsøge at gøre lyden så god som mulig, når du lytter.

Læs højt for dig selv

Ofte er vi ikke helt klar over, hvad det er vi har skrevet. Og det er vi til dels ikke, fordi vi (ofte) har en stemme, en indre censor stemme, som har travlt med at kritisere og finde fejl. Vi kan lære os selv at skrive videre, selvom stemmen kagler og skyder med spredehagl i forhold til at stoppe os og opgive, men bagefter sidder vi ofte tilbage med en følelse af, at det sikkert ikke er godt nok.

Eller hvad skrev jeg mon egentlig?

Derfor er det en gave, hvis du i din proces giver dig tid til efterfølgende at læse det, du har skrevet og lytter samtidig.

Der sker noget særligt, når vi lytter til historier og fortællinger. Vores hjernebølger bliver langsommere, vi slapper af og kan således bedre absorbere og forstå handlingen på et indre plan. Vi forbinder os og bliver i stand til at lytte. Og ren lytning er en gave. En af kvinderne, som var med i et på mit skrivekursus Fortællersken beskrev det således:

”Der opstår en helt særlig magi når vi skriver på denne måde, hvor ordene får lov til at komme som de vil. Noget af fortænktheden opløses og noget andet opstår (noget sjæl muligvis). Og det skøre er så, at man ofte bagefter sidder og ikke helt forstår fortællingerne, og på en måde er inviteret ind som førstegangslæser til det, der netop er løbet ud af ens egen pen.”

En førstegangslæser til det, der netop er løbet ud af ens pen. Prøv det. Helt bevidst. Vær en førstegangslæser til det, du har skrevet, læs højt af din egen fortælling og lyt samtidig.

Du kan eventuelt optage det på din telefon og bagefter lytte med lukkede øjne. Så får du ofte en helt anden fornemmelse af fortællingen og det, der flød fra din pen.


Find din skrivestemme og sæt din indre fortællerske fri

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærer at åbne for det, der vil skrives gennem dig.

Vil du gerne finde din skrivestemme? Vil du gerne have mere glæde og magi ind i dit liv og skrive fra sjæl og hjerte? Så er Fortællersken I helt sikkert noget for dig. Du skal ikke have særlige skriveforudsætninger, jeg guider dig blidt på vej og du vil opleve, at din stemme bliver tydeligere i processen.

Fortællersken handler også om at vække de indre kraftcentre, som vi kan få adgang til via fortællingerne. De steder, hvor du har uanede ressourcer og hvor der er hjælp at hente.

Fortællersken findes allerede i dig. Skriv dig ind og sæt hende fri.

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Fortællersken

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 15. september 2020

 • Intuitiv skrivning
 • Den vise kvinde
 • Din skrivestemme
 • Historiemedicin – healing gennem ord og fortællinger

Når Fortællersken I kommer igen til efteråret, bliver det i en ny udgave.

Skrivekurset hedder fremover Fortællersken I – Intuitiv Skrivning. Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du introduceret til spirituel skrivning og får ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Lad mig vise dig hvordan.

Din intention giver opmærksomhed til det, du ønsker dig i livet

Når du formulerer din intention har det indflydelse på, hvad du skænker din opmærksomhed. Når vi er bevidste omkring vores intention, kanaliserer vi energien derhen, hvor vi ønsker den skal være. Vi understøtter vores drømme og ønsker, dem som stammer fra sjælen, og er med til at give manifestationen brændstof over tid.

Hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte, starter du med at formulere en intention med din skrivning. Og din intention kan meget vel rumme dit ønske om at skrive så intuitivt som muligt og åbne op.

Du er nødt til at forkaste tankerne og rigide meninger om, hvordan det skal være eller føles. Alle følelser er velkomne, de kan endda være brændstof til skriverier og de store grundfølelser rummer ofte fortællingens hjerteslag. Så byd dit rige indre liv og de store følelser velkommen. Du får brug for dem, når du skriver og beskriver.

Du får en introduktion til intentionens kraft og formulerer indledningsvis din intention med at deltage i Fortællersken.

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. En skriverejse med mange stationer, som du efterhånden lærer at kende og bliver fortrolig med.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Fortællersken forløbet vil være givende for dig, hvis du

 • har skrivelyst og længsel
 • gerne vil lære at skrive intuitivt
 • har lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • oplever skriveblokering og har brug for at få løsnet op og sat fri
 • længes efter at finde din egen fortællerstemme og høre dens særlige lyd og toner
 • gerne vil lære at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
 • ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • gerne vil give din indre fortællerske ordet
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • gerne vil forankre dig spirituelt i din skrivning
 • oplever, at dit indre landkort ikke stemmer længere overens med det ydre landskab
 • ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • har en drøm om at blive en del af en cirkel af skrivende kvinder
 • vil give dig selv en ganske særlig gave

Lyst til at prøve nye skriveveje

Du har lyst til og mod på at lege og prøve nye skriveveje. Du ser det som et eventyr og ved, at du er nødt til at skrive dig ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte for at få fat i de virkelig gode og transformerende fortællinger.

Din særlige skrivestemme

Du længes efter at finde din egen fortællerstemme og høre dens særlige lyd og toner. Du vil gene lære at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse. I Fortællersken skærper du din intuition og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte.

Giv din vise kvinde ordet

Fortællersken er for dig, som ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i endnu højere grad en tidligere at give din indre vise kvinde ordet.

Vi skriver i livet

I Fortællersken skriver vi i livet. Det handler ikke om at sætte livet på stand-by, tværtimod, det handler om at lære at skabe en god skriverytme og rutine, som giver plads til livet i alle dens facetter.

Her opdager du magien i at skrive i livet. Du er ikke længere blokeret, alt kan skrives og foldes ud. Det, der står i vejen, er vejen.

Deling er heling – Fortællersken er et skrivecirkelforløb

Fortællersken består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Jeg holder rummet med næb, kløer og kærlighed i henhold til Julia Camerons regler om Den Hellige Cirkel.

Tilpasset dit liv og livsrytme

Forløbet er glidende, fleksibelt og kan tilpasses dit liv og livsrytme. Og selvfølgelig kan du tage med i sommerhus og på ferie, ja ud i naturen endda, når vejr og lejlighed byder sig.

FORTÆLLERSKEN forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen, holder jeg et skriverum, hvor du kan danse frit og prøve dig frem. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

I stedet for at lære at skrive på en bestemt måde, lærer du at skrive på din egen måde og efterhånden vil du opleve, at du skriver mere frit og ubesværet. Det er lov at øve sig og din indre fortællerske skal have lov til at lege og eksperimentere.

I Fortællersken lærer du dig selv at kende i samspil med den kreative proces, ebbe og flod, opture og nedture. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Fortællersken og du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser inviterer til ture ud.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 15. SEPTEMBER

 Som deltager af Fortællersken får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg trækker dit fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig i forløbet.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 15. september

Pris DKK
DKK 2300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. august
DKK 2000,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 15. SEPTEMBER

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hvad siger andre?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 15. SEPTEMBER

 

Andre online skrivekurser – høst og efterår 2020

Between Stories _ Det magiske landkort

BETWEEN STORIES, DET MAGISKE LANDKORT
Nyt hold starter den 7. august
eSkrivekursus i pagt med årshjulet
Sæt ord på dine indre landskaber og skab rum til ro, refleksion og skriverier.
Oplev magien i fortællingens kraft.
For kvinder på livets tærskler.


Fortællersken II - Eventyret

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Selvstændig fortsættelse af Fortællersken I
Starter den 1. september

En skriverejse i 4. dele

 1. Heltindens Rejse
 2. Heksens Univers
 3. Eventyrets Arketyper
 4. Hverdagsmagi

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: