Livlinen

“Du må lære at stole på fortællingens kraft og kende den som en væverske kender sine tråde. Dine fingre og din pen i bevægelse over blanke sider, linjer, lytte, lære og have tillid.”

”Men hør, hvad laver du da denne morgen på fortællerskens vej?

Det var måske lige kækt nok, men med tiden bliver jeg mere dristig. Nogle ville nok kalde det fræk. Min farmor ville i hvert fald. Men sådan er det i det her venskab, vi har fået en kærlig og direkte toner, som passer mig godt, selvom jeg stadig forbavses over min bramfrihed. Jeg spilder mine ord og kan ikke tage dem tilbage. De triller ud i græsset, der er vådt og klæbrigt af finregn. Vinden er voldsom i dag, højrøstet, den river i frakke og hår. Fejer over landskabet med sin kæmpemæssige kost og rydder op i efterårets affald. Denne morgen starter til lyden af vindens sang.

Han svarer ikke med det samme, men giver sig tid, thi ingen burde have travlt på en vintermorgen som denne. Krop og sjæl er naturligt langsomme, trætte på en behagelig måde hvis man altså ikke stritter imod og lader det blive en kamp. Det er rodenergiens tid og næringen simrer i rødderne.

”Jeg er din ledsager i dag” ler han, ”det kan vel næppe komme som en overraskelse? Jeg er en del af dagens fortælling og den energi, der bølger i din sfære. Jeg er dagens budbringer, budskab og din ven. Et Kinderæg. Det får os begge til at skraldgrine og alle spændinger forstummer. Han fortsætter:

”Jeg er her for at huske dig på, at din styrke findes i alt det, du forkastede som forkert. Dine særheder og din anderledeshed er din unikke gave. Giv aldrig mere afkald på det, der gør dig til dig. Gud har ikke sløset med sin skabelse. Den er perfekt.

Jeg ler, nærmest hånligt. ”Ha ha! Du skulle bare vide.”

”Jamen, jeg ved skam! Din udfordring nu er at favne alt det, du dømte forkert og at gøre det i kærlighed til dig selv og din vej. Vi står her ved en skillevej og valget er dit. Så hvad vælger du? For hvis du er færdig med at klippe hæle, hugge tæer og danse forkrampet på andres landminer, så kom med mig. Denne vej ja! Følg blot sjælens kald, den ved.

Lad din store sensitivitet, din veludviklede intuition, din evne til at se og ikke mindst dit hjertevarme venskab med fortællingens kraft være din livline. Giv aldrig mere afkald på dig selv.”

”Gå med det, som drager dig. Vær den du er i pagt med natur og årshjul. Skriv det, du ser og kan mærke og på en måde, som både gør dig godt og som pirrer dig. Vækker noget i dig, gør dig nysgerrighed, gør dig kåd. Fortællersken er klar til at træde frem i lyset.

Stå stolt på denne tærskel og giv endeligt slip på tendensen til at please og ramme noget, som andre kan li’. Ram tonen i dig selv og syng din sang, for kun din sande sang kan du synge rent og fra hjertet.”

Magiske morgensider, 6. december 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen © – Frøen


Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Er der ord i din jord og er dit hjerte fuld af skrivelængsel? Lad mig være din guide på skriverejsen ind i fortællerskens univers. Skriv din sjæl og giv din indre fortællerske ordet.

Der er to Fortællerske skrivekurser  til dig først i det nye år. Se mere herunder.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 15. januar 2020

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

I Fortællersken II skal vi boltre os som fortællersker og nøgleordet er eventyr.

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret – klik for invitation og detaljer

Og husk at du får ravnerabat og sparer 350 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 15. december.

Fortællersken

Fortællersken I 

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 1. februar 2010

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

FORTÆLLERSKEN I – Klik for invitation og detaljer

Uglesang

Til inspiration, læs også gerne

Alt er tilsyneladende
Uglen og fortællersken
Eventyr som guide på den indre rejse
Et eventyr bliver til
Vejen til den vise kvinde
Myten om skriveflow

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: