Hver eneste dag

Tyren brummer og Ørnen cirkulerer i luften over ham. Den nye dag er få timer gammel, genfødt og klar til at navigere fra intentionens center uanset, hvordan dagsform og energi er. Intentionen er evig gyldig og gælder, uanset hvordan du har det.

Ser du, det handler sjældent om at gøre, med mindre du handler på intuitionen i øjeblikket. Kun lige dér virker den, intuitionen. I øjeblikket. Det handler om at være og at være så stille, at du kan høre den stille stemme hviske og få øje på dine frænder og deres budskaber, de små tegn og ledetråde, som de strøer på din sti. Det kan du også skrive dig ind, hvis du altså har en intention om at forankre dig spirituelt i din skrivning og invitere fortællingens kraft med på din indre rejse.

Her bliver fortællinger som fyrtårne på tågede morgener og i nattens dyb. Og vinteren er særlig velegnet, fordi mørket lukker alle forstyrrelserne ude og stjernerne lyser på din vej. Uglen sidder i egetræet og hvis du lytter godt efter, kan du fornemme den vise kvinde rumstere i hendes sang. Sangen kan du kun høre, fordi hun også findes i dig. Den vise kvinde. Hende som ved.

Uglen tuder siger man, men i virkeligheden er det noget andet, hun gør. Hun vender ulempe til fordel, hun ser bag tæppet af tilsyneladende og hun kan lede dig på vej. Ind i dig selv, hjem af snoede veje, hvor fortællinger og kraftfulde ord bliver vejvisere. De skænker dig historiemedicin og kysser din kind. De krammer dig på tidspunkter, hvor ingen har lov at kramme og hvor nærvær har afstand og maske på. De rører dig, de berører noget dybt i din sjæl. Vinter er ugletid.

Over mig svæver Ørnen i cirkler og jeg husker den kraftsang, der blev mig skænket på en trommerejse for år tilbage. Nu skriver jeg ordene i min bog og synger dem stille for mig selv. Det handler om at huske. Huske og vende tilbage. Hver eneste dag.

Magiske morgensider, 20. oktober 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Bogstaveligt energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder.

Find din egen vej og måde

Men som det er med den slags, er det essentielt, at du finder din egen vej og måde. Gå med det, der føles godt og rigtig for dig og byg din spirituelle skrivepraksis op omkring det, der gør dig godt og som du kan mærke styrker både dig og din praksis.

Uanset hvad, så er det næsten umuligt at skrive fra sjæl og hjerte uden at det på en eller anden måde også bliver et spirituelt eller åndeligt anliggende. At skrive fra sjæl og hjerte, hvordan kan det være andet end et spirituelt anliggende?

”Ord og fortællinger uden ånd og uden forbindelse til Kilden?
Det er døde ord.”
Fra Fortællerskens Visdom © – Lene Frandsen –

Vintersjæl – et inderligt skriveforløb for kvinder

Når Vintersjæl starter om et par uger, den 1. november, vil du som deltager også få mulighed for at forankre dig spirituelt i din skrivning. På præcist den måde, som gør dig godt og som åbner op for den gave, der er i fortællingens kraft. Der er ingen facitlister eller mål, du skal nå, derimod er min intention at du skaber en godgørende skriveproces over tid, som samtidig forankrer dig i vinteren og det, der er rodenergiens tid.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Et stille rum

Jeg opretter en hemmelig Facebookgruppe til VINTERSJÆL og du bliver optaget som medlem.

Med mindre du ønsker at skriverejse alene og på egen hånd? Det er du selvfølgelig velkommen til. Bemærk dog, at du så ikke vil modtage skrivecoaching og inspiration fra mig bortset fra alt det, du får i det månedlige skrivebrev.

Der er tidspunkter i livet, hvor vi kan have brug for at ”gå alene” og er det sådan for dig nu, så lad mig det vide og ær det.

Dog vil jeg naturligvis varmt anbefale, at du slutter dig til rummet og den fælles cirkel, for deling er heling. I al sårbarhed og i det tempo, der passer dig.

I vintersjæl færdes vi stille

Min intention er, at Vintersjæl rummet på Facebook bliver et godt og hjertevarmt rum at komme i. Forestil dig, at det slet ikke er online, men at du i stedet træder ind i en hyggelig stue. I kaminen buldrer ilden, der dufter af kaffe nybagte fortællinger. Dine skrivevenner er samlet. Her deler vi vores fortællinger, læser højt, lytter og lærer.

Jeg forestiller mig at Vintersjæl har et stille rum. Ligesom et bibliotek, hvor man skal færdes stille på læsesalen. Prøv at ære stilheden, lyt til lyden af ilden, der brænder i pejsen og kom kun ind, når du har overskud og lyst til at dele samt at læse og bevidne de andres og fortællinger.

Glæden ved at lytte

Vi lytter, vi læser højt, men vi kan også være stille sammen. Vi skriver små breve og sedler til hinanden og vi ved, at tempoet er langsomt og at vi nogle gange må vente på svar. Det er præcist som det skal være. Vintersjæl er et rum med slow-flow.

Skal du være med på skriverejsen gennem vinteren? Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Tid til tilmelding – vi starter den 1. november

Vintersjæl starter den 1. november og det er ved at være tid til tilmelding. Der er stadig ledige pladser på holdet, så hvis du mærker det kalder på dig, så kom med. Du er velkommen, du er ventet.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Beløbet er inklusive moms.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

VINTERSJÆL forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
 • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivecoach og intuitiv guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det. Skrivecoaching foregår primært i kursus-gruppen, den hemmelige cirkel på Facebook, se næste punkt.
 • Deling er heling. Hvis du har lyst, bliver du medlem af Vintersjæl, den hemmelige gruppe på Facebook, hvor vi deler af ord, skriverier og følges lidt ad på rejsen. Vi bevidner hinandens proces gennem vinteren. Jeg holder rummet i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.
  Medlemskab er ikke obligatorisk, du kan også foretage vinterskriverejsen i Vintersjæl helt på egen hånd uden at deltage i fællesskabet. Bemærk dog, at du så ikke vil modtage skrivecoaching og inspiration fra mig bortset fra alt det, du får i det månedlige skrivebrev.
 • Dit kraftdyr fra den keltiske tradition – jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
 • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
 • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
 • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
 • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
 • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl – klik her for invitation og flere detaljer

VINTERSJÆL – TILMELD MIG

Winter is beautiful time of the year
and the extra hours of darkness allow you to enter
your internal world
where riches await your discovery
– Sharlyn Hidalgo –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: