Vovestykket

Jeg læser først, hvad jeg skrev i går og hvordan jeg blev guidet. Ørnens ord om intuitiv timing og om gode gamle Merkur i retrograd. Mens solen stiger til himmels i øst, en orange kugle af håb, flyver flokke af gæs over himlen. De hilser, jeg svarer dem tavst og holder igen.

Langsomt går jeg ind og lukker døren bag mig. I skrivestuen tænder jeg skrivelys og trækker tre kort. 3 nøgleord kommer til syne og former min retning for dagen. En strækning på rejsen, hvor det ikke handler om at nå frem til næste station, men hvor langsomhed, hvile og indre fokus i terrænet er essentielt. Kan jeg blive i det?

”I dag får du mulighed for at arbejde lidt med balancen” siger hun og smiler, ”men sjovt nok er det netop ved ikke at gøre en masse at den indfinder sig. Balancen. For det handler allermest om at skabe rum og ro, vente, være og lytte.

Det er ikke en forbandelse, det er en gave. Skriv, læs, lyt og læs det med småt. Alt er tilsyneladende og mens Merkur danser baglæns, er noget fint undervejs. Vov at vent og lad det komme.”

“Hvad denne strækning på rejsen kaldes, spørger du? Det skal jeg sige dig. Den hedder Vovestykket.”

Magiske morgensider, 20. februar 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

empty station train

Stationerne på skriverejsen

Kender du stationerne på skriverejsen? Har du været på dem, rejst mellem dem og lært dig selv at kende på rejsen? Har du ventet på perroner, hvor dit tog endnu ikke var kommet og hvor skinnerne henlå i dis og usigtbarhed?

Jeg plejer at sige til kvinderne, som er i forløb og på skriverejse hos mig: Lær alle stationerne på skriverejsen at kende. Vi rejser i al slags vejr og ankommer til mange forskellige stationer. Betragt dem, mærk dem og skriv om dem. Giv dem gerne navne, så du kan genkende dem igen og læse dine egne beskrivelse af de steder, for de samme stationer vil dukke op på skriverejsen igen og igen. Tomrummet. Tærsklerne. Og når vi lægger dommen væk og rejser i nysgerrighed og undren, opstår et vakuum hvor vi kan være i accept og forankre os. Som fortællerske og som skriverejsende.

Hold øje med den proces, du gennemgår for at få resultatet

Joyce DiDonato, som underviser i Master Class Opera i Carnegie Hall siger følgende om processen og det er faktisk samme slags proces, uanset om det handler om opera, skrivning, maling eller andre kreative processer:

Don’t recreate what just worked. Don’t redo what you just did because it worked. Instead, analyse the process you went through to create the result. If you go for the result, it ain’t gonna work. Well it might, but that’s just luck. Focus on the process.

Det samme gælder, når vi skriver, skaber og får kontakt med sjæl, hjerte og fine fortællinger lander på vores papir. Når visdom flyder fra rislende kilder. Når vi pludselig er i flow og nærmest bare skal tage imod. Yes! Der var den jo, den sidder lige i skabet. Men hvordan skete det? Hvordan nåede jeg frem til det resultat? Hvad gjorde jeg for at tillade, at det kunne ske?

Processen er essentiel. Hold øje med, hvad der sker og betragt dig selv i processen og det arbejde, du gør. Her er øvelsen selvfølgelig et must.

Skriv rejsedagbog

I alle forløb, jeg tilbyder, inviterer jeg dig til at skrive rejsedagbog. Skriverejsen beriges, når vi skriver rejsedagbog og fortæller os selv om alle stationerne på skriverejsen.

Hvis du er med i et af mine skriveforløb, inviteres du altid til at skrive rejsedagbog.

Rejsedagbogen

Har du en intention om at arbejde spirituelt med ord og fortællinger på din indre rejse? I så fald kan jeg varmt anbefale, at du dedikerer en rejsedagbog til formålet.

Uanset hvad du skriver og hvordan, du griber det an, er det en gave at have en skrivebog, hvor du noterer dig lidt af det, du oplever undervejs og i processen. Processen er essentiel, processen er nøglen.

I rejsedagbogen betragter du dig selv i processen. Du lytter og tager ved lære af alt det, du møder undervejs. Du skriver om synkronicitet og særlige oplevelser og du holder øje med dig selv.

Vil du lære det, øve dig og skrive fra sjæl og hjerte?

Forårscirklen er næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet og vi starter den 1. marts. Der er endnu ledige pladser, måske er den ene din?

Deltager du i Forårscirklen får du bl.a. din egen kopi af min eBog om Spirituel Skrivning, hvor rejsedagbogen også er med.

Eller vil du have en plads på Skolen for Fortællersker, så kom med, når næste hold af Fortællersken starter den 22. april.

Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte.

Din indre fortællerske er nøglen til din sjæl og kvindekraft. Hun kan noget særligt og når vi vækker hende som Tornerose, der har sovet i 100 år, sker der noget. Det sker langsomt og i processen, det sker mens du skriver og du har ikke travlt. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og livsrytme. For det handler nemlig om dig og din særlige skrivestemme.

Din indre fortællerske har gaver med til dig og de fleste er af den slags, der går under kategorien historiemedicin. Læs mere om begge skrivekurser herunder. Du skal være så hjertelig velkommen ❤

Kærlig hilsen
Lene

For kvinder med skrivelyst og længsel

Foraarscirklen

Forårscirklen
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet (online)
Starter 1. marts 2020

Forårscirklen er et eSkrivekursus til dig forankret i årstid og årshjul.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Skriv dig ind. Fra de første tegn på forår i marts og videre med foråret og lyset helt frem til juni.

Du øver dig på at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELD MIG FORÅRSCIRKLEN – Start 01.03.20


Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Næste hold starter den 22. april – Fortællersken Sommer

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger. Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN start 22.04.20

Early Morning Flight of Canada Geese Flying Above Foggy Marsh
See, I don’t believe that stories have borders and boundaries. They fly, swim and walk wherever they need to go. Birds bring them to our doorsteps and sing them to us at dawn. Just listen.
Stories open doors, hearts and build bridges. They are like lighthouses guiding our ships to shore. They bring us home. Stories connect us and no matter where we live on this planet, they bring us together and teach us what we need to know in such a delicate manner.
Stories bring healing as stories are medicine. They give us such hope and since we are all storytelling creatures, they also give us permission to tell and write new stories that are in alignment with what we really believe. In our hearts.
Stories can also teach to us to live an enchanted life and to pay attention.
– Lene Frandsen –

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: