Månevandets Sø

Stille, næsten ordløst. Jeg fisker med min pen som en stang i søen, kaster snøren ud og venter. Der er stille ved søen i dag, selvom en kølig vind rumsterer mellem de gamle fyrtræer ved bredden. Jeg står på det åbne stykket med min fiskestang, sølv i månelys, for noget har skiftet karakter og dagslyset er forsvundet.

Et mærkeligt sted, tænker jeg og trækker vejret dybt, her har jeg ikke været før. Dette landskab er nyt på mit kort. Den store sø, det blågrønne vand, næsten sort i den skelsættende skumring. Bedst som jeg troede, at det var morgen …

”Præcist”, hvisker han med klarinetstemme, som vokser i styrke og kraft efterhånden som ordene falder.

”Bedst som du troede. Men dette landskab kender du ikke fra før, ikke i denne skikkelse og med de følelser, der har taget bolig i dig. Nu. Ukendt. Forunderligt. Og skræmmende på sin vis, fordi du efterhånden er blevet en erfaren rejsende på livets vej. Den indre og den ydre. Nu står du ved søbredden og formoder, fisker efter noget du kender, noget du ved og kan læne dig op ad. Men der er ingen fangst!”

”Og mig kender du heller ikke, eftersom du har haft tendens til at undgå mig.” Han ler himmelhøjt. ”Indrøm det bare. Jeg har skygget dig, du har set mig og mærket min kraft, men mit udseende skræmmer dig og gør dig utryg. Eller … lad os skrive det i datid nu, thi du er trådt over en tærskel.

”Nu står du ved Månevandets Sø og det er en essentiel station på din rejse. Ja, en ny station! Et nyt sted, et andet landskab bedst som du troede. Dette sted er dit at lære at kende og navngive. Dette rum og dets sfære vil få en betydningsfuld plads på din sjæls landkort. Her ændrer tonen sig, rytmen bliver en anden og kursen finjusteres. ”

”Engang vil du se tilbage på dette sted med stille undren og stor taknemmelighed. Kom, læg stangen fra dig og gå på opdagelse i terrænet. Tal med fyrtræerne og birkene længere ind på land. Lyt til fuglene, mærk jorden under dine fødder og vid, at alt er tilsyneladende. ”

”Ved Månevandets Sø har du mødt en ny frænde. Dragen.”

Magiske morgensider, 13. marts 2020

Sjælen har brug for at blive

På den indre rejse og ikke mindst på de svære steder, har vi brug for at læne os op af rejsebeskrivelser, fortællinger og ord, som beskriver det sted, hvor vi også befinder os. For på et tidspunkt ankommer vi til et sted, hvor vi endelig forstår det. Sjælen har ikke brug for adspredelse og for at flygte.

Vi har brug for at blive og lære de steder at kende, som vi flygtede fra før. Vi ser, at det er landskaber i det indre, som vi kan lytte til og vandre i.

Måske læser vi bøger, andre har skrevet og som giver os en følelse af, at de er skrevet til os. Sjælen genkender de symboler og de toner, forfatteren så inderligt beskriver. Symboler er en vigtig ingrediens på sjælens vej – også når vi skriver.

Your soul always knows what to do to heal itself
The challenge is to silence the mind.
– Caroline Myss –

Gaven er bl.a. at lære, hvordan vi på den indre rejse kan alliere os med fortællingens kraft, symboler, mytologi og eventyr og finde vej gennem ubehag og de svære steder. Vi er færdige med at forkaste tidligere tiders smuthuller, udveje og gærde, som er lave nok til, at vi kan springe over.

Du må synge for at finde din sang.

Landscape with river at early morning time
Landskaber

På skriverejse i det indre landskab

Jeg har før skrevet om stationerne på skriverejsen. Og hvordan du i Fortællersken, mit online skriveforløb for kvinder, inviteres til at skrive rejsedagbog. Her fortæller du dig selv om din proces og det, du får øje på undervejs. Her noterer du dig de indre landskaber, du rejser igennem og lærer stationerne at kende.

Hvordan ser dit landskab ud?

Stormen lægger sig og jorden bliver rolig, når du navngiver det sted, hvor du er på din rejse lige nu. Så snart du navngiver og definerer din lokation, får du gaver af årvågenhed og observation. Og du vil snart lære, at det er magiske kræfter i livet og på skriverejsen.

I morges satte jeg mig ned og gennem mine små ritualer åbnede jeg mig for fortællingens kraft. Med min intention i hjertet skrev jeg mig ind og fik fat i fortællingen, du læste ovenfor. Månevandets Sø. Det er her, jeg selv befinder mig nu på den indre rejse og hvem ved, måske kan du genkende noget af landskabet, høre tonerne og mærke, at din sjæl også har brug for at besøge et lignende sted?

Men du må selv rejse derind og udforske. Det er også en del af Fortællersken skrivekurset.

Beskriv dit landskab og lær det at kende

Se på dit landskab, se dig omkring og beslut dig for at lære det at kende. Her får du også evnen til at ændre din oplevelse af din situation/dit landskab og over tid endda ændre landskabet. Eller rettere skab, du vil opleve at landskabet ændrer dig.

Du skriver dig ind. Du ser. Du observerer. Du noterer i din rejsedagbog. Jeg er på vildfarelsens ø, men jeg er ikke øen. Bare et eksempel.

Du kan nu gå rundt på øen og betragte. Se detaljer, lyse punkter, mørke steder, skov, mark, eng, træer, fugleliv og dyreliv i det hele taget.

Er der venner? Frænder? Nogen, du kan spørge til råds og nogen, som måske kan vise vej?

Soul of Place

Hvad med øen selv? Ja, Vildfarelsens Ø. Har den noget at fortælle dig? Spørg og sæt dig stille ned og lyt. Ved din side har du din pen og rejsedagbog. Du observerer. Du noterer. Du lærer at kende og opdager, at der muligvis er en helt særlig historie på øen eller om øen, som matcher din egen.

Et sted. En station. Et sted på din rejse, men ikke din endestation.

Navngiv. Lær at kende. Smag, duft og mærk. Brug alle sanserne og brug din fantasi.

Hvad hører du, når du lytter?
Kan du høre bølgerne skylle ind mod land?
Hvad ser du, når du åbner øjnene?
Kan du se fyrtårnet lyse dér et sted i tågen, i natten?

Ser du dit skib?
Er du parat til at forlade Vildfarelsens Ø nu eller har du brug for mere tid?
Er der flere steder at besøge, betragte, beskrive og ånde?
Flere træer, som gerne vil give deres besyv med og som har budskaber til dig?

Og hvad med oraklet på øen? Har du fundet det?

Har du hørt din sang?

Hvad hvis du ikke følger de første, frygtsomme impulser? Hvad hvis du ikke flygter, men vælger at blive? Hvilke skjulte skatte vil du finde?

For hvem ved, måske er det netop her, at du endelig finder dit livs skat skjult bag frygten og impuls til flugt? Hvad hvis du finder dig selv? Den kvinde, du har drømt om at være, hende du beundrer i smug og slet ikke tror, at du kan matche. Hvad hvis hun er dig?

Den vise kvinde og hende, som ved. Du kan læse om hende i linket her.

Kalder det på dig? Har du skrivelyst og længsel?

Så kan jeg glæde dig med, at næste hold af Fortællersken I starter den 22. april.

Lige nu får du ravnerabat ved tilmelding og du er velkommen til at betale i flere rater, hvis det passer dig bedst sådan.

Du skal være hjertelig velkommen.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN I
Online skrivekursus for kvinder starter den 22. april
KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER ELLER PÅ BILLEDET OVENFOR

Ravnerabat – få min eBog om Spirituel Skrivning med i prisen

Lige nu er der Ravnerabat at hente (tilmelding senest den 1.4) og de 10 første, som booker plads, får min eBog om Spirituel Skrivning med i købet. Værdi DKK 150,-

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

FORTÆLLERSKEN I, TILMELDING

Du får eBogen om Spirituel Skrivning tilsendt, når du har booket og betalt for din deltagelse i Fortællersken I.

Bogen er fuld af ideer og øvelser til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning og lade skrivningen støtte og løfte dig på din indre rejse.

Du kan med andre ord allerede nu gå i gang med at øve dig og prøve dig frem og bruge det, du oplever og skriver som et slags fundament, når Fortællersken I starter den 22. april.

LÆS MERE OM eBogen SPIRITUEL SKRIVNING I LINKET HER

Er det din tur nu? Så skrives vi ved ❤

Full moon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: