Midvinter

Tøvende, ordene er langsomme og svævende i dag. Jeg mærker en masse og fornemmer, men en del er endnu uformgivet og undervejs.

Det er et tidspunkt, jeg kender, en af de stationer på skriverejsen, som henligger i dis, en tærskel i det vinterlige landskab. Så jeg vælger at følge den tavse tøven og lytte til det, der endnu ikke har fundet sin form.

Og jeg lytter til hende, mens jeg drager et lettet suk, for hun har haft svært ved at få ørenlyd på det sidste. Nu runger hendes tone rent i mig.

”Men du har set mig i glimt og du har mærket min kraft, den styrke som fandt sine rødder i sårbar muld. Du har indset i lysglimt af klarhed og du ved, at visse kompromiser nu er stedt til hvile. De findes ikke længere i dit land.”

”Giv tid og det, der var småt og ubetydeligt, vil vokse sig større og stærkere i takt med lysets vej mod Forårsjævndøgn. Giv tid og hver en blomst får blad, giv tid”, den gamle synger.

Hun præsenterer sig. “Mit navn er Midvinter.”

Magiske morgensider, 4. februar 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

I pagt med årshjulet

At skrive i pagt med årshjulet er healende og sundt for sjælen. Det giver ro og indre retning. Og inviterer vi fortællingens kraft med på skriverejsen, vil vi opdage at fortællinger dukker op som fyrtårne på vores vej og lyser for os, så vi kan finde hjertevej.

Det kaldes også historiemedicin 

Historiemedicin og fortællinger

De fortællinger, du modtager på skriverejsen er ikke bare. De er gaver af en særlig kraft og kan noget særligt. Ikke alene indeholder de historiemedicin, men de er også pejlemærker og budskaber af noget, din sjæl instinktivt forstår.

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når du får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt.

Nogle gange er forholdet mellem historiens indhold og vores liv helt åbenlys, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de helende egenskaber i fortællingen.

Fortællingen vil bane vej til sjælen og folde sit healende potentiale ud. Du kan ikke helt forklare det, det sker bare og du mærker det ved en underlig genklang, et strejf af berøring og en dyb forståelse af, at her er noget vigtigt på spil For dig.

Du kan påkalde dig fortællingens kraft og alliere dig med dens visdom.

Lad forårets spirende energi lede dig på vej

Og den tid, vi nu går i møde, det spirende forår, er et perfekt tidspunkt for at skabe rum og grobund for ord og fortællinger. Lad din skrivelængsel udfolde sig.

Din sjæl trænger til det. I en fortravlet verden og hverdag er der brug for de gamle fortællinger til at løse op og sætte dig tilbage på sjælevej. Fortællingens kraft er stor. Lad lyset og det spirende forår give dig det tilbage, du savner og lad historiemedicinen berige, berøre og forvandle dig.

Næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Forårscirklen

Foraarscirklen

Forårscirklen
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet (online)
Starter 1. marts 2020
Varighed 3 måneder

Forårscirklen er et eSkrivekursus til dig forankret i årstid og årshjul.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Skriv dig ind. Fra de første tegn på forår i marts og videre med foråret og lyset helt frem til juni.

Du øver dig på at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

Forårscirklen
Online skrivekursus for kvinder i 3. dele

Forårscirklen består af 3 skrivebreve med inspiration, skriveafsæt og øvelser, som du modtager hver måned. Marts, april og maj.

Skrivebrevene tager afsæt i årshjul og energi og du får samtidig inspiration og spørgsmål til refleksion som støtte på din indre rejse.

Skrivemor og guide i skrivebjergene

Undervejs kan du konsultere mig som skrivemor og guide i skrivebjergene. Det foregår enten i mit skrivefællesskab Story Circle, som er en lukket (hemmelig) gruppe på Facebook og som du tilbydes medlemskab af. Alternativt skriver vi sammen på e-mail.

Mit håb er, at du ved vejs ende har fået direkte erfaring med ordenes kraft og energi og oplever, at du er blevet en erfaren skriverejsende, som med sin intention i hjertet skriver sig ind, intuitivt og fra sjælen.

Forårscirklen

I Forårscirklen  inviteres du til at skabe rum til ord og skriverier og åbne op for fortællingens kraft.

Forårscirklen, eSkrivekursus er en hyldest til den indre rejse, det endnu uformgivede forår og det energiarbejde, vi kan gøre via vores ord og skriverier.

Alene, på egen hånd og dog – Story Circle

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse alene og gennemføre forløbet på egen hånd. Og dog. For bliver du medlem af Story Circle træder du ind i cirkel af kvinder, som alle er eller har været på samme skriverejse som dig. Her bevidner vi hinandens proces og fortællinger helt uden dom og bedømmelse.

Du støttes og løftes på dit skrivende færd.

Forårscirklen eSkrivekursus er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Forårscirklen – I pagt med årshjulet

I Forårscirklen sætter du ord på din indre rejse fra det tidlige forår og frem til sommer. Du skaber rum til ord og skriverier, du byder fortællingens kraft op til dans og du får på kraftfuld og fordybende måde skrevet dig fra det tidlige forår og frem til sommerens land.

Samtidig skaber du bevidst rum til fordybelse og indre nærvær. Og du gør det via ord, skriverier og ved hjælp af fortællingens kraft.

At skrive i pagt med årshjulet på denne måde forankrer os i nuet, det skabende øjeblik. Du lærer årstiden, månederne og dig selv at kende på en ny måde.

Du lærer at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

eSkrivekurset kan også medvirke til større indre ro og fordybelse. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiderne og hengiver os til skriveprocessen.

Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Forårscirklen vil være givende for dig som har en intention om at

 • lade dine ord og skriverier blive en del af din spirituelle praksis
 • nære dig selv på den indre rejse og skrive dig vej fra det første spæde forår frem til sommer
 • øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • booste din intuition og skriveglæde
 • skabe kontakt til kreativitet og skriveglæde gennem fortællingens kraft
 • bruge din egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
 • finde ro og fordybelse i en turbulent tid
 • trække energien hjem og skænke dig selv en forårsgave for sjælen
 • opleve den kreative proces og cyklus i alle dens facetter
 • invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte eller genstarte din skriverejse
 • ønsker at arbejde med ord og fortællinger som en del af din livsrejse
 • har brug for ro og næring i eget selskab for at sanke og lade op
 • har en intention om at forankre dig spirituelt i ord og fortællinger

Foraarscirklen

Kreativitet, indre kraft og skriveglæde

Forårscirklen vil støtte dig i at genopdage din kreativitet og booste din skriveglæde. Du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes og godgørende.

Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere og det kan mærkes. Det føles godt i maven. Din tillid til den kreative proces vokser.

Du vil efterhånden opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere “bare” ord og skriverier, selvom mange af fortællingerne sagtens kan stå alene og være en glæde at skrive og tage imod. Det er til dig fra dig. En gave.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Forårscirklen og lytter samtidig til dens fortællinger.

Forårscirklen er en hyldest til foråret, lyset og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et eSkrivekursus for kvinder.

Som deltager i Forårscirklen får du

 • 3 smukke skrivebreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og coaching. Varighed 3 måneder (marts, april, maj)
 • Min eBog Spirituel Skrivning. Her får du ideer, skriveafsæt og konkrete værktøjer til at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det.
 • Gratis medlemskab af mit skrivefællesskab Story Circle.

Du kan være med i Forårscirklen uanset, hvor i landet eller udlandet, du bor. Forløbet foregår online og er på dansk, men du skriver naturligvis på dit eget sprog.

Forårscirklen
eSkrivekursus

Start: 1. marts 2020
Varighed: 3 måneder

Pris: DKK 1150,-
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Ravnerabat – spar 200 kr. på deltagergebyret
Gælder ved tilmelding senest den 12. februar 
skriv RAVNERABAT i kommentarfeltet ved tilmelding

Beløbet er inkl. moms

TILMELD MIG FORÅRSCIRKLEN – eSkrivekursus for kvinder

Ancient vintage key on a tree branch, green young leaves. spring and summer vision
Poesi og den spirende længsel

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: