På tærsklen i fuldmåneland

“Something beautiful is being born in your life.”

Stille nu, jeg skriver langsomt og lader pennen forme hvert bogstav, som blev det hugget ud i sten. Som runer finder skriften vej og det tomme papir i skrivebogen fyldes ord for ord. Vinden er blæst op, træerne danser og lufter de nye skud. Spirer, alt det endnu uformgivede, finder vej til pennens … Så stopper det!

Trætheden mærkes og denne gang kæmper jeg ikke imod eller ærgrer mig over dens budskab. Når jeg bliver stille og lytter, er der ingen tvivl om, hvad der er brug for i dag.

Slutningen af en cyklus, hvilerum på tærsklen og snart fuldmåne. Søvnen halter som en gammel mand, der engang kom til skade i krigen. På bænken med udsigt til det nye, de disede bjerge og en pen, der langsomt former ord, sætter jeg mig ned. Det gamle kort ligger omhyggeligt foldet i min frakkelomme. Jeg mærker det og ved. Snart er det tid, men ikke endnu. I dag ærer jeg tærsklen.

Magiske morgensider, 6. marts 2020

This pause
between present and future
is the alchemy
that will wake us
unlock us
transform us …

– Nancy Levin –

Old book

Uddrag af Fortællersken Visdom (c) – mit manuskript under udarbejdelse
Marts, tærskler, tomrum og tilgivelse

Nu er det sådan, at tærsklen vil have sit eget kapitel. Jeg protesterer i det stille, synes at jeg for træt til at skrive noget som helst. Men her får jeg en ledetråd, en stemme hvisker: “Hemmeligheden er, at du slet ikke skal hverken tænke eller udtænke. Du skal bare tage imod det, du hører, når du lytter.”

Så jeg sætter mig med en kop dampende varm te og tænder skrivelysene. Om ikke andet er det en hellig gerning og en del af min ceremoni. For jeg har en intention om at ære den sidste bid af vejen over tærsklens golde landskab og …

“Gold? Hvem siger, at tærsklen er gold? Har du løftet blikket, har du set dig omkring?”

Jeg ryster på hovedet, nej, jeg er for træt. Udmattet. Jeg mærker kun de store følelser og tankerne, der har fået ledsaget udgang. Ledsaget af frygten. Det har været en hæslig tid og jeg kan absolut ikke se på tærsklen som andet en gold.

Nælde

Men hør her, jeg accepterer det nu. Det tog tid, jeg har kæmpet og forsøgt at klemme mig ind i usynlige sprækker af noget andet. Kun for igen at stå ansigt til ansigt til det, jeg flygtede fra. Samtidig har foråret sneget sig ind på scenen i sin første spæde form, baghaven er fuld af små grønne skud. Nælde er mødt op og har tilbudt sig som min frænde. For Nælde kan nemlig lære mig noget om, at alt er tilsyneladende og at skindet kan bedrage.

Bag irritation og frustration bor der skjulte gaver, siger hun og er Nælde. Du kender vel historien om alkymisten, der forvandlede bly til guld? Men den slags forvandlinger sker over tid. Magien er slet ikke så prompte, som I går og tror. Magi sker over tid og det samme gør forvandlingen.

Transmutation

”Pausen mellem det, der var og det, der skal komme. Kortet i din lomme. Du har set på det, men det er utydeligt og skrevet med en skrift, du ikke kan læse. Du ønsker at zoome ind, men det lader sig ikke gøre. Det er mellemrummets kort. Transmutation”, udtaler Nælde omhyggeligt og ser på mig med sine grønne blade. Hun er endnu så ung, at jeg ikke brænder mig, når jeg forsigtigt stryger hende over kinden. Hun smiler. Den er god nok, hun er bærer af tærsklens hemmeligheder.

Det er længe siden, at jeg mødt set E. Måske fordi jeg ikke selv har opsøgt hende? Kun så jeg et glimt af hende ved søen forleden dag, hvor jeg vandrede alene. Solen skinnede, luften var klar og kold, mine ben blev suget ned i jorden og farten stilnede af. Væk var alle ambitioner om at gå hurtigt, mens jeg lyttede til inspirerende musik i min øresnegl. Øret forvandt og tilbage var kun sneglen.

Jeg gik langsomt, kunne ikke andet. Jorden bestemte og ledte mig på vej. Rundt om søen og ind i den lille bid skov, hvor træer og stammer nynnede og kaldte mig ind. Vi var i sync. Lige dér og jeg siger dig, det gik meget langsomt. Blidt, nænsomt og alligevel råt. En træstub viste mig et billede af en kvinde på sit runde lærred. Det er din sjæl, sagde den og jeg blev rørt. Hev telefonen op af lommen for at tage et billede og huske. Det var så smukt. Men da jeg senere så på billedet, hjemme i min stue, kunne jeg ikke se hende længere. Det var bare en træstub i skoven på en dag først i marts.

Jeg begynder at indse det igen. Og ”det” kan jeg ikke sætte ord på, eftersom der ofte skrives med usynligt blæk på tærsklen. Jeg resignerer, trækker på skuldrene og åbner min simrebog for at notere mig nøgleordene. Det er også en del af skriverejsen. At lade nøgleord, symboler og ledetråde skrive uden forklaring eller forsøg på præmatur indsigt.

Slange
Sommerfugl
Ubehag som fører til visdom
Et billede af en kvinde malet i en træstub
Stien
Kortet med usynlig skrift
Tærsklen
Ventetid

Fra Fortællerskens Visdom (c) –
Lene Frandsen

Tilgivelse

Jeg kærtegner papiret, lader min håndflade glide over det glatte lag af linjer og de ord, der endnu er mine at skrive. Denne morgen er en gæst med i rummet og præsenterer sig galant. Hans stråler lyser rummet op og fylder mine sider med sol. Min hånd er en dansende skygge med spids, hvorfra blækket stille flyder.

Det er alt.

Jeg er ved at lære noget essentielt for min videre vej her på tærsklen, i tomrummet inden næste afgang. Stille udforsker jeg det landskab, jeg flygtede fra før. Jeg vender sten begroet med mos, svøbt i toner af forår og lysere farver end før.

”Endelig ser du os, endelig tør du blive.”

Tør er et stort ord, det samme er ubehaget, men min sjæl ved og forstår. Jeg tilgiver hver en tue, musehul, krogede grene og smutveje ind i det gamle træ. Jeg lægger min hånd dér, hvor skyggerne bor og tilgiver tiden på tærsklen. Denne gang bliver jeg. Herfra jeg skriver, herfra min verden går.

Magiske morgensider, 7. marts 2020

”Er du klar over, at der findes en tid mellem slutning og en ny begyndelse? Det er den sårede tid. Det er en sump, hvor drømme og bekymringer og glemte intentioner samles. Dine skridt bliver tungere i denne periode. Du må ikke tage for let på overgangen mellem afsked og ny begyndelse. Giv dig tid. Nogle gange er den slags tærskler for brede til, at man kan træde hen over dem i et enkelt skridt.”

Nina George – Det Litterære Apotek

Kære ven

Jeg pusler, barsler og befinder mig i på et slags inkubationstadie, som skal æres og næres. Alligevel har jeg valgt at dele lidt af mine skriverier med dig i dag. For jeg ved, at dette er en tid, hvor svære ting er i spil og gammel sorg og historier dukker op på overfladen som vraggods. Det er fuldmåneland og de sidste dage, inden Merkur forlader sin retrograd og begynder rejsen ind i foråret.

Jeg danser baglæns med Merkur og skriver, hvad der kommer. Jeg barsler med nyt til dig, som jeg håber du kan bruge på din egen vej og skriverejse, inspiration fra det dybe hav.

Med de ord ønsker jeg dig en fortryllende weekend på tærsklen i fuldmåneland og husk, at hvis du har brug for at vække dine indre fortællerske og sætte ord på alt det, der før kun var et suk dybt i sjælen, en længsel så stor, så kom med, når næste hold af Fortællersken I starter den 22. april. Se mere herunder.

Kærlig hilsen
Lene

Skolen for Fortællersker Grøn

FORTÆLLERSKEN I

Første skrivehold på Skolen for Fortællersker bliver det klassiske Fortællersken I, hvor du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning. Du lærer at åbne dig for fortællingens kraft og i processen finde helt din egen skrivestemme.

Samtidig åbner du dig for historiemedicin og lærer at færdes tillidsfuldt i den første kreative fase. Du finder ud af, at det dér står i vejen, er vejen og at du kan skrive dig igennem.

Skriveblokeret? Ude af sjælekurs? Brug for at finde indre ro og retning i en urolig tid og lytte til din sjæls fortællinger? Det kan Fortællersken hjælpe dig med. Hun lærer dig at åbne op for din iboende kreative kraft og sætte længslen fri. Du har helt dine egne fortællinger og måde at skrive dem på.

Fortællerske holdet starter den 22. april og jeg har nu åbnet for tilmeldinger.

Fortællersken tager dig på online skriverejse fra april og gennem sommeren. Du øver dig på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Til det får du masser af inspiration.

Forløbet varer 4 måneder, men der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Til det får du masser af inspiration.

Ravnen og Merkur

Lige nu er der rabat at hente ved early bird tilmelding. Ravnerabat. Er det din tur nu?

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Kalder hun på dig via din skrivelængsel? Din indre fortællerske? Klik her for invitation og detaljer og husk at der er ravnerabat at hente ved tilmelding nu.

FORTÆLLERSKEN I – Invitation og detaljer

FORTÆLLERSKEN I – Tilmelding

Bid farewell to those whose journeys no longer align with yours
and travel the road that is yours to claim
Quiet your logical mind and listen
Answer the call into the unknown and discover
the truth
Be your own oracle 
tapping into the wisdom of the Divine

One thought on “På tærsklen i fuldmåneland

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: