Frygtens biograf

Du er røget tilbage i et gammelt mønster og store følelser er i spil. Merkur i retrograd i fisk. Behøver jeg at sige mere? Det er slutningen på en cyklus og det kan være et inderligt svært og udfordrende sted at være. Du mærker det i krop og sjæl. Og netop fordi du står i slutningen af en cyklus, hvor meget udfordrende, gammelt og grænseoverskridende har været i spil, er du blevet gjort klar til et andet og dybere lag på sjælens vej.

Lige nu ser du frygten og møder gamle dæmoner på det store lærred i livets biograf. Dér i mørket føler du dig alene, men hvis du løfter blikket som paralyseret stirrer frygten i øjnene og ser de gamle historier passere revy, vil du opdage at du ikke er alene. Alle sæderne i frygtens biograf er optaget, der er fuldt hus til nattens rædselsforestilling. Det, min ven, er hvad du snart kan sige farvel til og lægge bag dig.

Inden længe vil rulleteksterne glide over lærredet og du vil læse de medvirkendes navne. Frygt. Bekymring. Illusion Og så videre. Du kender dem alle sammen. Det tidspunkt vil komme, hvor dørene åbnes og I alle summer ud i forårslyset som små sommerfugle, der endelig kom fri af sin kokon. Nøgleordet er snart, for det er ikke endnu og dermed kalder det på din udholdenhed, tålmodighed og indre styrke. Du står på en tærskel. Dans med det, der er.

Åh ja, gør dig ikke svagere end du er, du har præcis de ressourcer, der skal til. Du er skabt til dit liv. Lige nu føles det som en endeløs ørkenvandring gennem goldt landskab, du tørster efter trøst og tryghed, men kun dybt i dig selv vil du finde de ressourcer, der skal til. Hvorfor i det indre? Det har jeg lige sagt, kig efter ledetråde og brødkrummespor. Vælg at se.

Du ved godt, hvor du gerne vil hen, når dørene igen åbner sig, du bærer din intention i dig som et kostbart frø. Beskyt det, dyrk det og styrk det, thi den tid vil komme, hvor frøet skal spire og vokse sig stærk i sårbar muld. Giv din frygt, tvivl og bange anelser til vinden, den storm, der så ofte raser på dette sted. Vid, at alt er vel og at du er støttet, løftet og beskyttet, mens du går gennem den sidste tunnel i den gamle cyklus og træder ud i det nye lys.

Magiske morgensider, 26. februar 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Honour the space between
no longer and not yet
– Nancy Levin – 

 

At blive guidet gennem ord og fortællinger

I naturen og ved skrivebordet

Jeg bliver ofte guidet via ord og fortællinger. Det skal ikke være en hemmelighed. Når jeg mærker, at jeg har brug for at genskabe min forankring og tillid til Kilden, så sker det enten i naturen eller ved skrivebordet. Ja, ofte også i en kombination af begge dele.

Her kunne jeg godt komme med lange udredninger i forhold til, hvad det egentlig er, der kan ske, når vi skriver intuitivt og på den måde, jeg også gerne underviser i, men jeg vil lade det være en del af mysteriet. Jeg vil så gerne, at du skal opleve det selv og få det ind under huden.

Sharon Blackie siger det således:

“We think we make them up, the myths, the stories and dreams which so richly define the human imagination. But what if they have an existence that’s independent of us? What if they come to us as psychopomps – a beautiful old word of Greek origins which means soul guide? How then do we learn to listen to them, to see them and work with them?”

Det er en spændende tanke og ikke så langt fra den erfaring, jeg selv har gjort mig i mit daglige arbejde med fortællingerne og deres kraft.

En slags sjæleguider?

For hvad hvis fortællingens kraft og eventyrets i ditto i virkeligheden eksisterende uafhængigt af os og kommer til os som en form for sjæleguider? Hvordan kan vi lære os selv at lytte til dem, at ære dem og at arbejde med dem gennem ord og skriverier?

Hvis du læser med, er der sandsynligvis ord i din jord, du tiltrækkes af fortællingens kraft og noget i dig hvisker. Det her kender du. Det her har du fornemmelse for.

Dispair

Når det rationelle sind tager over og vi stresses ved tanken om produktet

Så sker det! Det rationelle sind tager over. Du tænker, at hvis du skal skrive, så skal det da være med et produkt for øje, en bog. Du skal være forfatter. Og selvom det på ingen måde er utænkeligt, så gør det faktisk godt at lægge de tanker bort eller give dem til vinden, for det du kan få kontakt med og adgang til via dine ord og skriverier er så langt mere værdifuldt end en enkelt bog. Og det siger jeg med stor kærlighed, for jeg ELSKER bøger.

Hvis du lægger alle tanker om produkter og succes i den ydre verden med bøger og digte, der partout skal udgives, om så bare for en stund og åbner dig for fortællingens kraft og det, du kan få adgang til via dine ord og skriverier, så sker der noget.

Hengiv dig til processen og lad dig overraske undervejs

Du sætter sig selv fri af egoets kraft og forventninger og begiver dig på en indre rejse. En rejse, du selvfølgelig er draget ud på for længst, men når du begynder at sætte ord på og inviterer fortællingens kraft ind i dit rum, vil du over tid opdage, at du ikke alene bliver mere klar over din sjæls vej og hvad, der gavner, styrker og gør dig glad, du vil også erfare, at det er fuldt ud ligeså kraftfuldt og spirituelt at skrive, som det er at tage på shamanistiske kurser, bruge naturen, synge, danse og meditere.

You create a path of your own by looking within yourself and listening to your soul, cultivating you own ways of experiencing the sacred and then practicing it until you make it a song that sings you.
– Sue Monk Kidd –

Skrivning kan noget særligt, for du kan så fint kombinere og forstærke

Når det er sagt, så kan skrivningen noget særligt her, fordi den giver dig mulighed for at styrke den spirituelle praksis, du måske allerede har.

Intuitiv skrivning og den forbindelse, du kan skabe via ord og fortællinger og høste godgørende historiemedicin af fineste skuffe, fordrer ikke at du lukker af for alt det andet. Tværtimod.

Har du lyst til at lære det?

Og samtidig finde din egen skrivestemme og lære at skrive med sjæl og undertone i en proces, der samtidig kan blive en del af din spirituelle vej? Så er næste hold på Skolen for Fortællersker sandsynligvis noget for dig og du er hjertelig velkommen. 

Skolen for Fortællersker Grøn

FORTÆLLERSKEN I

Første skrivehold på Skolen for Fortællersker bliver det klassiske Fortællersken I, hvor du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning. Du lærer at åbne dig for fortællingens kraft og i processen finde helt din egen skrivestemme.

Samtidig åbner du dig for historiemedicin og lærer at færdes tillidsfuldt i den første kreative fase. Du finder ud af, at det dér står i vejen, er vejen og at du kan skrive dig igennem.

Skriveblokeret? Ude af sjælekurs? Brug for at finde indre ro og retning i en urolig tid og lytte til din sjæls fortællinger? Det kan Fortællersken hjælpe dig med. Hun lærer dig at åbne op for din iboende kreative kraft og sætte længslen fri. Du har helt dine egne fortællinger og måde at skrive dem på.

Fortællerske holdet starter den 22. april og jeg har nu åbnet for tilmeldinger.

Fortællersken tager dig på online skriverejse fra april og gennem sommeren. Du øver dig på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Til det får du masser af inspiration.

Forløbet varer 4 måneder, men der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Til det får du masser af inspiration.

Ravnen og Merkur

Lige nu er der rabat at hente ved early bird tilmelding. Ravnerabat. Ja, der er endda en lille ekstra introrabat til dig, som tilmeldes senest den 3. marts. Skriv blot Merkur i linket, så udløses rabatten.

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Kalder hun på dig via din skrivelængsel? Din indre fortællerske? Klik her for invitation og detaljer og husk, at du får en særlig introrabat ved tilmelding senest den 3. marts (Merkur) og herefter ravnerabat ved tilmelding senest den 1. april (Ravnen)

FORTÆLLERSKEN I – Invitation og detaljer

Til inspiration, læs også gerne

Tango med Merkur
Mens Merkur danser baglæns
Fortællersken og frygten
Frygten hører med

2 thoughts on “Frygtens biograf

Add yours

  1. Rammer mig spot on, Frygtens Biograf. Har lige siddet med kursusmaterialet fra sidste års Between Stories, fordi jeg – åbenbart først nu – er blevet parat til at skrive mine fortællinger. Og jeg er lammet af frygt i den biograf, men nu tør jeg se forestillingen til ende. Og gør mig parat til at se, hvad der sker efter rulleteksterne. Tak ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: