Hende der spørger

Jeg øver mig på livet. Jeg øver mig på at skrive livet og det mellem linjerne. Jeg øver mig på at blive så åben, at fortællingerne kommer svævende som mælkebøttefrø og lander i min pen. Det er et samspil og en evig genskabelse. Gennem ord og skriverier skaber jeg mig selv.

Min praksis spørger du? Det er at spørge. Jeg er hende, som spørger. Jeg beder om hjælp. Jeg beder om ledetråde. Og jeg får dem serveret på måder, jeg ikke havde drømt om. Men kun når jeg er åben og modtagelig. Kun når jeg lader tanker være tanker og skriver mig ind. Her møder jeg fortællingerne på hjemmebane. I et magisk univers.

Bag tankerne er et land. Her er rum for hjertefortællinger. Her er plads til sjælens ord.

Gåsemagi

Så nåede jeg til enden af min skrivebog. Min trofaste følgesigne siden december. Det er vemodigt at skrive de sidste linjer.

”Fra begyndelsen af december og helt ind i april. Hver eneste morgen har du tændt dine skrivelys og skrevet dig ind. Du har lært dig selv disciplinens magi og fundet frihed i dansende rammer. Nu lakker ordene mod enden i denne bog af magiske ord. Alting er anderledes end da du startede den i december. Men der er faktisk lighedstegn. Ser du det nu? Jeg er hos dig. Gåsen.

Flokken og jeg i solopgang som en himmelpil. Du hørte vores og mærkede et smæld af genklang. Nu står vi her i aprillysets morgen. Du åbner dig for din frænde og rækker ud for at modtage dine ord.

Gåsemagi er en sælsom ting. Den går ikke stille med dørene som anden god magi. Næh, den smækker hjertets låge op med et brag og træder ind uden tvivl eller tøven. Har du lyst til at være med? Ja, det er dig, jeg mener. Så forsigtigt har du bevæget dig på det sidste, at jeg bliver helt bekymret. Hvor blev din passion af?

Du blev bange siger du. Du fik en trofast stalker i Lille Uro. Altid lige i nærheden og klar til at puste til gløderne. Men hvad med glæderne?

Du er hende, der spørger. Jeg er dit svar. Hør her:

Du tilsidesætter noget, som nu vil have ordlyd. Du skubber hende, der kender sit sande kald, ind i skyggen. Altid fortæller du hende, at det ikke er tid endnu og udskyder det uundgåelige. Men i dag vil hun høres af himmel og jord og jeg, Gåsemor, må træde i karakter.

Smæk døren op og vov at være vild. Giv højlydt udtryk for din uro. Mød vinden med et skrig, den vil elske dig for det. Tag afsked med maner. Sig tak for de magiske fortællinger, som mødte dig på den etape, der nu slutter ring. Vid at der er flere, hvor de kommer fra. Sørgmodige, sjove, magiske, poetiske. Vilde. Vovede. Vanvittige. Alt det, der bor i en kvindesjæl og som kun kan udtrykkes gennem historier og musik. Kunst. At lade livet ske gennem dig og giv det udtryk. Aftryk.

Du har det i dig, så hvorfor holde det tilbage?”

Med de ord byder Gåsemor mig ind i cirklen og lyden af vores venskab vokser. Det gør godt at skrige. Det gør godt at synge og sige det højt. Hjertet er fuld af den slags sange og hjertet smiler, når det får luft og liv. Vinden fniser fornøjet, da jeg brøler den vildeste strofe af aprilenergi. Lille Uro danser med træer. Hende, der spørger, lukker bogen med et smæld. Det sidste ord? Tak.

Magiske morgensider, 7. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Hende, der spørger

Jeg øver mig på livet. Jeg øver mig på at skrive livet og det mellem linjerne. Jeg øver mig på at blive så åben, at fortællingerne kommer svævende som mælkebøttefrø og lander i min pen. Det er et samspil og en evig genskabelse. Gennem ord og skriverier skaber jeg mig selv.

Min praksis spørger du? Det er at spørge. Jeg er hende, som spørger. Jeg beder om hjælp. Jeg beder om ledetråde. Og jeg får dem serveret på måder, jeg ikke havde drømt om. Men kun når jeg er åben og modtagelig. Kun når jeg lader tanker være tanker og skriver mig ind. Her møder jeg fortællingerne på hjemmebane. I et magisk univers.

Bag tankerne er et land. Her er rum for hjertefortællinger. Her er plads til sjælens ord.

Jeg praktiserer hende, der spørger. Hun er nysgerrig og undrende, hun danser med disen på tidlige morgener og lytter til skovens træer. Hun går ud for at komme ind. Ud i naturen og ind i sit hjerte. Hun ser gæs i den tidlige morgen. Hun hører solsortens sang.

Hun lytter.
Hun sanser.
Hun ejer sin sårbarhed og lader den blive sin styrke.
Hun skriver.
Hun fanger fortællingens tråde og væver sig selv ind dem.
Tråden. Ariadnes tråd.
Helt ind i labyrinten, i mørket og ud igen.

På skriverejse ind i dit magiske univers

Min intention er at lære dig at skrive fra sjæl og hjerte. Men du kan kun virkelig lære det i processen. Derfor er der ingen smutveje eller hurtige løsninger. Det er godt gammeldags skrivearbejde, hvor du med hånden på hjertet formulerer din intention og begynder en skriverejse ind i dit eget magiske univers.

En skriverejse ind i dit eget magiske univers

Du lærer om disciplin og fortællingens kraft. Du opdager, at det er står i vejen, er vejen. Her får du brugbare ideer til, hvordan du kan skrive dig igennem og åbne op, så din skriveblokering forsvinder som dug for solen. Alt kan skrives og foldes ud. Jeg viser dig gerne hvordan.

Du begynder at få føling med processen. Den kreative proces med alle dens facetter og de mange stationer på skriverejsen. Du sætter ord på. Du formulerer din sjæl.

Du lærer at sanke og holde gode pauser. Du øver dig på tålmodighed. Du opdager, at alting har sin tid og efterhånden lærer du de dansetrin, som skaber magisk forbindelse.

Alle følelser er velkomne

Som Fortællerske har du alle dine følelser i spil og de er velkomne. De er som tråde, du kan væve og skabe fortællinger af. Her opdager du, at du ikke behøver at føle noget bestemt eller at være særlig inspireret for at kunne skrive.

Inspirationen møder dig undervejs. Du skal blot have tillid til processen.

“Not seeing results?
Feel like giving up?
Consider this:
the last thing to grow on a fruit tree is the fruit.”

Tak Lisbeth, kære eventyrdetektiv, for at dele den med mig og os ❤

Senere kommer en fortælling

Hende som spørger går ud. Hun går tur. Hun vandrer, mens hun sender spørgsmålene sine ud med hvert åndedrag.

Hun får et svar. Et ord. Og senere kommer en fortælling.

Fortællersken II - Eventyret 2

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

I efteråret 2020 byder jeg på 2 online skrivekurser for din indre fortællerske.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 15. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 1. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Herunder får du en kort introduktion til de to Fortællerske skrivekurser i efteråret 2020. Klik videre på invitation og detaljer for at få lidt mere at vide. Her finder du også tilmeldingslink.

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv skrivning

Holdstart den 15. september 2020
Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du introduceret til spirituel skrivning og får ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Fortællersken I – klik her for invitation og detaljer

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart den 1. september

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Eventyrets kraft og særlige sprogbrug

Gennem eventyr kan vi få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det almindelig sprog ikke kan. Det bryder mure ned og åbner hjerter. Fortællingerne løfter os op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Eventyret

Et eventyr er en fiktiv historie som ofte har folkloristiske karakterer så som feer, hekse, elverfolk, trolde, kæmper og talende dyr. De har deres tradition i de mundtlige fortællinger, men på Fortællersken II fremkalder vi eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Eventyret hjælper os på vej. Det viser os udveje og åbner op for nye veje og måder at anskue situationer på. Det fortæller os bl.a., at vi skal være os selv, at vi skal turde ikke at vide og vove vildnisset. Det er essentielt at fare vild både i eventyret og i den første kreative fase.

Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.”
– Tomas Tranströmer – 

Fortællersken II, Eventyret – Klik her for invitation og detaljer

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så tøv ikke for længe, hvis du kan mærke at du skal være. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Goose flock

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: