Hende der spørger

Jeg øver mig på livet. Jeg øver mig på at skrive livet og det mellem linjerne. Jeg øver mig på at blive så åben, at fortællingerne kommer svævende som mælkebøttefrø og lander i min pen. Det er et samspil og en evig genskabelse. Gennem ord og skriverier skaber jeg mig selv.

Min praksis spørger du? Det er at spørge. Jeg er hende, som spørger. Jeg beder om hjælp. Jeg beder om ledetråde. Og jeg får dem serveret på måder, jeg ikke havde drømt om. Men kun når jeg er åben og modtagelig. Kun når jeg lader tanker være tanker og skriver mig ind. Her møder jeg fortællingerne på hjemmebane. I et magisk univers.

Bag tankerne er et land. Her er rum for hjertefortællinger. Her er plads til sjælens ord.

Gåsemagi

Så nåede jeg til enden af min skrivebog. Min trofaste følgesigne siden december. Det er vemodigt at skrive de sidste linjer.

”Fra begyndelsen af december og helt ind i april. Hver eneste morgen har du tændt dine skrivelys og skrevet dig ind. Du har lært dig selv disciplinens magi og fundet frihed i dansende rammer. Nu lakker ordene mod enden i denne bog af magiske ord. Alting er anderledes end da du startede den i december. Men der er faktisk lighedstegn. Ser du det nu? Jeg er hos dig. Gåsen.

Flokken og jeg i solopgang som en himmelpil. Du hørte vores og mærkede et smæld af genklang. Nu står vi her i aprillysets morgen. Du åbner dig for din frænde og rækker ud for at modtage dine ord.

Gåsemagi er en sælsom ting. Den går ikke stille med dørene som anden god magi. Næh, den smækker hjertets låge op med et brag og træder ind uden tvivl eller tøven. Har du lyst til at være med? Ja, det er dig, jeg mener. Så forsigtigt har du bevæget dig på det sidste, at jeg bliver helt bekymret. Hvor blev din passion af?

Du blev bange siger du. Du fik en trofast stalker i Lille Uro. Altid lige i nærheden og klar til at puste til gløderne. Men hvad med glæderne?

Du er hende, der spørger. Jeg er dit svar. Hør her:

Du tilsidesætter noget, som nu vil have ordlyd. Du skubber hende, der kender sit sande kald, ind i skyggen. Altid fortæller du hende, at det ikke er tid endnu og udskyder det uundgåelige. Men i dag vil hun høres af himmel og jord og jeg, Gåsemor, må træde i karakter.

Smæk døren op og vov at være vild. Giv højlydt udtryk for din uro. Mød vinden med et skrig, den vil elske dig for det. Tag afsked med maner. Sig tak for de magiske fortællinger, som mødte dig på den etape, der nu slutter ring. Vid at der er flere, hvor de kommer fra. Sørgmodige, sjove, magiske, poetiske. Vilde. Vovede. Vanvittige. Alt det, der bor i en kvindesjæl og som kun kan udtrykkes gennem historier og musik. Kunst. At lade livet ske gennem dig og giv det udtryk. Aftryk.

Du har det i dig, så hvorfor holde det tilbage?”

Med de ord byder Gåsemor mig ind i cirklen og lyden af vores venskab vokser. Det gør godt at skrige. Det gør godt at synge og sige det højt. Hjertet er fuld af den slags sange og hjertet smiler, når det får luft og liv. Vinden fniser fornøjet, da jeg brøler den vildeste strofe af aprilenergi. Lille Uro danser med træer. Hende, der spørger, lukker bogen med et smæld. Det sidste ord? Tak.

Magiske morgensider, 7. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Hende, der spørger

Jeg øver mig på livet. Jeg øver mig på at skrive livet og det mellem linjerne. Jeg øver mig på at blive så åben, at fortællingerne kommer svævende som mælkebøttefrø og lander i min pen. Det er et samspil og en evig genskabelse. Gennem ord og skriverier skaber jeg mig selv.

Min praksis spørger du? Det er at spørge. Jeg er hende, som spørger. Jeg beder om hjælp. Jeg beder om ledetråde. Og jeg får dem serveret på måder, jeg ikke havde drømt om. Men kun når jeg er åben og modtagelig. Kun når jeg lader tanker være tanker og skriver mig ind. Her møder jeg fortællingerne på hjemmebane. I et magisk univers.

Bag tankerne er et land. Her er rum for hjertefortællinger. Her er plads til sjælens ord.

Jeg praktiserer hende, der spørger. Hun er nysgerrig og undrende, hun danser med disen på tidlige morgener og lytter til skovens træer. Hun går ud for at komme ind. Ud i naturen og ind i sit hjerte. Hun ser gæs i den tidlige morgen. Hun hører solsortens sang.

Hun lytter.
Hun sanser.
Hun ejer sin sårbarhed og lader den blive sin styrke.
Hun skriver.
Hun fanger fortællingens tråde og væver sig selv ind dem.
Tråden. Ariadnes tråd.
Helt ind i labyrinten, i mørket og ud igen.

På skriverejse ind i dit magiske univers

Min intention er at lære dig at skrive fra sjæl og hjerte. Men du kan kun virkelig lære det i processen. Derfor er der ingen smutveje eller hurtige løsninger. Det er godt gammeldags skrivearbejde, hvor du med hånden på hjertet formulerer din intention og begynder en skriverejse ind i dit eget magiske univers.

En skriverejse ind i dit eget magiske univers

Du lærer om disciplin og fortællingens kraft. Du opdager, at det er står i vejen, er vejen. Her får du brugbare ideer til, hvordan du kan skrive dig igennem og åbne op, så din skriveblokering forsvinder som dug for solen. Alt kan skrives og foldes ud. Jeg viser dig gerne hvordan.

Du begynder at få føling med processen. Den kreative proces med alle dens facetter og de mange stationer på skriverejsen. Du sætter ord på. Du formulerer din sjæl.

Du lærer at sanke og holde gode pauser. Du øver dig på tålmodighed. Du opdager, at alting har sin tid og efterhånden lærer du de dansetrin, som skaber magisk forbindelse.

Alle følelser er velkomne

Som Fortællerske har du alle dine følelser i spil og de er velkomne. De er som tråde, du kan væve og skabe fortællinger af. Her opdager du, at du ikke behøver at føle noget bestemt eller at være særlig inspireret for at kunne skrive.

Inspirationen møder dig undervejs. Du skal blot have tillid til processen.

“Not seeing results?
Feel like giving up?
Consider this:
the last thing to grow on a fruit tree is the fruit.”

Tak Lisbeth, kære eventyrdetektiv, for at dele den med mig og os ❤

Senere kommer en fortælling

Hende som spørger går ud. Hun går tur. Hun vandrer, mens hun sender spørgsmålene sine ud med hvert åndedrag.

Hun får et svar. Et ord. Og senere kommer en fortælling.

Fortællersken

Vil du vække din indre fortællerske og skrive fra sjæl og hjerte. Lære at skrive intuitivt og åbne dig for fortællingens kraft?

Så kom med på næste hold af Fortællersken, som starter den 22. april. Fortællersken er mit online skrivekursus for kvinder.

Fortællersken  – næste hold starter den 22. april.

Der er endnu ledige pladser, ja faktisk mangler endnu 7 kvinder at melde deres ankomst. Er du en af de 7? Har du skrivelyst og længsel? Så læs med videre …

Ravnerabat helt frem til den 20. april

Jeg har besluttet mig for at tilbyde dig skriveforløbet Fortællersken til ravnepris.

Ja, det vil sige, at du kan vente helt til den 20. april med at tilmelde dig og stadig få ravnerabatten.

MEN – husk at der kun er 7 pladser tilbage på holdet. Så hvorfor tøve, hvis du kan mærke skrivelængsel kalde?

Pris DKK 1800,- inkl. moms
Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.

Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

TILMELD DIG FORTÆLLERSKEN I LINKET HER

eller få flere detaljer ved at læse videre …

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder 

Fortællersken teaser 1 (4)

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Følg din skrivelængsel og lyt til dens kald

I Fortællersken forløbet kan du med din intention i hjertet møde op og skrive fra et nyt sted. Over tid vil du finde tråde til din helt egen historie og genopdage din stemme. I Fortællersken får du både inspiration og ideer til, hvordan du kan gribe det an.

Du vil opleve, at processen er nøglen.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Lad mig vise dig hvordan.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen, holder jeg et skriverum, hvor du kan danse frit og prøve dig frem. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

I stedet for at lære at skrive på en bestemt måde, lærer du at skrive på din egen måde og efterhånden vil du opleve, at du skriver mere frit og ubesværet. Det er lov at øve sig og din indre fortællerske skal have lov til at lege og eksperimentere.

I Fortællersken lærer du dig selv at kende i samspil med den kreative proces, ebbe og flod, opture og nedture. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Fortællersken og du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser inviterer til ture ud.

Som deltager af Fortællersken får du

  • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
  • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
  • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
  • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
  • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
  • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser.
  • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
  • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

FORTÆLLERSKEN 

Næste hold starter den 22. april og der er ledige pladser
Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

FORTÆLLERSKEN SOMMER 2020
Start den 22. april – varighed 4 måneder

Ravnerabatten gælder helt frem til til den 20. april – så længe pladser haves
DKK 1800,-

Pris ved tilmelding efter den 8. april
DKK 2000,-

Beløbet er inklusive moms

Ratebetaling

Det er muligt at betale i 2 rater. Skriv i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.
Ved betaling i 3 rater påregnes et ekspeditionsgebyr på DKK 50,-

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Og selvfølgelig kan du tage forløbet med på sommerferie og ud i naturen.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN SOMMER
Start den 22. april 2020

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Goose flock

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: