Når sårbarhed vendes til styrke

Mens jeg gik morgentur, dukkede den op igen. Skolen for Fortællersker. Jeg slap den og lod ideen simre i sig selv under Corona-krisen. Det var ikke helt tid endnu. Imens har ideen vokset sig stærkere som rødder i min jord, uden at jeg har gjort noget særligt. Et frø er blevet til en kraftfuld spire. Nu mærker jeg en hvisken og en længsel.

Foran ønskebrønden ved gærdet og med udsigt til skyfri himmel. På junis første dag. Det er sommer nu.

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet, fordi vi så let kommer til kun at leve i det ydre. Som at blive taget af vinden og miste den forankring, vi fandt gennem vinteren og det første år. Vi glemmer ritualerne, de små ceremonier og det, der forbandt os til Kilden.

Nu forstår jeg sommerens gave på en ny måde. Forsigtigt tager jeg puslespilsbrikkerne ud af det blå silkeklæde og begynder at samle dem. Brikkerne. Skolen for Fortællersker. Et sted, hvor kvinder lærer at åbne sig for indre skatte af visdom og danser med fortællingens kraft. Det falder dem helt naturligt. Det er som en arv, der har gemt sig på bunden af skattekisten. En evne, de ikke troede, de havde, men længslen kaldte det frem.


Kvinderne begynder at forstå, hvor kraftfuld skriverejsen kan være og hvor godt det gør at sætte ord på. De genopdager eventyret, dets kraft og evne til at forløse og styrke. Som kvinderne på det første hold af Fortællersken II, Eventyret, har gjort det i de forgangne måneder. Det blev et helt fantastisk forløb og næste hold starter til september.

Nu opstår skolen igen i et endnu stærkere billede og med sin egen intention. Men jeg har ikke travlt med manifestationen, den lever og ånder og har sin egen tid. Sommeren vil jeg bruge på at styrke mig selv indefra og genskabe fundamentet fra et selvkærligt sted. Det er et stort arbejde, for der er masser af impulser, som trækker i en anden retning.

Vil du skrive i sommer?

Har du brug for at gøre det samme og vil du skrive allerede her i sommer?

Mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, starter den 20. juni. Her får du inspiration til at sætte ord på din indre rejse og forme dit eget magiske landkort. Du finder styrke, indre ro og retning gennem ord og fortællinger.

Cauldron nature green

Nye tider er på vej

”Nye tider er på vej. Intet er som det ser ud til at være. Du tror, at ugler hører natten til og at mørket kun findes om vinteren. At du nu kender årstiderne og har styr på, hvordan det hele forholder sig. At du ikke længere kan blive overrasket, fordi du gentagne gange har skrevet dig gennem årshjulet, forankret dig i de kraftfulde tidspunkter, fejret, mærket, danset og bedt. Men sådan forholder det sig ikke. Vel?

En ægte troldkvinde diskuterer ikke med forstanden

Du ved, men du ved ikke. Du ser, men hvad er det egentlig, du ser? Er det tankernes billede af, hvordan verden forholder sig eller er du kommet så langt på din rejse, at du har erkendt, at en ægte troldkvinde slet ikke diskuterer med forstanden? Alle diskussioner opstår af tanker, de finder sted i sindet og troldkvinden tænker ikke. Hun ser. Og det er nøglen til det mirakuløse, for alt, hvad du ser i din indre verden, vil du give lyd og billede i den ydre.

Kunsten er at lære at se i stedet for at tænke. Og du ser jo, så hvorfor lade som om at du ikke gør? Du skjuler dig stadig. Derfor kommer jeg til dig på årets første sommerdag.

Jeg lever i bedste velgående på alle årstider

”Du spurgte mig om, hvorfor jeg kom til dig om dagen. Fordi du sover om natten. Du spørger mig, hvorfor jeg ikke venter med at dukke op, til det bliver vinter igen og det ligesom er min tid. Så kan du bedre sætte mig i bås og tænke: Så, nu ved jeg, hvor jeg har hende. Uglen. Den vise kvinde, heksen eller hende, der ved. Kald mig hvad du vil. Jeg lever i bedste velgående på alle årstider og i øvrigt hedder jeg Srona.”

Hvad laver ugler om sommeren?

”Ja, hvad laver ugler egentlig om sommeren?” gentager hun og blinker til mig. ”Det kan du jo tænke lidt over. Og så kan du jo fortælle alle de kvinder, som læser med her, at sommerens fortællinger og energiarbejde er stærkt undervurderet. Der er så meget saft, kraft og underfundighed i det, man håber, vil blive en eng fuld af solskin og lethed.

Men letheden kan først rigtig nydes, når man bærer alle årstider i sit skød. Følger sin egen cyklus, rytme og ved, at den vise kvinde aldrig sover. At hun forvandler sig alt efter omstændighederne og at hun altid lever i bedste velgående og i dig selv, selvom du forkaster hende og sender hende bort.

Hun er dér på alle tidspunkter af døgnet og i alle årstider. Hun skifter karakter, energi og ja, hun har mange fortællinger og skikkelser. Hun forvandler og forvandles.

Uglen og den vise kvinde

Uglen og den vise kvinde, hende som ved, kommer til at spille en stor rolle på Skolen for Fortællersker. Uglen lærer os at lytte og være opmærksom på det, der kun kan opstå og høres, når vi bliver mere stille. Uglen lærer os om ikke at være forbundet til udfaldet af vores proces og et særligt produkt, men at stole på processen og det, der opstår undervejs. Hun har også en helt særlig evne, uglen: Hun kan vende en tilsyneladende ulempe til en kraftfuld fordel.

Er du også sensitiv?

Er du sensitiv og har du altid følt, at du ikke rigtig hørte til? At du er for sårbar til denne verden og at du ikke har det, der skal til for at få succes i det ydre? Så er det sandsynligvis fordi, at det ydre ikke matcher dit indre landkort.

Uglen kan lære dig at vende din sårbarhed til styrke og som Fortællerske er det faktisk en gave at være både sensitiv og lydhør overfor for det naturlige. Det vil de kommende skrivekurser og forløb på Skolen for Fortællersker være med til at styrke. Som deltager får du brug for din sensitivitet og dine særlige evner som kvinde.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på Skolen for Fortællersker. Næste skrivekursus er Fortællersken II, Eventyret, som du kan læse lidt om herunder. Klik videre til invitation og detaljer, hvis det kalder på dig. Eventyret kan noget særligt.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 1. september 2020/ Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Fortællersken I og II 

Måske har du deltaget i Fortællersken I, hvor du fandt din skrivevej og måde. Du fik en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærte at have tillid til fortællingens kraft. Nu vil du gerne bevæge dig videre gennem ord og skriverier og gøre det med eventyret som fokus.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

FORTÆLLERSKEN II, Eventyret – klik for invitation og detaljer

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort

Online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 20. juni 2020

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 20. juni og du er inviteret.

Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 20. juni ved Sommersolhverv.

Between Stories, Det Magiske Landkort – klik her for invitation og detaljer

Book in the woods

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: