Ulven og jævndøgnet

Jeg møder hende i dagens første lys, den cremede lyserøde dis, der hører september til. Edderkoppespind funkler fra græs og grene. Det er en smuk morgen, selvom jeg stadig betragter den gennem et filter.

I samme sekund hører jeg ordet som et ekko mellem træerne. Accept.

”Accept er nøglen til forandring. Du kan ikke ændre noget eller bevæge dig videre på sjælens sti uden at du har accepteret det først.” Ulvens stemme er dyb og markant, hendes ro forplanter sig i min krop. Et suk, en dyb vejrtrækning, hjertet banker stadig vildt i brystet som var jeg lige vågnet fra et mareridt.

”Det er du jo også! Ulven smiler i knurhårene. Men nu er du endelig vågnet og på rette tid og sted. Et særligt tidspunkt på årshjulet. Efterårsjævndøgn. Det er jo perfekt. Op med humøret! Du er ventet, jeg er din frænde gennem  dag og fejring.”

”Er der noget at fejre” hører jeg mig selv stønne, jeg kan ikke helt få hjertet til at falde til ro. Mareridtet hænger som tråde af klæbrigt spind i min krop.

”Tja, der er som regel altid noget at fejre, hvis man vælger at se det” svarer Ulven tålmodigt, hun læser mig som en åben bog og ved, hvor jeg kommer fra og lige har været. Et sted, jeg absolut ikke vil anbefale nogen at besøge. Men som det er med den slags steder, besøger vi dem sjældent frivilligt. Vi fragtes derhen af snørklede omveje og fordi noget pludseligt sker, som skubber os i uønsket retning. Fordi, der er noget vi skal se igen, noget vi må konfrontere.

Drømmer jeg eller er jeg vågen? Skete det virkelig igen at frygten fik indfanget mig i sit fedtede net og fodrede mig med sine løgne? Tvivlen gjorde ondt, den havde skarpe tænder og var som fysisk smerte. Uden min tro er jeg blot en skygge af mig selv, en luren, bange skygge. Jeg mistede næsten min tro … en tåre sniger sig fri og glider stille ned af kinden.

”Næsten! griner Ulven, hun kan åbenbart sagtens se det humoristiske i situationen, det kan jeg ikke helt endnu.

”Lige ved og næsten tæller altså ikke. Du er her nu og troen er ved at forny sig i din krop og sjæl, den bliver stærkere og mere rodfæstet. Balancen genskabes og som du har lært, er balance evnen til at korrigere, inden man falder. Det er ikke en statisk tilstand. Og jeg ved det, som et ivrigt pendul svingede du meget langt ud til den ene side, men nu er du kommet tilbage. Lidt rystet måske, men som jeg sagde. Accept.”

”Det er Efterårsjævndøgn og her er balance et nøgleord. Du er tilbage fra de vantros land og jeg vil elske at følges med dig på denne særlige dag. Skal vi så gå videre?”

Magiske morgensider, 22. september 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen ©

Efterårsjævndøgn, et særligt tidspunkt på årshjulet

Efterårsjævndøgn. Nogen siger, at dette er det egentlige efterårs første dag. Jævndøgn. Fra nu af vokser mørket stødt og natten bliver større. Rejsen går indad og hjem, i den kommende tid inviteres vi til at nære de indre værdier og det, der gør os godt. Efterårets processer kan støtte dig i at give slip på gammelt gods og det, som tynger. Et skridt af gangen på vej mod vinter. Gør som træerne, der slipper deres blade og husk, at lade gå er også en proces.

En cirkel om din intention

Du kan tegne en cirkel rundt om din intention og sætte dig i midten. Herfra byder du alt det velkommen som kommer. De mange følelser, de tunge, de dybe, bekymrede eller lette. Alle er de gæster i din cirkel og de vil bare føles. Giv dem lov, mærk dem, føl dem og se dem forsvinde igen. Velsignede gæster. Dette er dit gæstebud.

Accept er nøglen til forandring, præcist som Ulven sagde det i fortællingen ovenfor. Nye fortællinger vil dukke op og hjælpe dig på din vinterfærd. Lad dem skrive for de har nøglen til dit hjerte. Lås det op i skrivelysets skær. Lyt.

I balance for en kort stund

Efterårsjævndøgn. Dag og nat er i balance for en kort stund, inden mørket vokser på vej mod Vintersolhverv. Sommeren er forbi og en ny fase begynder. Dagene bliver betydeligt kortere og koldere, solens kraft aftager. 

Du er midt i efteråret, men du er mere end det. Du er efteråret. Så lad naturen hjælpe, inspirere og følge dig på vej. Sig tak for din høst og alt det, du fik med dig på rejsen gennem foråret og sommeren. Uanset om det var svært, let, lyst eller mørkt. Sig tak.

Hvis du som jeg har en intention om at forbinde dig til din sjæls visdom, din indre visdom og lade din indre vise kvinde få ordet, så sig den højt og lad den skrives. Ordenes kraft er stor.

Rodenergiens tid

Efterårsjævndøgn markerer også starten på rodenergien og bringer os hvile, søvn og restitution.

Måske har du også lidt svært ved at sove om sommeren, vækket af tidligt lys, lyde og fuglekor? Nu lægger mørket en dæmper over landskabet og nætterne bliver stille bortset fra de tidspunkter, hvor efterårsstorme raser og regnen pisker mod ruden. Men vi sover som regel bedre, især hvis vi hengiver os til efteråret og mærker rodenergiens kraft i det indre.

I rodenergiens tid dør alting udenpå. Planter og korn er blevet høstet og det, der er tilbage, begynder at visne og forrådne. Det gives tilbage til jorden. Når frugter rådner, bliver deres frø sat fri og kan nu hvile under jorden indtil næste forår. Energien, som bragte planterne gennem sommeren og høsten, vil snart blive lagret i rødderne.

Vi lagrer også vores energi i rødderne. Og vi besvarer mørkets kald ved at trække os tilbage i os selv til en tid, hvor det mest handler om indre vækst, refleksion og hvile.

Dit efterårsalter, din intention

Efterår og vinter er særdeles velegnet til det indendørs skrivearbejde. Så er du ikke kommet i gang med at skrive endnu, selvom du længes og drømmer, er efterårsjævndøgn et perfekt tidspunkt at begynde på. Hengiv dig til efteråret og skab godgørende indendørs rum, hvor du åbner op for din indre fortællerske.

Måske har du lyst til at lave dit eget efterårsalter. Det er jeg selv begyndt på og endda helt uden at tænke over det. Det skete fra et andet sted, helt intuitivt. Jeg har fundet agern og jeg er blevet skænket en skinnende sort fjer. Noget i mig ved, stadig, hvor kraftfuldt det er at binde den gode energi i gaver fra naturen. Fokus på gaverne. Husk at sige tak.

På dit alter placerer du ting, som har særlig betydning for dig og som symboliserer din rejse og din intention. Det kan være krystaller, en særlig sten, du har fundet, visne blade, kastanjer, fjer, ja alt, som på en eller måde forbinder dig til både din skriverejse og din spirituelle vej.

Ting på dit efterårsalter kan også symbolisere lidt af det, som du nu høster. Tænd også gerne et lys på dit alter, hver gang du træder over tærsklen til dit skriverum og ind i den indre, magiske verden.

Dit efterårsalter kan også helt eller delvist symbolisere din intention på skriverejsen. Læg gerne en kopi af den intention, du har skrevet, på alteret, så du husker. Og sig til dig selv, når du vakler: Jeg har en intention.

Glædeligt Efterårsjævndøgn – Autumn Equinox Blessings
Lene

VINTERSJÆL, et inderligt skriveforløb for kvinder

starter den 1. november 2020

Forløbet foregår udelukkende online, så du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Ideen bag

En anderledes vinter i år

Denne vinter bliver anderledes. Det mærker vi, det ved vi allerede. Og måske har du som jeg brug for at forankre dig dybt i egen muld og for at vælge troen i stedet for tvivlen.

I disse tider er dér masser, som puster til frygten og det er let at falde i og miste troen, tilliden og lysten til at fortsætte. For orker man?

Jeg gør, men jeg har hårdt brug for at forankre mig i det, jeg tror på dybt i sjæl og hjerte og som skænker mig den sårbare styrke, jeg har brug for i svære tider.

Her kan skrivning være en ganske vidunderlig og magisk måde at gøre det på. Ikke mindst, når vi allierer os med fortællingens kraft og gør det i pagt med årshjulet.

Har du det på samme måde? Så er skriveforløbet Vintersjæl ganske sikkert noget for dig.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 15. oktober
Pris DKK 1050,-

Beløbet er inklusive moms.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

VINTERSJÆL – KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Embrace this time, the change of light
With shorter days and longer nights
The wheel has turned, the time will change
The darker side of earth remains
There´s magic in the lunar light
With intuition at its height
The alchemy of Mother Earth
From birth to death will come rebirth
The cycle of nature unbroken and true
Bestows peace of mind and well-being to you


– Old Autumn Equinox Blessing –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: