Efter mørkestormen

“Hvornår er du allermest dig selv” spørger han i morgenlysets rødmen og måske rødmer jeg også, som himmel så kvinde, for spørgsmålet rører ved noget dybt i mig. Jeg tøver lidt, men kender ham godt nok til at vide, at han forventer et svar og at det svar er et, der skal siges højt. Som en bøn, et løfte der fjerner mig fra frygt og ind i kærlig accept af mit væsen og det, der får min sjæl til at synge.

Og egentlig er det slet ikke svært. Jeg har tænkt en del over det gennem decembers mørke og med de erkendelser, der opstod efter mørkestormen. Nu smiler jeg, ja jeg ler nærmest og han trækker også på smilebåndet. Aner jeg en lille utålmodighed? Måske er vi slet ikke så forskellige endda?

”Det er, når jeg skriver og danser med fortællingens kraft. Når jeg åbner mig for det, der vil skrives gennem mig og lader være med at indfange det i bås og fængsel. Når jeg hver eneste morgen går tur med hunden i al slags vejr og hilser på fugle og harer.”

”Mig”, udbryder han og ler højt på en charmerende, smittende måde.

Mine ord bliver til en sang, de er som en salme, en hyldest til den, jeg er og det, der er min intention i livet. Jeg er mest mig og glad helt ind i sjælen, når jeg træder i karakter som fortællerske og lader hendes hjerte banke i mit. Når jeg lytter til vindens hvisken og fortællingens hjerteslag. Når jeg gennem mine ritualer og nu også små ceremonier åbner op for mysteriet og magien, det uforklarlige og dog så kildrende hjemmevant for min sjæl.

Når jeg ikke kæmper imod og står i vejen for mig selv, men i stedet åbner mig gennem bøn og min tro, som hverken er religiøs eller fanatisk. Min drøm er stor, men det hænder at jeg tvivler og bliver kastet ind i frygtens hårde mur, jeg slår mig, jeg græder, men jeg ved at tidevandet altid tager mig tilbage. Til udgangspunktet, hvor jeg finjusterer kursen og begynder igen.

De små fortællinger i daggryets båd som vugger, vækker og skænker mig fornyet mod. De historier, der er som medicin i mine årer og som jeg kan sende ud og dele med andre. Hvis jeg har lyst. De er mit bidrag til fred i sjæl og verden, men de tilhører ikke mig. De er fri.

Magiske morgensider 5. januar 2020
Hymne til min sjæl
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen


Kom, skriv med mig i 2020 og væk din indre fortællerske.

Hun har gaver med til dig.
Gennem ord og fortællinger ind i sjæl og hjerte.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 15. januar 2020

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

I Fortællersken II skal vi boltre os som fortællersker og nøgleordet er eventyr.

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret – klik for invitation og detaljer

Der er i skrivende stund 2 pladser tilbage på holdet

Fortællersken

Fortællersken I 

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 1. februar 2010

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

FORTÆLLERSKEN I – Klik for invitation og detaljer

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. januar – spar 200 kr. på deltagergebyret

Uglesang

Jeg var fuld af sorg og længsel. Sorg over den pige, som aldrig helt følte, at hun hørte til nogle steder. Jeg længtes efter at finde ud af, hvem hun egentlig var, hvad hun kunne lide, hvad hun troede på og hvor hun gerne ville hen i livet.

Da jeg åbnede op for fortællingens kraft og gav hende lov til at skabe sig gennem ord og fortællinger, fik jeg noget forærende, som jeg aldrig havde drømt om skulle tilkomme mig. Jeg fik mig selv tilbage. Jeg fik en stemme, en kraft og en vej, som var helt min egen. En vej, som jeg skrev og som fortællingens kraft hjælp mig med at formgive. Gennem symbolik, mytologi og fortællinger, som jeg ikke anede, at jeg havde i mig, så jeg vejen som en gylden sti i mit blod.

Lene Frandsen

Til inspiration, læs også gerne

Januars sang
I nat sover ingen
Myten om skriveflow

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: